En Sıcak Konular

TOPÇU: ''GÖZALTILAR KEYFE KEDER MİYDİ?''

27 Şubat 2010 22:45 tsi
TOPÇU: ''GÖZALTILAR KEYFE KEDER MİYDİ?'' Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Balyoz soruşturmasıyla ilgili hükümetin kararlı ve samimi davranmadığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Balyoz soruşturmasıyla ilgili hükümetin kararlı ve samimi davranmadığını söyledi. Topçu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Balyoz darbe planı olarak adlandırılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan emekli kuvvet komutanlarının mahkemeye sevk edilmesine gerek duyulmadan savcılıktan serbest bırakılması kamuoyu tarafından yadırganmış ve yargıya çeşitli baskılar yapıldığı noktasında bir kısım şüpheler doğurmuştur. Büyük bir hengame ve sansasyonla gözaltına alınan şahıslardan alt rütbelerdeki bazı şahıslar tutuklanırken kuvvet komutanlarının serbest bırakılması ve sonrasında yapılan açıklamalar kamuoyunu tatmin etmemiştir.

Şayet herhangi bir suçları yoksa bu kuvvet komutanlarının gözaltına alınmasının sebebi nedir? Soruşturmayı yürüten savcılar gözaltı kararlarını keyfe keder mi yaptılar? Keyfe keder bir gözaltı değilse, hiçbir suç isnat etmeden bu şahıslar serbest bırakılıyorsa TSK yıpratılmış olmuyor mu? Böyle olunca TSK üzerinden siyaset iddiaları haklılık kazanmış olmuyor mu? Şayet suçları yoksa söz konusu şahısları itham altında bırakmak doğru mudur?

Oldukça ciddi, hatta dehşetengiz iddiaların söz konusu olduğu, günlerce kamuoyunun manuple edildiği bir soruşturmanın bir anda rafa kaldırılması ve en önemli kişilerin soruşturma dışında bırakılması üzerinde dikkatle durulması gereken bir konudur.

Çok ciddi iddiaların söz konusu olduğu bir soruşturma acaba siyasi şova mı dönüştürüldü? Savcılar üzerinde herhangi bir baskı oluşturuldu mu? Kamuoyunu günlerce meşgul eden, toplumu gerginlik ve kaos ortamına sürükleyen ve piyasaları allak bullak eden söz konusu göz altılarla ilgili ve soruşturmayla alakalı savcılara herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır? İçeriği ve etkisiyle çok ciddi bir soruşturma söz konusu iken savcıların inisiyatifiyle keyfe keder gözaltılar yaşanmış gibi bir görüntü verilmesinin sorumlusu kimlerdir?

Böyle acemice yapılan bir soruşturma için söylenecek olumlu hiçbir söz yoktur. Bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı müessesesi maalesef son zamanlarda kamuoyu nazarında adalete olan güveni ve saygıyı rencide edecek uygulamalarıyla anılmaktadır. Söz konusu soruşturmanın bu aşamasında benim savcım, benim yargıcım, benim mahkemem, senin savcın, senin yargıcın, senin mahkemen gibi bir ayrışma söz konusu ise bu durum en az Balyoz planı kadar vahimdir.

Ülkemizi satranç tahtasına çevirenlerin hamleleri aziz milletimiz tarafından ilgiyle izlenmekte olup herkesin yaptığı yanlışlıkların karşılığı mutlaka olacaktır.

Söz konusu soruşturmayla ilgili hükümetin geri adım attığı yönündeki değerlendirmelere dikkat edilmelidir. Soruşturmadaki dehşetengiz iddiaları her platformda bir nevi abartılı şekilde gündeme getirip, bunun üstünden siyasi nemalanmanın yollarını arayan hükümet, soruşturma ciddi noktalara dayanınca topu yargıya atarak, sorumluluktan kaçmaktadır. Hükümet yanlış yapmıştır. Hükümet demokrasi sınavından geçememiştir.

Yargı mensupları da kendilerine yönelik herhangi bir yönlendirme veya baskı yapıldıysa bunu bir an önce kamuoyu ile paylaşmalıdır. Şayet yargıya herhangi bir yerden herhangi bir baskı uygulandıysa bu bir skandaldır.

Konumu ve makamı ne olursa olsun herkes görev ve sorumluluklarının farkında olarak davranmalıdırlar. Her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan şey devlet adamlığı ciddiyet ve vakarına uygun davranışlardır. Hükümet ve muhalefet maalesef bu olgunlukta değillerdir. Mahalle ağzıyla sataşmalar, suni çatışmalar ve karşılıklı şova dayalı bir anlayışın hâkim olduğu siyaseti benimsemiyoruz ve bir an önce erken seçim yapılsın istiyoruz. Mevcut TBMM’nin yenilenmesi ve 24 saat kesintisiz demokrasinin işlemesi için kökten reformlar yapacak, sadece milletine karşı sorumlu olacak ve sırtında küfesi olmayan muktedir kadroların iş başına gelmesi elzemdir.”

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=238 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,522 µs