En Sıcak Konular

GÖZALTINA ALINAN ÜST RÜTBELİ SUBAYLAR NEYLE SUÇLANIYOR?

24 Şubat 2010 17:24 tsi
GÖZALTINA ALINAN ÜST RÜTBELİ SUBAYLAR NEYLE SUÇLANIYOR? 'Balyoz' darbe planı hazırladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve sorguları hala devam eden üst rütbeli subaylar neyle suçlanıyor...

Kim neyle suçlanıyor?

'Balyoz' darbe planı hazırladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve sorguları hala devam eden üst rütbeli subaylar neyle suçlanıyor...

Emekli Oramiral Özden Örnek (Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı): Donanma Komutanlığı yaptığı dönemde hazırlanan Balyoz Planı'nm Deniz Kuvveüeri ayağını oluşturan 'Suga' planının altında imzası bulunuyor. Örnek 'darbe günlükleri'ni hazırlamasıyla gündeme gelmişti.

Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına (Eski Hava Kuvvetleri Komutanı): Balyoz Planı yapıldığı dönemde Harp Akademileri Komutanı'ydı. Planın en önemli ayaklarından birini oluşturan 'Oraj' planının altında imzası bulunuyor. Plana göre, bir Türk savaş uçağı düşürülecekti.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan (1. Ordu Eski Komutanı): Balyoz Planı'nın hazırlanmasında rol oynadığı iddia ediliyor. Çarşaf, Sakal, Oraj ve Suga planlarının hazırlayıcı olduğu belirtiliyor.

Emekli Orgeneral Ergin Saygun: Balyoz Planı hazırlandığı dönemde korgeneral rütbesiyle 3. Kolordu Komutanlığı görevinde bulunuyordu. 5-7 Mart 2003 tarihli seminerde "Ama bir 12 Eylül darbesi bütün bunların hepsini ortadan kaldırdı. O ülke sütliman haline geldi. Şimdi böyle bir tehdidin ortadan kaldırılması için fazla uğraşa gerek yok" dediği ortaya çıkmıştı.

Emekli Oramiral Feyyaz Öğütçü: 'Suga' planında dört birlik komutanlığından Ankara Komutanı olarak adı yer alıyor. Kafes Planı'nda da cuntanın "danışma kurulu"nda yönetici olarak ismi geçiyor. Koç Müzesi'ndeki denizaltıda ele geçirilen bombaları soruşturmayı yürüten sivil savcılara bildirmeden imha ettirmekle gündeme gelmişti.

Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel: Jandarma Kurmay Albay olarak 2006 yılında Tokat'ta görev yaptı. 2008 yılı genel atamalarında tayini Jandarma Genel Komutanlığı'na çıktı. 2008'de gerçekleşen Yüksek Askeri Şura kararları sonucu Önsel, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na daire başkanı olarak atandı. Komutanlığı'ndan önce Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mustafa Önsel, Bursa'da görev yaptığı sürece, Abdullah'a ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'ndan sorumluydu.

Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın: Planda, 52. Zırh Tümen Komutanı olarak Aralık 2002 tarihli 1. Ordu Komutanlığı "Plan Çalışması-2003" konulu seminerde yer aldı. Yalçın planla ilgili yapılan seminerde "Halka karşı acımasız hareket etmek lazım. Darbeye karşı olan belediye başkanı, savcı, hakim, kaymakam gibi kişileri bertaraf edecekti" sözleriyle dikkat çekti.

Emekli Korgeneral Engin Alan: Balyoz Planı hazırlandığında 1. Ordu'ya bağlı 2. Kolordu'nun Komutam'ydı. Aralık 2002 tarihli "Plan Çalışması-2003" konulu seminere katıldı.

Emekli Korgeneral Ayhan Taş: Balyoz Planı'nın hazırlığında 15. Kolordu Komutanı olarak görev yapıyordu. 5-7 Mart 2003 tarihinde yapılan 'Balyoz' toplantılarına katıldı.

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri: Balyoz Palam'nda koordinatörlük görevini üstlendi. Tanyeri, İstanbul Mehmetçik Vakfı Başkanı olarak görev yapıyordu.

Emekli Korgeneral  Mustafa Çalış: 1. Ordu Komutanlığı "Plan Çalışması-2003" konulu seminerinde ismi geçti. O dönemde 2. Kolordu İstihbarat Şube Müdürlüğü görevindeydi.

Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz: Balyoz Plam'nın bir parçası olan Suga planında SUGA Kuvvetleri Komutanlığı'nm Kurmay Başkanı olarak görev aldı. Ergenekon soruşturmasında gündeme gelen Gürdeniz, darbe planının yapıldığı dönemde Albay rütbesindeydi.

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk: Adı Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturması kapsamında Genelkurmay'a bildirdiği paşalar arasında da geçti.

Emekli Koramiral Lütfi Sancar: 2000-2001 yıllarında Harp Filosu Komutanlığı, 30 Ağustos 2001'de Koramirallik ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı görevlerinde bulundu. 13 Ağustos 2003 tarihinden itibaren Güney Deniz Saha Komutanlığı görevini sürdürüyor.

Emekli Albay Emin Küçükkılıç: "Plan Çalışması-2003" konulu seminerinde 3. Kolordu Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Kurmay Albay olarak ismi geçti.

Emekli Albay A. İhsan Çuhardaroğlu: Aralık 2002 tarihli 1. Ordu Komutanlığı "Plan Çalışması-2003" konulu seminerde 15. Kolordu Komutanlığı Lojistik Şube Müdürlüğü Kurmay Albay rütbesiyle yer aldı.

Emekli Tümamiral Nuri Ali Karababa: Aralık 2002 tarihli 1 Ordu Komutanlığı "Plan Çalışması-2003" konulu seminerde 95. Zırh Tugay Komutanı Tuğgeneral rütbesiyle yer aldı.

Emekli Albay Hasan Basri Alan: Aralık 2002 tarihli 1 Ordu Komutanlığı "Plan Çalışması-2003" konulu seminerde 2. Kolordu Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü Kurbay Albay rütbesiyle katıldı.

Emekli Albay Bülent Tuncay: Aralık 2002 tarihli 1. Ordu Komutanlığı "Plan Çalışması-2003" konulu seminerinde 1. Ordu Hrk. Bşk. Pl. ve Hrk. Ş. Md. Albay rütbesiyle katıldı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kim-neyle-suclaniyor-154193.htm



Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,403 µs