En Sıcak Konular

SANATÇI AÇILIMI

24 Şubat 2010 11:20 tsi
SANATÇI AÇILIMI Açılımın içi boş diyenlere kızan zevata sesleniyorum, ‘açılım dediğiniz masalı’ tamamen boşaltmak için elinizden geleni yapıyorsunuz da neden başkalarına kızıyorsunuz?

Sanatçı açılımı  

Pazar günü demokratik açılım projesi için önemli bir gündü. Dolmabahçe’deki başbakanlık çalışma ofisine davet edilen 62 sanatçıdan açılım konusunda destek istendi. Hükümet belli ki Habur’daki skandal karşılama görüntülerinden dolayı kaybettiği puanı telafi etmek istiyordu. Kibariye, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Davut Güloğlu, Safiye Soyman, Nükhet Duru, Demet Akalın, Bedia Akartürk, Seda Sayan, Emel Müftüoğlu ile birlikte onlarca sanatçı demokratik açılım konusunda “çok değerli ve önemli” görüş ve katkılarını ortaya koymak için dalga dalga Dolmabahçe’deki yemekli toplantıya akın ettiler.
İlk gelen ‘büyük sanatçı’ Kibariye idi. Kibariye okuma yazmayı bir kaça yıl evvel öğrenmişti ama demokratik açılıma çok önem veriyordu. Bu nedenle en erken o geldi. Çok erken geldiğini fark edince ayrıldı ve kahvaltı davetine gelmesine rağmen başka bir yerde kahvaltısını yapıp geri döndü. Gazetecilere “bizim başbakanımız çok başarılı, helal olsun ona” diye beyanatlar verip toplantıya geçti. Ama sadece 15 dakika kaldı! Ve ayrıldı. Kibariye’nin  çok önem verdiği açılım toplantısında ‘değerli’ görüşlerini açıklamadan gitmesi demokratik açılıma büyük darbe vurdu.
Öyle ya Kibariye olmasa açılım olur muydu?!
Neyse ki bu boşluğu Bülent Ersoy doldurdu.
Büyük sanatçı Ersoy herkesin meraklı ve heyecanlı bakışları arasında söz aldı ve ağır ağır konuşmaya başladı. Herkes demokratik açılım konusunda onun muhteşem fikirlerini merak ediyordu.
‘Muhterem Başbakanım’ diye başladı söze. “Ben bu ülkeye mal olmuş, büyük hizmetler vermiş bir sanatçıyım. Ama havaalanlarında VIP’ten geçme hakkım yok. Neden bana bu hak verilmiyor. Lütfen VIP’ten geçmem konusunda bana yardım edin.”
Tüh işte! Gördünüz mü, Bülent Ersoy şom ağzıyla nasıl açılımı mahvetti. Yani burası dingonun ahırı mı, yok havaalanıymış da, VIP geçişmiş de .Yeri mi  burası kardeşim.VIP’ten geçiş hakkı istiyorsan git çık Kandil’e, oradan da Habur’a gel, bak  nasıl VIP muamelesi görüyorsun!
Neyse ki Emel Müftüoğlu hemen araya girdi: “Ay ne yapıyorsun Bülent Bey (!), burası buraya şahsi meseleler için değil ülke meseleleri için geldik” diye çıkışınca Bülent Ersoy sustu.
 Demokratik açılım yemeğinde daha sonra Alişan söz aldı. Alişan askerden kaçmak için Tepecikspor’da futbol oynamaya başlamış,14 maçın hiç birine çıkmamıştı ama o da açılım konusunda engin bir deneyime sahipti.
“Sayın Başbakanım” dedi. “Yakında askere gidiyorum. Bana biraz harçlık verir misin?”
İşte buyur bir Bülent vakası daha. Ulan buraya dilenmeye mi geldiniz, açılıma mı? Birisi VIP ister, birisi para ister.
 Neyse ki Başbakan Erdoğan ‘tamam, hallederiz’ deyip işi tatlıya bağladı.
Tam bu sırada büyük sanatçı Seda Sayan’ın koşarak salondan çıktığı görüldü. Çünkü eski kocası Nihat Doğan oradaydı ve konuşmak için söz istemişti. Gerçi Seda Hanım yeni kocası Onur Şan ile boşanma kararı almıştı ve önceki kocası Gökhan Şükür ve ondan öncesi kocası Soner Yapcacık ve ondan önceki kocası  Sinan Engin ve ondan önceki kocası Rıdvan Kılıç’tan zaten ayrıldığı için hür ve özgürdü ama yine de Nihat’ı orada görünce morali bozulup kaçmıştı.
Bu kaçış açılıma büyük darbe vurmuştu.
Bir açılım yemeği böylesine ciddi olayların gölgesinde devam edip gitti.
Açılımın içi boş diyenlere kızan zevata sesleniyorum, ‘açılım dediğiniz masalı’ tamamen boşaltmak için elinizden geleni yapıyorsunuz da neden başkalarına kızıyorsunuz?
(Yukarıda anlattığım olayların hepsi geçtiğimiz Pazar günü Dolmabahçe’deki yemekte, Başbakanın huzurunda yaşanmış olaylardır. Aynen aktardım.) 

Muharrem Bayraktar -Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000888&tarih=2010-02-24



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,979 µs