En Sıcak Konular

AKP HSYK'YA SAVAŞ AÇTI

17 Şubat 2010 22:19 tsi
AKP HSYK'YA SAVAŞ AÇTI Adalet Bakanı Ergin Başbakan Erdoğan'la konutunda görüştü. Görüşmenin ardından Adalet Bakanı HSYK'nın kararının ardından çok sert açıklamalarda bulundu.

Sürpriz görüşme! 

Adalet Bakanı Ergin Başbakan Erdoğan'la konutunda görüştü. Görüşmenin ardından Adalet Bakanı HSYK'nın kararının ardından çok sert açıklamalarda bulundu. Ergin, HSKY'nın aldığı kararın bir yetki gaspı olduğunu söyledi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki odasını ve evini arayarak, tutuklanmasını sağlayan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal'ın ve özel yetkili 4 savcının yetkileri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından kaldırıldı, Türkiye'nin gündemi değişti...

Bugün yargıda yaşanan deprem, alınan HSYK kararı ve kararın Yargıtay tarafından hukuka uygun bulunmasının yankıları sürerken AK Parti'deki hareketlilik dikkat çekti...

Günü Eskişehir'de geçiren Başbakan Erdoğan, Ankara'ya döner dönmez Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü. Kritik görüşme Erdoğan’ın Subayevlerindeki konutunda gerçekleşti ve yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in görüşmesinde, hükümetin bundan sonraki takınacağı tutumla ilgili yol haritası belirlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu görüşmeden sonra Başbakanlık Konutu'na geçti ve partisinin hukukçu milletvekilleriyle toplandı. AK Parti'deki olağanüstü hal devam ediyor. Ak Parti günün sıcak gelişmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Toplantı sonunda bir açıklama gelebilir...

Resmi Konut’ta halen devam etmekte olan toplantıda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakan Ergin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da yer alıyor. Toplantıda, HSYK’nın kararı ile ilgili bir durum değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmesi sona erdi. Başbakan Erdoğan’ın Subayevlerindeki konutunda gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

"HSYK'NIN YAPTIĞI YETKİ GASPIDIR"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Başbakan Erdoğan ile yaptığı toplantının ardından, HSYK'nın aldığı kararı değerlendiren bir açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun aldığı oy çokluğu kararı ile ve Danıştay ve Yargıtay'ın yaptığı açıklamalar karşısında daha fazla sessiz kalamayacağız. Anayasamızında belirttiği gibi HSYK'nın görevi belirtilmiştir. HSYK'nın böyle bir görev ve yetkisi yoktur. HSYK'nın yargısal bir görevi yoktur. Sadece idare bir görevdir.

HSYK'nın bu kararı tam bir hukuksuzluktur. Yargıya müdahale anlamı taşımaktadır. Yargıtay'ında yaptığı bu açıklama yargıya müdahale anlamına gelmektedir. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya resmen mühadahale eden HSYK soruşturmanın yürütülmesini tehlikeye sokmuştur. Bu yapılanları yargıya darbe olarak görülmektedir. Savcı görevden alınırak diğer yargı mensuplarına da göz dağı verilmiştir.

Bu işin çözüm yeri HSYK değil, ilgli mahkemelerdir. HSYK hangi verilere dayandığını belirtmeden, yargıyı çok tehlikeli bir sürece sokmuştur.

HSYK'nın aldığı kararla Anayasanın 118. maddesi ihlal edilmiştir ve yargıya müdahalede bulunulmuştur.

HSYK'nın aldığı bu karara karşı yasal itirazlar yapılacaktır.

Yargı reformunun acilen yapılması bir zorunluluk haline geldi. HSYK'nın yarın yapacağı toplantıya ben katılmayacağım, ama müsteşarımız katılacaktır."

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Surpriz_gorusme/288142/1/Gundem
 



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,403 µs