En Sıcak Konular

GELDİKLERİ GİBİ GEÇMEDİLER Mİ?

15 Şubat 2010 21:45 tsi
GELDİKLERİ GİBİ GEÇMEDİLER Mİ? Hatip Dicle'nin mahkemedeki iddiaları önce yalanlandı,sonrasında soruşturma açıldı ama Kandil ve Mahmur'dan gelenler,geldikleri gibi geçmediler mi?

Eski DTP'li ve KCK tutuklusu Hatip Dicle,12 Şubat Perşembe günü  4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan dava sebebiyle hakim karşısına çıkmış ve mahkemede şu iddiada bulunmuştu:

"DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ziyaret etti. İçişleri Bakanı, PKK'lıların dönüşüyle ilgili 'konuyla ilgileniyorum, müsteşarımı Diyarbakır'a gönderdim, hakim ve savcılar ayarlandı, geldikleri gibi geçecekler"

Dicle'nin bu iddiası dün bazı basın-yayın organlarında yayımlanınca,İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği,Bakanlığın resmi internet sitesinden konu ile ilgili açıklama yaptı.

Açılamada şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarında eski Diyarbakır Millet vekili Hatip Dicle'ye atfen yer alan haberlerde; İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, 19 Ekim 2009 tarihinde Kandil Dağı ve Mahmur Kampından gelecekler ile ilgili olarak, Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e söylediği iddia edilen ifadeler gerçek dışıdır.

Habur’dan bir grubun ülkemize giriş yapacağı bilgisinin İçişleri Bakanlığı’na ulaşması üzerine gelişler sırasında herhangi bir yasadışı eyleme; huzur ve güvenliği bozacak bir olaya sebebiyet verilmemesi için İçişleri Bakanı Beşir Atalay, davet ettiği DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşmüştür. Ancak bu görüşmede iddia edildiği gibi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın “Hakim ve savcılar ayarlandı, giriş yapacaklar, geldikleri gibi geçecekler” şeklinde bir ifadesi kesinlikle söz konusu olmamıştır. 

İç güvenlikten sorumlu bir Bakanlık olarak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bakanlık Müsteşarı Osman Güneş’i iller arasında güvenlikle ilgili koordinasyonu sağlamak üzere görevlendirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir. Giriş yapanlarla ilgili tüm işlemler bağımsız yargı organlarının görev ve yetkileri dahilinde ve hukuki çerçevede gerçekleşmiştir. Bu konuda Bakanlığımızın bir müdahalesi olmadığı gibi, söz konusu da olamaz."

Bugün ise,Hatip Dicle hakkında "adliyenin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif" suçlamasıyla TCK'nın 301. maddesi uyarınca soruşturma açıldı.

Bakanlığın,Ahmet Türk'e herhangi bir garanti verip vermediğini bilemiyoruz ama,Kandil ve Mahmur'dan gelenlerin ayağına Hakim ve savcı götürüldüğünü,pişman olmadıkları halde ,pişmanlık yasasından faydalandırıldıklarını,dolayısı ile geldikleri gibi -örgüt formalarıyla- Habur'dan geçtiklerini ve zafer kazanmış kahramanlar gibi karşılılandıklarını Türk Kamuoyu olarak hepimiz iyi biliyoruz.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,097 µs