En Sıcak Konular

MEMDUH MÜNAFIK EFENDİ

13 Şubat 2010 19:31 tsi
MEMDUH MÜNAFIK EFENDİ Bekri Mustafa irtihal eden bir mevtanın kulağına: "Bekri Mustafa Sultan Ahmet'te imam oldu de gerisini anlarlar' diyerek ahirete mesaj göndermiş. Şimdi de Bekri Mustafa gibi ulema ve hocalar düzine düzine.

Memduh Münafık Efendi!

Bekri Mustafa irtihal eden bir mevtanın kulağına: "Bekri Mustafa Sultan Ahmet'te imam oldu de gerisini anlarlar' diyerek ahirete mesaj göndermiş. Şimdi de Bekri Mustafa gibi ulema ve hocalar düzine düzine. Bazılarının foyaları meydana çıkıyor ve piyasadan geçici olarak siliniyorlar. Lakin medya yerlerine yenilerini ikame edemediği için çok geçmeden onları yeniden bulup çıkartıyor ve yeniden milletin başına sarıyor, bela ediyor. Bir başka ifade ile yeniden tedavüle ve servise sokuyor. İsimleri lazım değil. Zaten onları bilirsiniz, tanırsınız. Ekranlardan aşina olmalısınız. Bunlar her ülkede var. Kimileri bunlara  'uydu hocası' diyor. Zira bolca uydu kanallarında arz-ı endam ediyorlar. Mısır'da Ezher Şeyhi Muhammed Seyyid Tantavi bunlardan birisi. En garip fetvalar kendisinden sadır oluyor. İcraat mevkiinde de olduğundan fetvalarıyla amel ediyor ve ülkeyi gerip duruyor. Peçeli veya çarşaflı kız çocuklarını okula kabul etmeme ve sınavlara sokmama kararı mahkemeden döndü. Dolayısıyla onun sözde şer'i fetvalarını düzeltmek seküler yargıçlara düşüyor. Bu haliyle adam Bekri Mustafa'yı da solladı. Bekri Mustafa yaşasaydı adamın eline su dökemezdi. Yarışsa yarışsa onunla kulvarında ancak bizden Yaşar Nuri Öztürk veya Zekeriya Beyaz yarışabilir. Ne de olsa sikletleri birbirine yakındır. Bir de Suriye Müftüsü Şeyh Hasun olmalı. Dini özgürlükler konusunda Suriye ve Mısır gibi ülkeleri turlayan Amerikan ruhani heyetini kabul eden Şeyh Hasun hoşgörü noktasında Türkiye'de son sıralarda revaç bulan deyimle fazla gaza bastığından dolayı nerede duracağını kestirememiş ve hızını alamayarak:" Hazreti Muhammed bana Hıristiyanlık ve Museviliği reddet ve onları tanıma deseydi kendisini tanımaz ve inkar ederdim' demiştir. Bu söz şeriat dairesinde caiz değildir. Zira onlar da melekler gibi ancak Hakkın söylediklerini tebliğ eder ve uygularlar. Kendi başlarına hareket etmeleri mümkün değildir. Kaldı ki, Kardavi'nin dediği gibi biz mevcut haliyle Hıristiyanlık ve Museviliği tanımıyor ve reddediyoruz. Lakin Şeyh Hasun onlarla amentüde ortaklığı olduğunu düşünüyor olmalı.

Kardavi böyle bir sözün bırakın ulemadan; sıradan bir kişiden bile sadır olmayacağını söylemiştir. Bazı çağdaş ulema onların gözüne girmek için her türlü boyaya giriyor. Kardavi buna karşılıklı nifak yapmak diyor. Nifak, akide konusunun haricinde sosyal bağlamda kullanılırsa yağ çekmek anlamına gelir. İnanç bağlamında ise inandığının aksini izhar etmek demektir. Suriye Müftüsü Hasun'un inandığının hilafını izhar ettiğini söyleyemeyiz. Olsa olsa, inanç bağlamında ve ekseninde, karşıdakilere yağcılık yapmış ve mertliğini bozmuş denebilir. Ya da cehalet örneği sergilemiştir. Her iki ihtimal de varittir. Lakin Suriye uleması da bu sözleri kabul edilemez bulmuştur. Camii-i Emevi hatiplerinden Muhammed Said Ramazan Buti bu sözlerin Müftü Hasun'a yakıştıramamış ve ondan sadır olup olmadığına emin olmadığını lakin kimden sadır olursa olsun kabul edilemeyeceğini ifade etmiştir. Bu sözler peygamberlik müessesesine bir saldırıdır. Peygamberimiz 'Musa Aleyhisselam yaşasaydı ancak bana tabi olurdu' derken müftü kılıklı birisi kalkıyor ve boyunu ve haddini aşan ifadeler kullanıyor. Müftülük makamını suistimal ediyor. Maalesef Suriye rejimi de El Cezire'de Seyyid Tantavi'yi eleştiren Suriyeli bir alimi uçaktan iner inmez hapse tıkarken Tantavi kılıklı Başmüftü Hasun'un ise dini hesabına yabancılara hulus çekmesine veya laubalilik sergilemesine ses çıkarmıyor adeta göz yumuyor.

Son dönemlerde biz de memduh ismi de tedavülden kalktı. Zinhar pek kullanılmıyor. Memduh övülmüş demektir. Münafıklığın veya nifakın memduhu yani övüleni olur mu? Diyeceksiniz ki elbette olmaz. Lakin kazın ayağı öyle değil ve bazıları olacağı kanaatinde. Bunlardan birisi de Mısırlı tanınmış sufilerden Abdulvehhab Şarani'dir (Bak: El Hitab Es Siyasi es Sufi fi Mısra/ Dr. Muhammed Sabri Dali, s: 112, Daru'l Kütüp Ve'l Vesaik, Kahire). Şarani, 'memduh nifak/methe layık nifak' diye bir tabir üretmiştir. Şayet gerçekten de böyle bir nifak çeşidi varsa bu ifadeleri kullanan müftüye fazlasıyla yakışır. İhtimaldir ki, Suriye Müftüsü Şeyh Hasun bu kavramın gölgesine sığınmıştır. İçi başka dışı başka bir biçimde başkalarını idare etmeye veya müdarata memduh nifak demektedir. Bazı yerlerde gıybet ve yalan caizdir diyenlerin izinden giden Abdulvehhab Şarani'nin çığırında yürüyen Şeyh Hasun galiba Amerikalı heyeti memnun etmek ve şirin görünmek için Hazreti Peygamberi de aşmış. Kayıt dışına çıkmış. Onlara şirin görünmek için Şarani'nin deyimiyle övgüye mazhar nifak çeşidine başvuruyor. Şarku'l Avsat gazetesinde geçmiş yıllarda bir Münafık Efendi tiplemesi vardı. Münafık Efendi'nin birilerini ve devletlüleri öve öve gıdıkları yağ bağlamış ve gıdıkları ve yanakları Hindi gıdığına dönmüş ve şişmişti. Şimdi de memduh nifaklık karşılığında bazı müftülerimiz devletlülerin sofrasında böyle semiriyorlar. Geçmişte Memduh Ün diye sinemacılarımız vardı. Rahmetli oldular. Şimdi de orta oyunu oynayan memduh münafıklarımız oluştu. Ne diyelim! Bekri Mustafa'dan beri dünyanın ahvali daha da bozuldu.

Mustafa Özcan-Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/memduh-munafik-efendi-152941.htm



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,936 µs