En Sıcak Konular

TÜRKMENLER

13 Şubat 2010 17:11 tsi
TÜRKMENLER AKP yöneticilerinin rolleri artık gizlenmemektedir. Kıbrıs ve Kuzey Irak’ta uygulanan yanlış ve tehlikeli AKP politikaları dikkatlerimizi çekmektedir.

AKP yöneticileri tehlikeli ve yanlış yolda tahribatlarını sürdürüyorlar
 
¤  AKP yöneticilerinin ülkemizde sergiledikleri hukuksuzluklar, dış politikadaki sorumsuzluklar, gurbetçileri unutmaları , anayasa ihlalleri problemlerin boyutlarını artırmıştır. AKP ve işbirlikçilerinin vatanseverlere, Türk Silahlı Kuvvetlerine, işçilerimize yaptıkları psikolojik baskılar intiharları körüklemekte, olaylar, sorunlar ve istenmeyen haberler gün geçtikçe yoğunlaşmaktadır.
Bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen, kontrolsüz,  kavgayı andıran sertlikler ve kabalıklarla beslenen davranışlar silsilesi endişeleri ve huzursuzlukları artırmaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sürdürülen yıpratma ve iftira kampanyalarında AKP yöneticilerinin rolleri artık gizlenmemektedir. Kıbrıs ve Kuzey Irak’ta uygulanan yanlış ve tehlikeli AKP politikaları dikkatlerimizi çekmektedir.
 
7 Mart 2010 Irak Parlamento Seçimleri
 
 ¤  ABD’nin çekilmesi seçimlere endeksli. Seçimin gecikmesi Amerikan birliklerinin de ülkeden çekilmesini geciktirecekti. Gelecek ağustos sonuna kadar Irak’taki 120 bin Amerikan askerinin 70 bininin, 2011′in sonunda ise tamamının çekilmesi öngörülüyor. (Fikret ŞAHİN, 10.11.2009)
¤  7 Mart 2010 tarihinde yapılacak Irak Parlamento Seçimleri için adaylığını koyan Türkmenler «Kerkük Feneri Sitesi’nde»  açıklandı. Bunlar :
Ali Mehdi Sadık, Ammar Alkahya, Cemal ŞAN,  Feyha Zeynelabdin BEYATLI,  Hasan ÖZMEN, Jale Nefitçi, Salar Erbil.
Bu konudaki haberlere dikkatinizi çekiyorum :
¤  Irak’ta 7 Mart 2010’da yapılacak genel seçimler öncesinde Kuzey Irak’taki Federe Yönetimin Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani, Türkmen avına çıktı. Barzani, Kerkük’te oyları bölmek amacıyla Türkmen aday arayışına girişti.
AKP yöneticilerinin, din ve ahlâk dışı, tehlikeli icraatları Müslümanların ve Türklerin aşağılanmalarına, küçük düşürülmelerine sebep olmaktadır. Bu zihniyetin İslâm’ı temsil etmedikleri, sırf siyasi gelecekleri için İslam’ı ihtirasları alet ettikleri de konuşulmaktadır. İsraf  ve adaletsizlikler içerisinde bulunan insanların İslam’la ilişkilerinin olamayacağına dair görüşler AKP’ye oy verenler arasında dahi yaygınlaşmıştır.
 
AKP yönetimi Türkmenleri de unuttu
 
¤  Yerli ve yabancı medya kuruluşları Irak parlamentosundan onay bekleyen genel seçim yasasını takip ederken seçim yasasının tek engelinin Kerkük sorunu olduğu bilindiği halde  AKP yönetiminin bu yöndeki  ilgisizliği ise gizlenmiyor.  Yasanın çıkmasından önce başlayan medya kapışması, yasanın parlamento tarafından onaylanmasından sonra da tüm hızıyla devam ediyor.
¤  Türkmen ve Arap milletvekilleri bu yasayla Kerkük’ün özel bir statüye kavuştuğunu vurguluyorlar. Kürt milletvekililer ise bu görüşün tam aksini söylüyor ve Kerkük’ün özel bir statüye kavuşmadığının zaferini kutluyorlar.
Kerkük sorunu için oluşan iki cephenin, sergiledikleri davranışlar, gelecek günlerin Kerkük için hiç de kolay geçmeyeceğini gösteriyor.
Seçim yasası incelendiğinde; yasanın 6. maddesinden itibaren Kerkük’e özel bir yer verildiği görülmektedir. Ayrıca yasada Kerkük’ün 2003’ten bu yana demografik değişime uğradığına işaret ediliyor.  Türkmenlerin yasadaki bazı maddelerden endişe duyduğunu da biliyoruz.
 
(BOP) Büyük Ortadoğu planında Kerkük’ün önemi
 
¤  Kuzey Irak’taki Kürt gruplar için Kerkük vazgeçilmez bir şehirdir. Nitekim gerek Talabani olsun gerekse Barzani olsun her fırsatta Kerkük’ten vazgeçmeyeceklerini belirtmektedirler. Onlar için Kerkük’ü önemli kılan, şehrin petrol ve doğalgaz açısından zengin olması ve stratejik önemidir. Böyle bir zenginlik taşıyan bir şehre sahip olmak, hayalini kurdukları bağımsız bir Kürt devleti için önemli bir adımdır.  İşte Kerkük’e sahip olabilmek adına Kürt gruplar 2003’ten bu yana şehre göç etmektedirler. Böylece şehirdeki Kürt nüfusu oranını arttırarak hedeflerine ulaşmak istemektedirler. Nitekim şehrin demografik yapısı, yani nüfus yoğunluğu ciddi şekilde değiştirilmiş; 2003’te 800 bin civarında olan şehirdeki nüfus bugün 1 milyon 600 bini aşmıştır. Şehrin güvenliğinde peşmergelerin etkin olması, Kürt nüfus kaydırılmalarının hızlı ve sistematik bir şekilde bugüne kadar devam etmesine sebep olmuştur. Bu nüfus kaydırılmalarına ne Irak kamuoyunda ne de dünya kamuoyunda ciddi tepkiler ortaya konulmayınca, Kürt grupların hedeflerine ulaşma çabaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. (İnci MURATLI, 07.12.2009)
 
Türkmenleri koruması yönünde herhangi bir çalışma yok!
 
¤  Şiddet olaylarının aralıksız sürdüğü Irak'ta, bugün onlarca yeni ceset bulunurken, Kerkük'te de Türkmen bir gazeteci cinayete kurban gitti.  ABD'nin savaşı başlattığı 2003 yılından bu yana Irak'ta 104 gazetecinin yaşamını yitirdiğini biliyoruz. (29.05.2007)
¤  Amerika, Türkmenler`in yaşadığı Telafer`e sivil halk gözetmeksizin bomba yağdırmaya devam ediyor. Ölenlerin sayısı 150`ye yükseldi. Türkmenler kentten kaçmaya başladı...  (25.06.2007)
¤  Son zamanlarda patlamaların azaldığı ancak suikastların arttığı Kerkük’te bugün bir polis memuru öldürüldü.Kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişiler bugün polis memuru Mustafa Muhammet Emin Allahverdi’yi açtıkları ateş sonucu öldürdü. (Türkmen BACI, 23.12.2009)
¤  İngiliz kamuoyu araştırma şirketi Opinion Research Business(ORB), ABD`nin 2003 yılındaki işgalinden sonra Irak`ta ölenlerin sayısının 1 milyondan fazla olduğu açıklandı. (01.02.2008)
Korkunç savaşın dul bıraktığı ya da ABD askerleri tarafından tecavüze uğrayan kadınların ise hükümet yardımıyla ayakta kalma savaşı verdiğini de biliyoruz.
 
Irak`ta yaklaşık 3 milyon Türkmen yok sayılıyor!
 
¤  «Kerkük`te iç savaş korkusu» (26.07.2005) gibi haber başlıkları bölgedeki sorunları anlatmaya yeterlidir.
¤  Türkmeneli Sağlık Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Kerkük`e 400 bin Peşmerge getirildiğini, bunlardan 100 binin üzerinde silahlı peşmergenin Türkmenlere katliam uygulamak için beklediğini söyledi. (...) Dr. Aydın Beyatlı, Kerkük konusunda Türkiye’nin seyirci kalmaması gerektiğini işaret ederek, «Kerkük’ün kaderi Türkiye’nin de kaderini belirler» diye konuştu. (07.01.2007)
¤  Irak Türkmen Cephesi(ITC) Başkanı Dr. Sadettin Ergeç, tüm ülkelere Kerkük`teki tehlikeyi görmeleri çağrısında bulundu. Türkmenlerin 1920`lerden bu yana yaklaşık 16 kez soykırımla karşı karşıya kaldığını belirten Ergeç, şöyle dedi: `Biz silahsız bir toplumuz. Kerkük`te peşmergeler silahlandırıldı. Kerkük barut fıçısıdır. Fitillerinin kimin elinde olduğu belli. Tüm insanlığa, tüm dünya ülkelerini Kerkük`teki tehlikeyi görmeleri çağrısında bulunuyoruz. Meselenin ciddiye alınması gerekir. Bir toplum tehlike ile karşı karşıyadır. (Akşam Gazetesi, 09.01.2007)
¤  (...) Türkmen kenti Kerkük’e göz diken Amerika 1950"li yıllarda çeşitli oyunlar sahnelemeye başladı. Türkmenlere karşı Kürt aşiret reislerini kışkırtan Amerika, bölgede ilk nifak tohumlarını ekmeye başladı.
(...)14 Temmuz 1958 tarihinde Iraklı General Abdülkerim Kasım tarafından yapılan askeri darbe Türkmenler için tam bir felaket oldu. Kasım, hazırladığı yeni anayasada "Arapça ve Kürtçe Irak’ta resmi dillerdir" hükmüne yer verdi. Bu maddeyle yok sayılan Türkmenler bir de katliama uğradı. Binlerece kişinin öldürüldüğü saldırı 1959 Kerkük Katlimı olarak tarihe geçti.
(...) Kanadalı gazeteci Scott Taylor "Fedakarlık ve Iztırap" adlı kitabında Türkmenlerin yaşadığı acıları şu cümlelerle dile getiriyor: "Emperyalistlerden sonra Saddam Hüseyin, 30 yıllık terör hükümranlığı sırasında Türkmen nüfusu Araplaştırma politikasında belli bir başarı sağladı. Bu dönemde, Kürt savaş ağaları, Türkmenleri yok saymak için her fırsatı değerlendirdiler. Bu nedenle de Türkmenler, Irak"ın demografik yapısı ile ilgili tüm analiz ve incelemelerde hep "diğerleri"olarak anıldı."(Yeniçağ Gazetesi, 16.03.2008)
 
Vatandaşlarımızla ilgili yurt içinde veya yurt dışında olan veya olacak her olumsuz olayın, her cinayetin, intiharların, katliamların, tek sorumlusu AKP yöneticileri ve AKP’ye destek olanlar olacaklardır. Ehli olmayan insanlara partizanlık yaparak görev veren, trafikte çöken yollar, kural dışı uygulamalar ve tren kazalarının, işsizliğin, yolsuzluğun, yoksulluğun da sorumlusu bu zihniyettir.
Bu konuları kamuoyuna önemle duyuruyoruz.
 
Ankara, 11.02.2010
 
Selam ve sevgilerimle.
Üzeyir Lokman ÇAYCI

Concepteur industriel - Architecte d'intérieur
İç Mimar – Endüstri Tasarımcısı
55, rue Louise Michel
78711 Mantes la Ville
FRANCE
uzeyir.cayci@free.fr

http://monsite.wanadoo.fr/SEVGI/
http://uzeyircayci.sitemynet.com/fleur/index.htm
http://www.artmajeur.com/serap/

 



Bu haber 1,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,384 µs