En Sıcak Konular

''AKTİF'' DIŞ POLİTİKA BU MUDUR?

13 Şubat 2010 11:50 tsi
''AKTİF'' DIŞ POLİTİKA BU MUDUR? İsveç’i ziyaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi vekillerin, ülkede hazırlanan soykırım yasa tasarısından gazetecilerin sorusu üzerine haberdar olmaları “Türk Büyükelçiler görevlerini yapmıyor mu?” sorularını gündeme getirdi.

Türk Dışişleri uyuyor  

İsveç’i ziyaret eden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi vekillerin, ülkede hazırlanan soykırım yasa tasarısından gazetecilerin sorusu üzerine haberdar olmaları “Türk Büyükelçiler görevlerini yapmıyor mu?” sorularını gündeme getirdi. 

İsveç’e bir ziyaret gerçekleştiren TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi vekiller, ülkede hazırlanan soykırım yasa tasarısından gazetecilerin sorusu üzerine haberdar oldu. Kasım 2009 da Türkiye Cumhuriyetinin Stokholm Büyükelçisi olarak göreve başlayan Türkiye’nin İsveç Büyükelçisi Zergün Korutürk’ün bu konudan Türkiye’yi haberdar etmemesi büyükelçiler görevlerini yapmıyor mu? sorularını gündeme getirdi. İsveç’te temaslarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve beraberindeki heyet, soykırım sürpriziyle karşılaştı. İsveçli yetkililerle görüşen Türk heyeti önümüzdeki birkaç hafta içinde parlamentoya sevk edilecek soykırım yasa önerisinin varlığından Türk gazetecilerinin soruları üzerine haberdar oldu. Sosyal Demokratların soykırım iddiaları konusunda karar aldıklarını hatırlatan Türk gazeteciler, Murat Mercan’a yasa önerisinin parlamentodan geçip geçmeyeceği konusunda nasıl bir izlenim edindiğini sordu.

İsveç’e bilgisiz gitmişler
Türkiye’nin İsveç Büyükelçisinin konudan bihaber olmasının yanında Türkiye’den resmi bir ziyaret için bu ülkeye gelen TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi vekillerin gittikleri ülkeyle ilgili hiçbir bilgi almamaları resmi ziyaret kılıflı bir turistik sayahet mi yapılıyor şüphelerini doğurdu. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, parlamentoya bu konuda bir yasa önerisinin gelme olasılığı bulunmadığını söyledi, ancak İsveç Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı, Türk gazetecileri doğruladı ve “yasa önerisinin en geç bir ay içinde parlamentoda ele alınacağını” söyledi. Sosyal Demokrat Parti, üç ay önce yapılan kongresinde Ermenilerin, Süryanilerin ve Keldanilerin, Türkler tarafından soykırıma uğratıldığı yönünde iddialar içeren bir öneriyi kabul etmişti. Türk heyeti öğleden sonraki görüşmelerini tümüyle bu konuya ayırdı ve İsveçli yetkilileri, tasarının geçmesi halinde ilişkilerin zarar göreceği konusunda uyardı.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000699&tarih=2010-02-13 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,513 µs