En Sıcak Konular

İŞÇİLER ''TEK EL'' OLDU

5 Şubat 2010 16:00 tsi
İŞÇİLER ''TEK EL'' OLDU 52 gündür Ankara'da eylem yapan Tekel İşçileri sonunda bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birçok işçi konfederasyonuna bağlı çalışanların da desteklediği eylemde, Tekel işçilerine destek yinelendi.

Tek el oldular

52 gündür Ankara'da eylem yapan Tekel İşçileri sonunda bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birçok işçi konfederasyonuna bağlı çalışanların da desteklediği eylemde, Tekel işçilerine destek yinelendi. Tüm Türkiye'de birçok bölgede yapılan eylem hayatı neredeyse durma noktasına getirdi...

Amacımız üzüm yemek
Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, hükümete seslenerek, bu acıya son verilmesini talep etti. Kumlu, üretimden gelen güçlerini bugün kullandıklarının altını çizerek, "Sayın bakanlar sayın başbakan gelin buraya işçileri görün. Sizleri alkışlarla karşılayıp alkışlarla göndereceğiz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Biz haklarımıza sahip çıkıyoruz. Bazı iyileştirmeler yapıldı. Bunları önemsiyoruz ama bizim meselemiz 4-C değil. Biz kadro istiyoruz, bizim gündemimizde kadro var. Tekel işçilerinin kamu kurumlarına gönderilmesi gerekir" dedi.

Hükümet ile anlaşamayan Tekel işçisi bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. 52 gündür Ankara'da eylemde olan Tekel işçileri yaptıkları 3 günlük açlık grevinden sonra bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Ülkenin birçok bölgesinde vatandaşı olumsuz etkileyen greve binlerce işçi katıldı. Türk-İş, Kamusen, DİSK ve KESK gibi ülkenin önde gelen konfederasyonlarının destek verdiği eyleme son dakika kararı ile Hak-İş ve Memur-Sen eyleme katılmadıklarını açıkladı. Dün öğlen saatlerinde Türk-İş önünde toplanan binlerce Tekel İşçisi ise attıkları sloganlarla hem hükümeti hem de eyleme katılmayan sendikaları protesto etti. Öte yandan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "İş bırakmaya gerek duymuyorum ama TEKEL işçilerine desteğimiz sürüyor" dedi.

Üç kişi hastaneye kaldırıldı
Türk-İş ile hükümetin anlaşamaması üzerine üç günlük açlık grevi kararı alan işçilerden üçü bu gün hastaneye kaldırıldı. Türk-İş önünde yapılan eylem sırasında bina içerisinde rahatsızlanan ikisi bayan üç kişi rahatsızlık geçirmeleri yüzünden acil müdahale ekipleri tarafından ilk yardım yapıldı.

İşçiler kömür ocağına inmedi!
Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçileri, eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine destek amacıyla ocağa inmedi. Tüm Türkiye'de TEKEL işçilerine destek amacıyla işçi ve memurlar bir günlük iş bırakma eylemine sabah saatlerinden itibaren başladı. Zonguldak'ta ise Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Üzülmez, Karadon ve Kozlu müesseselerinde çalışan madenciler ocağa inmedi.

Kumlu hükümete seslendİ
Türk-İş önünde toplanan binlerce kişiye seslenen Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, hükümete seslenerek, bu acıya son verilmesini talep etti. Kumlu, üretimden gelen güçlerini bu gün kullandıklarının altını çizerek, "Sayın bakanlar sayın başbakan gelin buraya işçileri görün. Sizleri alkışlarla karşılayıp alkışlarla göndereceğiz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Biz haklarımıza sahip çıkıyoruz. Bazı iyileştirmeler yapıldı. Bunları önemsiyoruz ama bizim meselemiz 4C değil. Biz kadro istiyoruz, bizim gündemimizde kadro var. Tekel işçilerinin kamu kurumlarına gönderilmesi gerekir" dedi.

Valiler hükümet uyarıcısı!
Bir çok bölgede eyleme destek verenler için İl Valileri açıklamalarda bulundu. Ankara Valisi Kemal Önal başta olmak üzere Edirne Valisi Mustafa Büyük de eyleme katılan personeli belirlediklerini söyledi.

İstanbul'da Nakliyeciler destek verdi
Nakliyat İş Sendikası'na üye işçiler, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Zeytinburnu Ambarlar mevkiindeki Nakliyat İş Sendikası İstanbul Şubesi önünde toplanan işçiler, "Tekel işçileri yalnız değildir." sloganları eşliğinde destek eylemi yaptı. Özlük hakları ellerinden alındığı gerekçesiyle yaklaşık iki aydır Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla bazı sendikaların ülke genelinde başlattığı bir günlük iş bırakma eylemine ambar işçileri de katıldı.

İzmir'de hayat çekilmez oldu
İzmir'de hayat tek kelimeyle durdu. Tekel işçilerine destek olmak için Türk İş'in düzenlediği bir günlük iş bırakma eylemi, İzmir'de günlük yaşamı çekilmez hale getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşım araçlarından bir tane otobüs bile yolcu taşımadı. Vatandaş Belediyeye "Eylemi günler öncesinden biliyorlardı. Önlem almadılar" diye tepki gösterdi.  Birçok vatandaş, ortak taksi tutarak sorunu çözmeye çalışırken, aracı olan bazı vatandaşlar da duraklarda bekleyenleri araçlarına aldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu:
"Tekel işçisinin yanındayız"
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, tekel işçilerinin haklı bir mücadele sürdürdüklerini ve bu mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerini bildirdi. Bazı basın yayın organlarında 'Memur-Sen eyleme destek vermekten vazgeçti' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Gündoğdu, "Tekel işçilerinin yoğun olduğu illerde Türk-İş tarafından organize edilen eylem ve etkinliklere konfederasyonumuzca destek verilmiştir" dedi.

Konuyla ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, tekel işçilerinin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı. Memur-Sen olarak 4/C kapsamında istihdam uygulamasına başından beri karşı olduklarını ve bu istihdam şeklinden biran önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, bu maksatla Tekel işçilerinin haklı mücadelesine destek vermek için Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun daveti üzerine 6 konfederasyonla bir araya geldiklerini anımsattı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 6 konfederasyonun bugün yapacağı toplantıya Memur-Sen'in de katılacağını söyledi.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/tek-el-oldular-152121.htm

 



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,297 µs