En Sıcak Konular

FENERBAHÇE İŞİ KADIKÖY'DE BİTİRDİ:3-0

5 Şubat 2010 09:00 tsi
FENERBAHÇE İŞİ KADIKÖY'DE BİTİRDİ:3-0 Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Bursaspor'u ilk yarıda attığı 3 golle mağlup etti ve rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı.

Fenerbahçe 3-0 Bursaspor

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Bursaspor'u ilk yarıda attığı 3 golle mağlup etti ve rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı.

Sarı-Lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Dos Santos, 25. dakikada Diego Lugano ve 40. dakikada Semih Şentürk kaydetti.

Fenerbahçeli futbolcular oynadıkları futbolla alkış topladılar. F.Bahçe Semih ile bulduğu 3. golü 33 saniyede, 7 futbolcusunun 15 pasıyla attı.

Daum: Hiç güzel bir akşam olmadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, 3-0 galibiyet sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Daum'un açıklamaları:

"Hiç güzel bir akşam olmadı bence. Çünkü çok kötü bir haber aldık. Uğur’un ön çapraz bağları kopuk. Bu yüzden üzgünüz bu ikinci yarı da oynayamayacak. 3-0’lık skorla avantaj yakaladık. İkinci maçta her şeyini ortaya koyacak bir Bursa takımı var. Bursa’da  zor bir  maç bizi bekliyor.Zemin daha iyi olsa bizim içinde iyi olurdu tabiî ki bu dezavantaj oldu. Çalışanlarında elinde değil ama bu şartlarda da elimizden geleni yapıp iyi oynayacağız. Bu zeminde en iyisini yaptık diye düşünüyorum. Hem de güçlü ve zorlu bir rakibe karşı güzel oynadık.
İlk yarıda da çok iyi maçlar oynadık. Takımda iyi  şeyler olmaya başlıyor bunun için çok çalışıyoruz."

Ertuğrul Sağlam'dan hakeme ince mesaj

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, F.Bahçe mağlubiyeti sonrası hakeme ince mesajlar gönderdi!..

Rövanş maçında herşeyin olabileceğini belirten başaralı teknik adam, maç sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İlk gole kadarki olan bölümde genel olarak oyunun hakimi bizdik. Yan hakemin görmediği, taçla başlayan golden sonra o golün şaşkınlığını atlatamadan yediğimiz ikinci gol bizi düşürdü. Sercan'ın sakatlanıp çıkması, Zapo'nun rahatsızlanıp çıkmak zorunda kalması palanlarımız bozdu ve bizi etkildi. Ama bunlar ne yediğimiz gollere, ne de ortaya çıkan sonuca mazeret. Attığımız golün de ofsayt nedeniyle sayılmaması ilginçti. O gol rövanşta bize avantaj sağlayabilirdi. İkinci maçta bu skoru çevirmek çok zor ama futbolda herşey olabilir. O yüzden biz umudumuz bitene kadar herşeyi kovalayacağız. Futbolda herşey olabilir, F.Bahçe bizi bugün 3-0 yendiysse biz de onları rövanşta 3-0 yenebiliriz. Evet çok zor, ama imkansız değil. Bugünkü gibi rakibinin attığı golü vermeyecek hakem bulabilirsek başarabiliriz."

KART CEZALILARI TAKIMA DÖNDÜ
        
Fenerbahçe'nin ligde Sivasspor ile yaptığı maçta sarı kart cezaları  nedeniyle forma giyemeyen 4 futbolcu, Bursaspor maçıyla takıma döndü.         Ligde Sivasspor karşısında sarı-lacivertli ekibi yalnız bırakan Lugano,  Emre, Cristian ve Dos Santos, kupadaki çeyrek final mücadelesinin ilk maçında  11'deki yerlerini aldılar.
        
TRİBÜNLER HAREKETLENDİ
        
Fenerbahçeli taraftarlar, Kadıköy'de bir önceki maça oranla Bursaspor  maçına daha büyük ilgi gösterdi.
Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Dergisi'nin şubat sayısındaki  yazısında maçlara gelmeleri için çağrı yaptığı taraftarların, Kadıköy'de bir  önceki maç olan Denizlispor mücadelesine göre karşılaşmaya ilgileri daha fazla  oldu. Daha önce büyük boşlukların oluştuğu kale arkası tribünlerinde, doluluk  oranının arttığı görüldü.
Taraftarların, maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan marşlara eşlik  etmesi, stattaki coşkuyu artırdı.

FENERBAHÇE VEYA BURSASPOR NASIL TUR ATLAR?

Şaraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe, 11 Ocak'ta oynanacak karşılaşmaya büyük avantaj ile çıkacak. Bursaspor'un tur atlaması için sarı-lacivertli takımı en az 4 farklı skor ile yenmesi gerekiyor. Bunun dışında oluşacak 0-0'lık veya gollü beraberliklerde ve Fenerbahçe'nin her türlü galibiyetinde sarı-lacivertli takım tur atlar. Karşılaşma 3-0 biterse uzatma dakikalarına gidilecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada sağdan ceza alanına giren Sercan'ın yerden ortasında, ceza alanından çıkarken sol kanatta topu kontrol eden Ozan, meşin yuvarlağı Bekir Ozan'a çıkardı. Bu futbolcunun ceza alanı dışından vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

10. dakikada Alex'in kafayla ceza alanına gönderdiği topa Semih'ten önce Ömer zamanında müdahale ederek, meşin yuvarlağı taca gönderdi.

17. dakikada Emre'nin pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Semih, meşin yuvarlağı ceza alanı sol çaprazındaki Alex'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun bekletmeden vuruşunda, top üstten az farkla auta gitti.

21. dakikada soldan şık bir hareketle Kirita'yı geçerek ceza alanı içinde sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Dos Santos'un vuruşunda, kaleci Ivankov topu kontrol etti.

22. dakikada Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, yan direkten dönen topu iyi takip eden Dos Santos, altı pas çizgisi önünde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

25. dakikada Lugano'nun pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Semih'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ivankov'dan döndü. Dönen topu Lugano, ceza alanı içinde gelişine bir vuruşla filelere göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0

27. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar giden Sercan, Cristian'ı geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından açınca, kalesinden çıkan Volkan Demirel, tehlikeyi uzaklaştırdı.

37. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında, ceza alanı içinde arka direkte Vederson kafayı vurdu, top kaleci Ivankov'da kaldı.

40. dakikada Özer'in ceza alanına aşırttığı topa Alex ile birlikte yükselen Mustafa Keçeli'nin kafa vuruşunda, top ceza alanı içinde Semih'in önüne düştü. Golcü futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek, farkı üçe çıkardı: 3-0

42. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında, ceza alanı içinde Alex kötü bir vuruş yapınca top kaleye paralel gitti. Sol kanatta topu kontrol eden Vederson'un ortasında, bu kez savunma, topu kornere attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada ceza alanında topla buluşan Özer'in vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü. Dönen topu, ceza alanı dışında sol kanatta kontrol eden Vederson'un ortasında, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

57. dakikada Bekir Ozan'ın orta sahadan ceza alanına gönderdiği topu sağ çaprazda kontrol eden Ali'nin vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'den döndü. Dönen topa koşan Ali'den önce Volkan Demirel ikinci bir hamle yaparak meşin yuvarlağı kontrol etti.

74. dakikada ceza alanı dışından Özer'in vuruşunda, kaleci Ivankov üzerine gelen topa sahip oldu.

Aynı dakikadaki Bursaspor atağında, Volkan'ın ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.

75. dakikada Özer'in sağdan ortasında, arka direkte topu kontrol eden Vederson'un aut çizgisine yakın yerden vuruşunda, kaleci Ivankov topu kontrol etti.

76. dakikada Cristian'ın ceza alanına aşırdığı topa hareketlenen Gökhan Ünal'dan önce kalesinden çıkan Ivankov, meşin yuvarlağa sahip oldu.

78. dakikada Vederson'un pasıyla soldan ceza alanına giren Gökhan Ünal'ın vuruşunda, top yandan auta çıktı.

84. dakikada sağda Bilica'yı çalımlayarak ceza alanına giren Volkan'ın vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

90 2. dakikada Özer'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Gökhan Ünal'ın vuruşunda, yan direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Fenerbahçe, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Bu arada, maç bittikten sonra hakemlerin yanına gelerek itiraz eden Bursasporlu Volkan, sarı kart gördü.

 

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13690950.asp?gid=362



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,045 µs