En Sıcak Konular

BBP, İSTANBUL'DA BAYRAM KARACAN'LA DEVAM DEDİ

1 Şubat 2010 09:47 tsi
BBP, İSTANBUL'DA BAYRAM KARACAN'LA DEVAM DEDİ Büyük Birlik Partisi İstanbul 8. Olağan İl Kongresi, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla Beykoz'da gerçekleştirildi.

İSTANBUL'DA "4. BAYRAM KARACAN DÖNEMİ" DELEGE KARARI İLE BAŞLADI

Büyük Birlik Partisi İstanbul 8. Olağan İl Kongresi, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla Beykoz'da gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongrede, BBP İstanbul İl Başkanlığı'na 463 delegeden 247'sinin oyunu alan, mevcut İl Başkanı Bayram Karacan yeniden seçildi.

BBP İstanbul İl Başkanlığında dün kongre heyecanı yaşandı. Beykoz Şahin Köktürk Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Genel Sekreter Mustafa Destici'nin yaptığı 8. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığı için mevcut başkan Bayram Karacan ile MKYK Üyesi Sultan Selim Şimşek yarıştı.

Kongreye, BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcıları Üzeyir Tunç, Dr. Ahmet Şanvedi ve Osman Tüfekçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Türk, MKYK Üyeleri; Bayram Bilgin, Murat Ekici, Ekrem Alfatlı, Fatma Sönmez, Hasan Balcı, İmdat Kösoğlu, Özer Güneş, Mehmet Korkut, Fatih Güner, MDK Başkanı Hayati Örencik, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı ve 4. Olağanüstü Kurultayda Genel Başkan Adayı olan Tuna Koç, Eski Alperen Ocakları Genel Başkanı Nedim Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu, İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Güven Hızarcı, delegeler, Çeşitli illerin il başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda BBP’li katıldı.

Kongre, okunan Kur'anı Kerim tilaveti, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen kongrede, il başkanlığı için yarışan adaylar samimi görüntüler verdi.

“MERHUM YAZICIOĞLU'NUN KOLTUĞU BOŞ BIRAKILDI”

Kongrede, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun sağındaki koltuk, Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için boş bırakıldı.

Kongrede, Eski Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı Tuna Koç bir selamlama konuşması yaptı.

“İKİ ADAY DA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ”

Kongrede konuşan başkan adayları ise birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. İl Başkan Adayı Sultan Selim Şimşek,BBP'nin Ebedi Siyasi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na övgüler yağdırdı ve seçileceği takdirde yapacağı projeleri anlattı.

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan ise, 2000 yılında BBP'ye katıldığını, o günden bu yana birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Karacan, çok mutlu bir çatı altında olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik istedi.

“ÜLKELER ARASI KALDIRILAN VİZELER, ÜLKEMİZ ADINA OLUMLU GELİŞMELER”

Konuşmasına il başkan adaylarına başarılar dileyerek başlayan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise, seçim sonucunun hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmasında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Topçu, yeni bir Anayasa yapmanın şart olduğunu söyledi.

Konuşmasında hükümete eleştiriler yönelten Topçu, ekonomik açıdan ülkenin sıkıntı içinde olduğunu ifade ederken, dış ilişkiler açısından da ülkeler arasında kaldırılan vizelerin olumlu gelişmeler olduğuna dikkat çekti. Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son günlerde ülkemizde yaşanan çocuk kayıpları olayları da korkutucu bir şekilde devam ediyor. Hükümetin bu konuya acilen el atması ve tedbir alması gerekiyor. Alperen Ocaklarımız da burada çok önemli, onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu ocaklarımıza da teşkilat olarak çok önem vermeliyiz."

BBP'nın Rahmetli Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 40 yıllık davasındaki bakış açısından hareketle siyaset yapmaya çalıştıklarını ifade eden Topçu, ''Biz dik durarak, doğruyu söyleyerek, milletin muktedir iktidarını gerçekleştireceğiz. Gerekirse 72 milyonun tek tek yakasından tutup, yüzünü çevirip, milletin davasını tek tek anlatacağız. Benim buna enerjim var.'' dedi. Topçu, bütün arkadaşlarını kendi hukukunu sıfırlayarak, eşit şartlarda yanında siyaset yapmaya davet ettiğini söyledi.

Topçu, bir partinin mahalle temsilcisi, köy temsilcisi, sokak temsilcisi olmadan seçimde başarılı olamayacağını ifade ederek, bu temsilcileri şimdiden sandık başında görevlendirmek amacıyla belirlemek gerektiğini söyledi. Önceki seçimde partisine 964 bin oy kullanıldığını, ama 134 bin küsur oylarının iptal edildiğini savunan Topçu, bu durumun bahsettiği temsilcilerin eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Topçu, önümüzdeki seçimlerde de Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının Türkiye'deki siyasi algı ve anlayışı değiştireceğini, ''Bizim Türkiye Projesi''ni 6 Şubat'ta sunacaklarını bildirdi.

''KRİZ, 60 MİLYON İNSANI DELDİ GEÇTİ''

Ülkenin yoğun gündeminde BBP'nin söyleyecek çok sözü olduğunu belirten Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Kriz teğet geçti'' sözüne Cem Yılmaz'ın, ''Kriz beni teğet geçti''' diye karşılık verdiğini anımsattı. Topçu, şunları kaydetti:

''Türkiye'de anlaşılan o ki Cem Bey gibi imkanları olanları kriz teğet geçmiş. Çünkü Cem Yılmaz bu durumdan hiç şikayetçi değil. Başbakanı doğruladı. Ben şimdi size, Sayın Başbakan'a buradan krizin teğet geçmediğini, delip de geçtiği kesimleri bir bir sayacağım. 20 milyon asgari ücretli, kriz bunları teğet geçmedi, ezdi de geçti. 8.5 milyon emekliyi de deldi geçti. 3 milyon kamu çalışanına yüzde 2,5 zammı reva gördünüz. Onları da deldi geçti. Top yekun 60 milyon insanı deldi geçti. İnim inim inletti. Krizin teğet geçtikleri, senden evvelkiler ve senin oluşturduğun mutlu azınlık. Bunları teğet geçti bunları.''

Topçu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Başbakan'a hitaben sarf ettiği, ''Seni Türk Silahlı Kuvvetleri götürmez, seni TEKEL işçileri götürür.'' sözlerine değinerek, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan, 7 yıldır iktidarsın, ülkenin meseleleri karşısında yaptığın tek şey sızım sızım sızlanmak, eşkıyaya Habur'da racon kestirmek, ülkeyi 600 milyar dolara yakın borçlandırmak, işsizliği yüzde 25'e getirmek. Bunda kimsenin suçu yok. Sana millet görülmemiş bir irade temsil etti. Sen bu iradeyi yerine getiremedin. Seni ne TEKEL işçileri, seni ne TSK, seni beceriksizliğin götürecek. Ekonomide geldiğin nokta sıfır. İşsizlik almış başını gidiyor. Hükümet olarak getirdiği bir tek başarılı nokta sayarsak, Libya'yla, Suriye'yle yaptığı vize kaldırmaları. Onun dışında 60 milyonun cebine yansıyan hiçbir şey yok ve ne yazık ki doğacak çocuğumuz borçla doğuyor. Güvenlikten söz etmek mümkün değil. 5 yaşındaki Bedrettin'in hırpalanmış bedeni Haliç Köprüsü'nde bulunuyor. Sen ne konuşuyorsun?''

Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetine değinen Topçu, bu meselenin kendileri için çok önemli olduğunu, ölümünün üzerinden 10 ay 6 gün geçmesine karşın millet vicdanında tek bir şüphe dahi kalmayana kadar bu işin peşinde olacaklarını söyledi.

570 delegeden 463'ünün oy kullandığı kongrede 441 oy geçerli sayılırken, 20 oy geçersiz, 2 oy da boş çıktı. Oyların 247'sini alan Bayram Karacan, yeniden il başkanı seçilerek güven tazeledi. Karacan, delegelere teşekkür etti. Sultan Selim Şimşek ise 194 oyda kaldı.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İl Başkan Adayları Bayram Karacan ve Selim Şimşek ile basın mensuplarına poz verdi.

 

Kaynak: bbp.orp.tr,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=202
 



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,713 µs