En Sıcak Konular

PAZARLARDA ''GEL ABLA GEL'' YASAĞI

1 Şubat 2010 01:21 tsi
PAZARLARDA ''GEL ABLA GEL'' YASAĞI İnsanı ALLAH (C.C.) için sevmeyenler, kötülükleri kendilerine malzeme yapanlar, zulümlerle varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar!

Yetkilerini ve görevlerini kötüye kullananlar
 
Türkiye’de AKP’lilerle iç içe geçmiş Deniz Feneri vurguncularına devlet gücü kötüye kullanılarak sınırsız sessizlik gösterilirken, pazarcılara, hak arayanlara, işçilere ve mağdurlara, vatanseverlere ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan baskılar nedense artırılarak gündemde tutuluyor! Ben 30 yıldır Avrupa’da yaşıyorum. Sendikacıyım. Mesleğim gereği Türkiye’den başlayarak dünyanın bir çok ülkesinde pazar yerleri üzerine geniş araştırmalar yaptım, projeler oluşturdum.
 
Pazarcı esnafları dünyanın bir çok yerinde bağırarak, çağırarak müşterilerine seslenirler. Bu tür davranışlar pazarların süsleri sayılırlar. Avrupa’da metrekare hesabı pazar yeri ücreti alan görevlilerin ya da  emniyet görevlilerinin gerek satıcılara, gerek alıcılara Türkiye’de söz konusu edilen durumlara benzer nedenlerle sert davranmaları ve baskı yapmaları söz konusu değil.
 
Avrupa’da pazar alanlarını belediye görevlileri temizliyorlar
 
Pazar sonrası çöp kamyonları ve belediye temizlikçileri gelirler, bir saat içinde pazar alanlarını pırıl pırıl temizleyip giderler. Bu konuda görevlilerin bir tek şikayetlerine, tedirginliklerine ben şahit olmadım. Yasaklarla kendi tutuculuklarını, bilgisizliklerini ve becerisizliklerini gizleyeceklerine inanan zihniyet gelenekleşmiş, halkça benimsenmiş pazarcıların tutum ve davranışlara sınırlama getirmek istiyorlar. Kendilerinden bir çok konuda hizmet etmeleri beklenen bu kişilerin hizmetsiz geçen bir çok yılda sıkıştıkları alanlarda sadece ceza, korkutma ve yıldırma var. Halkı korkutarak kendi varlıklarını kanıtlamak istiyorlar.
 
Hoşgörüsüzlükler tacizlerle birleşince, intikamı andıran cezalar gündeme geliyor
 
İnsanı ALLAH (C.C.) için sevmeyenler, kötülükleri kendilerine malzeme yapanlar, zulümlerle varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar! Karşısındakilere ayırımcılıklarla yaklaşan zihniyet onların yuvalarını, analarını, babalarını, eş ve çocuklarını kendi yakınlarına yaklaştıkları gibi yaklaşarak düşünmüyorlar. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan düşmanlıklar ülkemizde bu yasakçı, şüpheci ve saplantılı kişiler tarafından din maskesi altında körükleniyor!

Son yıllarda her pazar yerinde camilere yardım toplayan cemaat görevlilerinin çokluklarına dahi ses çıkarmayan Avrupalılardan hoş görüyü öğrenemeyen AKP yöneticilerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine, yargı mensuplarına, işçilere, öğretmenlere,  öğrencilere,  itfaiyecilere yaptıkları lüzumsuz, yersiz, hukuksuz ve insanlık dışı baskıları diğer kesimlere de sıçratarak yaygınlaştırmak istiyorlar.

Öyle anlaşılıyor ki baskılarla, psikolojik tacizlerle bizi ruh hastası haline dönüştürerek, daha güzel idare edeceklerini zannediyorlar. Ben şahsen AKP’yi, ses, görüntü ve haber olarak evime sokmuyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerini, kendilerini eleştirenleri iftiralarla yıpratmaya çalışan AKP zihniyetinin Türkiye’ye Türk insanına, Müslümanlara, Türk Milletine hizmet ettiklerine ve inançlı olduklarına da asla inanmıyorum.

Duyarlı, vatansever herkesi yersiz haberlerle, baskılarla, yalan haberlerle bizim psikolojimizi bozdular diyerek yandaş medya, yandaş bürokrat, yandaş belediye başkanları, AKP’li yönetici ve milletvekilleri hakkında dava açmaya çağırıyoruz!  
  
  
Resim 1 : Mantes la Jolie, Val-Fourré Pazarında cami için yardım toplayan bir kişi

 

Resim 2 : Fransa'da 400 gram Türk fındığı 5€75'a satılırken AKP zihniyeti Türk fındık üreticisini kalkındırma yerine  bizi başka şeylerle meşgul ediyorlar!
 
Üzeyir Lokman ÇAYCI
Paris, 31.01.2010

Selam ve sevgilerimle.
 
Üzeyir Lokman ÇAYCI
Concepteur industriel - Architecte d'intérieur
İç Mimar – Endüstri Tasarımcısı
55, rue Louise Michel
78711 Mantes la Ville
FRANCE



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,218 µs