En Sıcak Konular

''GRAM ALTIN''A İZİN ÇIKMADI

23 Ocak 2010 12:56 tsi
''GRAM ALTIN''A İZİN ÇIKMADI Farklı görünüş ve içerikte ‘gram altın’ basmak isteyen firma ve kuruluşların bu yöndeki taleplerine Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden izin çıkmadı.

''Gram altın''a izin yok  

Altın fiyatlarının yükselmesinin ardından, genel tüketici eğilim ve beklentilerini dikkate alarak, farklı görünüş ve içerikte ‘gram altın’ basmak isteyen firma ve kuruluşların bu yöndeki taleplerine Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden izin çıkmadı.
 

Firma ve kuruluşların ‘gram altın’ basmak için izin isteği talepleri üzerine Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz imzasıyla, kuyumcular odalarına birer yazı gönderildi. Büyükkaymaz, günümüzde altının yatırım aracı olarak rolünün büyük olduğu belirterek, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Son zamanlarda genel tüketici eğilimlerin ve beklentilerin dikkate alan firma ve kuruluşlardan genel müdürlüğümüze farklı görünüş ve içerikte ‘gram altın’ basma talepleri gelmektedir. Ancak gelen değerlendirmeler veya piyasaya sürülmüş gram altınlar incelendiğinde bunların milli ziynet altınlarımızdan olan Cumhuriyet altın sikkeleriyle, Cumhuriyet ziynet altınlarına benzerlik gösteren ve sade vatandaşı yanıltma özelliği taşıyıp karışıklıklara yol açacak olan bu tür altın basımına izin verilmesi mümkün görülmemektedir.”
Büyükkaymaz, odalardan bu konuda üyelerini uyarmalarını isteyerek, konuya emsal teşkil eden piyasaya sürülmüş veya sürülecek ürünler hakkında ilgili kuruluşların takip edilerek, tedbir alınmasını da talep etti.

Vatandaş hediye almakta zorlanıyor
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altın fiyatlarının aşırı şekilde yükselmesinin tüketicileri özellikle çeyrekte hediyelik takı arayışına yönelttiğini söyledi. Piyasada bu yönde taleplerin olmasının ardından bazı firmaların darphaneye başvurarak farklı görünüş ve içerikte ‘gram altın’ basma konusunda izin istediğini belirten Başman, “Ancak, darphaneden bu yönde bir izin çıkmadı. Darphane halkı, kendi çıkardığı ürünlere yönlendirdi” dedi. Darphanenin kararını desteklediklerini anlatan Başman, “Eğer izin verilmiş olsaydı hediyelik takılarda standardın dışına çıkılmasının yanında, yöresel baskılar yapılarak görüntü kirliliği yaşanacaktı” diye konuştu.

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000365&tarih=2010-01-23
 



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,116 µs