En Sıcak Konular

ERMENİ DİASPORASI'NA SCOTT BROWN DARBESİ

23 Ocak 2010 11:34 tsi
ERMENİ DİASPORASI'NA SCOTT BROWN DARBESİ ABD’NİN Massachusetts eyaletindeki senatörlük yarışını, Cumhuriyetçi Parti’den Scott Brown, şarkıcı kızı Ayla’nın da desteğiyle kazandı. Bu zafer, Ermeni lobisinin çalışmalarına büyük darbe vurdu.

Ayla ve babası ABD’de Ermeni lobisini çıldırttı

ABD’NİN Massachusetts eyaletindeki senatörlük yarışını, Cumhuriyetçi Parti’den Scott Brown, şarkıcı kızı Ayla’nın da desteğiyle kazandı. Bu zafer, Ermeni lobisinin çalışmalarına büyük darbe vurdu.

ABD’NİN Massachusetts eyaletindeki senatörlük yarışını Cumhuriyetçi Parti adayı Scott Brown’un kazanması, Obama hükümeti ve Demokrat Parti’de hayal kırıklığı yaratırken, bu bölgedeki Ermeni lobisinin çalışmalarına da büyük bir darbe vurdu. Eyaletin en köklü ailelerinden Kennedy’lerin geleneksel olarak sahip olduğu senatörlük koltuğuna Scott Brown’un seçilmesi, Ermeni diasporasında şok yarattı. Demokrat Parti adayı Martha Coakley’nin Ermeni diasporasının en önemli sözcülerinden biri olduğu ifade edilirken, Scott Brown’un seçimlerde kendi aleyhine oy veren diasporaya uzak duracağı söyleniyor.

Bir yandan endişelerini internet platformlarında dile getiren ABD’deki Ermeniler, diğer taraftan da Başkan Obama’nın sözde soykırım sözünde durmadığını ileri sürüp tepki olarak Scott Brown’a oy verdiklerini ima ederek içine düştükleri çelişkilerden fayda çıkarmaya çalışıyor. Scott Brown’un senatörlük seçimini kazanmasının hemen ardından Brown’a yanaşmaya çalışan Ermeni diasporası, Demokrat Parti adayı ve Massachusetts eyaletindeki en öneli sözcüleri konumundaki Coakley’i seçim sürecinde Ermeni toplumuna yeteri kadar yakın olmamakla suçladı.

ABD bu aileyi konuşuyor

Babasının seçim kampanyasına büyük destek veren kızı Ayla’nın, ABD’nin yüksek reytingli yetenek yarışması American Idol’ın eski finalistlerinden biri olduğu ortaya çıkmıştı. Babasının galibiyeti, ABD basınında Ayla Brown’un da yine gündeme gelmesine neden oldu. Yarışmanın beşinci sezonunda 26 finalistten biri olan 21 yaşındaki Brown, şarkıcılık kariyerini sürdürdü, sitesindeki haberlere göre yakında bir de albümü çıkacak.

Boston College’da okuduğu dönemde de yıldız basketbol oyuncusu olarak ünlenen Ayla, babasının seçim maratonu boyunca kız kardeşi Arianna’yla birlikte göz önünde oldu, destek verdi.

 

Kaynak: Tercüman gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96681&baslik=Ayla ve babası ABD’de Ermeni lobisini çıldırttı&katid=1

 



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,105 µs