En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'A YAKIŞMAYACAK SÖZLER

23 Ocak 2010 11:21 tsi
BAŞBAKAN'A YAKIŞMAYACAK SÖZLER Başbakan Erdoğan, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in, “Gerekirse hükümet deviririz” şeklindeki sözlerine tepki göstererek,"Sen avucunu yalarsın, avucunu. Neyi deviriyorsun sen?" dedi.

Avucunuzu yalarsınız

Erdoğan, Başkan Türkel’e sert çıktı TEKEL işçisine de umut vermedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in, “Gerekirse hükümet deviririz” şeklindeki sözlerine tepki göstererek, “Neymiş? ‘Hükümet devirirmiş’... Sen avucunu yalarsın, avucunu. Neyi deviriyorsun sen? 15 milyonluk temsilcisi olan Ak Parti hükümetini devireceksin... Senin kaç tane üyen var ya, ne ile konuşuyorsun. Önce haddini bil. Haddini bil ve bizi söylemeyi düşünmediğimiz ifadeleri kullanmaya mecbur etmesinler” dedi.

‘Edebim müsait değil’

Erdoğan, partisinin, genel merkezde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Tekel işçileri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye çalışanlarının eylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “bu itfaiye işçilerinin belediyenin kadrolu elemanı olmadığını” söylediğini belirten Erdoğan, “Bunlar belediyenin KİT’lerinde çalışan elemanlar ve onları da maalesef edebim müsait değil ama kullanmaya çalıştılar ve en sonunda onlar da bazı gerçekleri anladı, 859 tanesi imzayı attı, 40 eleman da ‘biz kullanıldık’ ifadesini kullandı, 68 tanesi şu anda hala direniyor. Şimdi medya ne yapıyor, 68’i ile konuşuyor. Aynen bunların yaptığı gibi ‘8 bin kişi Ankara’da bekliyor’ diyor. 8 bin kişi, inan gidin bu rakamın onda biri yok. Biz de gözümüz kulağımızla takip ediyoruz. Bakıyorsunuz belli bir çadırın içerisinde, medya maharetini oynuyor” diye konuştu.

Oyuna gelmeyin çağrısı

Tekel işçilerine seslenen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefetin bu çirkin oyununa gelmeyin. Bu ülkede hiçbir zaman ülkenin aydınlık geleceğini düşünmeyen, o marjinal örgütlerin tuzağına düşmeyin. Kışkırtmaların, istismarın aleti olmayın. Devletin hazinesinde sadece sizin değil, 72 milyon vatandaşımızın her birinin hakkı var. Yetimin, öksüzün o hazinede hakkı var, ülkenin şartlarını düşünün, işsizleri düşünün, hükümet olarak bizim gösterdiğimiz iyi niyete, bizim attığımız adıma siz de iyi niyetle yaklaşın. Siz de bir adım atın, bu eylemleri lütfen sona erdirin. Bugüne kadar alışılmış olan şuydu: ‘Devletin malı deniz, yemeyen domuz’... Mantık buydu.”

‘Avucunu yalarlar’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Akşam Tekgıda-İş’in Başkanı ‘Biz gerekirse hükümet deviririz’ diyor, şu ifadeye bak. ‘Şu anda diyor, dün yaptığımız görüşmede genel grev kararı almadık, genel eylem kararı aldık, genel grev kararı alırsak hükümet devrilir...’ Şimdi bu ifadeye ne denir? Bu mantıkta olan bir sendikacının bu ülkenin istikbalini, aydınlık yarınlarını düşünme diye bir derdi olabilir mi? Bunlarla siz nasıl masaya oturursunuz? Neymiş, ‘Hükümet devirirmiş’. Sen avucunu yalarsın, avucunu. Neyi deviriyorsun sen? Bunlar ülkeyi sadece kendilerinden ibaret zannediyorlar. Bu AK Parti 15 milyon vatan evladının, seçmeninin oyunu alarak iş başına geldi.

 

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96680&baslik=Avucunuzu yalarsınız&katid=1

 



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,639 µs