En Sıcak Konular

ÖĞRETMENLERE TATİL KAMPANYASI

20 Ocak 2010 20:30 tsi
ÖĞRETMENLERE TATİL KAMPANYASI Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yarı yıl tatilinde öğretmenlere yönelik tatil kampanyası başlattıklarını belirtti.

Öğretmenlere özel tatil kampanyası

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yarı yıl tatilinde öğretmenlere yönelik tatil kampanyası başlattıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz kış fiyatları üzerinden yüzde 50'ye varan indirimlerle tatil yapabilecekler” dedi.

Bakan Günay, Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) katkılarıyla düzenlenen tatil kampanyası hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı da katıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Azerbaycan'a gitmesi nedeniyle toplantıda bulunamadığını bildiren Günay, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'deki yüz binlece öğretmenin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini, herkesin bulunduğu konumu anne babalarının yanı sıra öğretmenlerine borçlu olduğunu vurgulayan Günay, “Ne yazık ki Türkiye'nin ekonomik imkanları öğretmenleri toplumda yaptıkları işleve uygun bir gelire henüz yeterince ulaştıramıyor” dedi.

Günay, bu kapsamda yapılan çalışmalarda öğretmenlerin tatil alışkanlığının zayıf olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Gördük ki öğretmenlerimizin tatil süreleri var, ama tatil alışkanlıkları zayıf. Tatil elbette ekonomik imkanla ilişkili bir şey. Öğretmenlerimizden tatile gittik diyenler de memleket ziyareti yapıyor. Biz de bundan hareketle öğretmenlerimiz için yarı yıl tatilinde bir tatil kampanyası düzenledik. Kampanyadan yararlanmak isteyen öğretmenlerimiz çok sayıda konaklama tesisi ve seyahat acentesini (www. kultur. gov.tr), (www.meb.gov.tr) ya da (www.goturkey.com/ogretmen) adreslerinden öğrenebilirler. Ayrıntılı bilgiler de burada mevcut.

Öğretmenlerimiz kış fiyatları üzerinden yüzde 50'ye varan indirimlerle tatil yapabilecekler. Örneğin beş yıldızlı bir otelde her şey dahil kişi başı 50 TL'ye, hatta 45 TL'ye kalabilecekler. Antalya'da beş yıldızlı otelde bir kişi 250, iki kişi 500 TL'ye beş gün boyunca tatil yapabilecekler. Üç yıldızlı otellerde bu fiyat 20 TL'ye kadar düşüyor.”

TATİL ALTERNATİFLERİ

Bakan Günay, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 140 otel ve sekiz tur şirketinin kampanyaya destek verdiğini bildirdi. Doğu'da, Ege'de, Karadeniz'de ve Kapadokya'da tatil alternatifleri bulunduğunu ifade eden Günay, şu örnekleri verdi:

“Antalya'da üç yıldızlı bir otelde iki kişi günlük 40 TL, beş yıldızlı bir otelde iki kişi 50 TL olan var. Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da beş yıldızlı bir otelde iki kişilik odada 100 TL'ye kalabilecekler. Trabzon'da tatil köyünde iki kişi 55 TL, Mardin'de yine iki kişi 95 TL vererek günlük tatil yapabilecek. Kastamonu'da bir Osmanlı sarayında iki kişi 70 TL'ye konaklayacak.”

Kampanyadan tüm çalışan ve emekli öğretmenlerin yanı sıra özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin de yarı yıl tatili süresince yararlanabileceğini kaydeden Bakan Günay, “Elbette birinci derece yakınları ve çocukları da kampanyaya dahil olacak” diye konuştu. Bakan Günay, yakın gelecekte bakanlık çalışanlarına yönelik bir kampanya düzenlemek istediklerini, buna kültür ve turizm alanındaki basın mensuplarını da eklemeyi düşündüklerini söyledi.

Katkıları dolayısıyla TÜRSAB ve TÜROFED'e teşekkür eden Bakan Günay, şöyle konuştu:,

“Türkiye bir yandan turizmde kararlı adımlar atıyor gelişiyor şükürler olsun. Bu bereketten bizim insanımız neden yararlanmasın? Türkiye'yi zenginleştirmeye çalışıyoruz, neden? Birileri bu zenginleştirmeden zengin olsun diye değil, bütünüyle halkımızın toplam yaşam kalitesi yükselsin diye. Bütünüyle insanımız, halkımız daha iyi yaşayabilsin diye.”

Günay, Milli Eğitim Bakanlığına kampanyayı kapsayan otellerin ve seyahat acentelerinin listelerinin gönderildiğini, listelerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de iletileceğini, böylece tüm öğretmenlerin kampanyadan haberdar olacağını kaydetti.

İÇ TURİZMİ HAREKETLENDİRMEK İÇİN KAMPANYA

Bakan Günay, Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış son derece nitelikli konaklama tesisleri bulunduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl iç turizmi hareketlendirmek amacıyla TÜRSAB ve TÜROFED'in katkılarıyla başlattıkları kampanyayı bu yıl da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Kampanyayı bu yıl daha erken bir tarihe alacaklarını dile getiren Günay, “İç turizmle ilgili erken rezervasyon yaptırdığınız taktirde yabancı grupların yararlandığı imkanlardan bizim vatandaşımız da yararlanabilecek. Kampanyayı 8 Şubatta başlatacağız” dedi.

TÜRSAB VE TÜROFED BAŞKANLARI

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kampanya hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen öğretmenlerin TÜRSAB'ı arayabileceğini, herkesin hayatında önemli bir yeri olan öğretmenlerin öğrencilerine gezdikleri, gördükleri yerleri anlatması açısından kampanyanın önemli olduğunu söyledi.

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut da anlamlı bir kampanyanın parçası olmaktan mutluluk duyduklarını, 140'a yakın otelin kampanyaya katıldığını, Güney'deki tesislerin büyük bölümünün kapalı olduğu dönemde ciddi bir rakam yakaladıklarını kaydetti.

Tesislerin çok cazip ve çekici fiyatlarla kampanyaya destek olduğunu vurgulayan Barut, “Ben bunun eğitimimizde emeği geçen öğretmenlerimize bir borç olarak görüyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13531653.asp?gid=229



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,610 µs