En Sıcak Konular

YAZGAN:''HÜKÜMET ÇALIŞANIN DEĞİL IMF'NİN HÜKÜMETİ OLMA YOLUNDA''

20 Ocak 2010 10:37 tsi
YAZGAN:''HÜKÜMET ÇALIŞANIN DEĞİL IMF'NİN HÜKÜMETİ OLMA YOLUNDA'' Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Ne yazık ki hükümet çalışanın iktidarı değil IMF'nin iktidarı olma yolundadır. IMF ile yeni bir anlaşma yapılacağı sözlerini vahim buluyoruz" dedi.

Hükümet, çalışanın değil, IMF’nin yanında

Türkiye'de hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını bildiren Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Ne yazık ki hükümet çalışanın iktidarı değil IMF'nin iktidarı olma yolundadır. IMF ile yeni bir anlaşma yapılacağı sözlerini vahim buluyoruz" dedi.

Türkiye'de hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını bildiren Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Ne yazık ki hükümet çalışanın iktidarı değil IMF'nin iktidarı olma yolundadır. Başbakan ve bazı bakanların IMF ile yeni bir anlaşma yapılacağı yönündeki sözlerini vahim buluyoruz" dedi.

Adliye çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Yazgan, 81 ilde bütün şubelerin adliyeler önünde açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Adliye çalışanlarının ücretlerdeki adaletsizliklerin sgiderilerek adil bir ücret politikası oluşturulmasını istediklerini dile getiren Yazgan, Türkiye'de kimsenin hayatından memnun olmadığını ifade etti. IMF ile yeniden anlaşma yapılmasını tehlikeli bulduklarını belirten Yusuf Yazgan, "Emeğiyle kıt kanaat geçinmeye çalışan memur, emekli, işçi maalesef hayatından memnun değil. Ne yazık ki iktidar çalışanın iktidarı değil IMF'nin iktidarı olma yolundadır. Başbakan ve bazı bakanların IMF ile yeni bir anlaşma yapılacağı yönündeki sözlerini vahim buluyoruz. Bugüne kadar IMF'den ne hayır geldi de bundan sonra bir hayır gelecek. IMF ile yapılacak yeni bir anlaşma memurun, emeklinin ve işçinin daha fazla yoksullaşması rantiyenin, faizcilerin ve IMF'nin zenginleşmesi anlamına gelecektir. Memurdan yana olmayan IMF anlaşmalarını şimdiden reddediyoruz, şiddetle kınıyoruz. Hükümeti IMF ile değil memur, emekli ve çalışanlar ile anlaşmaya çağırıyoruz. Çünkü yeni bir IMF anlaşması Türkiye'nin kaybı, küresel güçlerin ekonomik tahsildarı olan IMF'nin kazancı olacaktır" diye konuştu.

Yazgan: "Her zaman haksızlığa uğrayanların yanında olduk"
İktidarın memurun ve çalışanların dertleriyle dertlenmediğini ve hükümetin bunun karşılığını sandıkta göreceği uyarısında bulunan Yazgan, "Büro Memur-Sen olarak her zaman adliye personelinin ve haksızlığa uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Haksızlıklar karşısında susmadık ve susmayacağız. Adliye çalışanlarına yapılan bu haksızlık ve adaletsizlik en kısa zamanda giderilmelidir. Hükümeti buradan son kez uyarıyoruz. Yoksa doğabilecek sıkıntıların vebalinin altından iktidar kalkamayacaktır. Ekonomik krizin alıp başını gittiği, AK Parti'nin zamlarının ardı arkasının kesilmediği bir ortamda memura reva görülen yüzde 2,5'luk sefalet zammı ile memurların iki yakası ne yazık ki bir araya gelmemektedir. Memurlar artık günlük yaşamakta, aylık hesap bile yapamamaktadır. Bu nedenle hükümeti memura ve adliye personeline sahip çıkmaya davet ediyoruz. Memurların derdiyle dertlenmeyen bir iktidar ile memur önüne ilk konan sandıkta hesaplaşacaktır" şeklinde konuştu.

 

Kaynak. Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/hukumet-calisanin-degil-imfnin-yaninda-150403.htm



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,681 µs