En Sıcak Konular

TÜRK DÜNYASI'NIN BAŞI SAĞOLSUN: REHA OĞUZ TÜRKKAN'I KAYBETTİK

18 Ocak 2010 16:57 tsi
TÜRK DÜNYASI'NIN BAŞI SAĞOLSUN: REHA OĞUZ TÜRKKAN'I KAYBETTİK Büyük fikir adamı, ''1944 Türkçülük ve Turancılık Davası'nın efsanevi ismi;hukukçu, tarihçi, yazar, türkolog, psikolog, senarist. Ordinaryus Profesör Reha Oğuz Türkkan Hakk'a yürüdü...

Reha Oğuz Türkkan vefat etti

TGC'den yapılan açıklamaya göre, Türkkan'ın cenazesi, yarın öğle vakti Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde yapılacak cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İstanbul'da 1920 yılında doğan Türkkan, St. Joseph, Galatasaray ve Kabataş Lisesi'nde okudu, Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Sorbonne ve Columbia üniversitelerinde eğitim gördü.

Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapan Türkkan, "Sorularla Programlı Öğrenim" metodunun üç kurucusundan biri olarak "Who's Who" ansiklopedisinde yer aldı. ABD hükümeti tarafından 4 eyaletin eğitim planlaması ve açık üniversitenin kuruluşunda eğitim teknolojisi danışmanı olarak görevlendirildi.

Türkkan, 1938-1944 yılları arasında Türkçülük faaliyetlerine katıldı. Dergi ve kitaplar yayınladı. Cumhuriyet, La Republiqe, Tasvir, Tercüman, Türkiye, Milliyet, Adalet ve Türkeli gazeteleri ile Human Values, Reader's Digest, Kıvılcımlar, Türk Yurdu, Türk Edebiyatı, Hisar, Milli Kültür, Türk Kültürü, Türk Dünya Araştırmaları, Ergenekon, Bozkurt, Gökbörü, Türk 2000 Postası, Yeni Forum ve Yeni Türkiye dergilerinde binlerce makale, dizi ve araştırması yayınlandı. Pek çok seminere katıldı.

Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak yayınlanmış 37 kitap, 9 film ve 3 TV senaryosu yazdı. Senaryolarından "Too Early For Death (Ölüm İçin Çok Erken)" Amerika'da NBC'de, Türk mizahı hakkındaki "Rions Ensemble (Beraber Gülelim)" MIP Cannes'de gösterildi. Uyuşturucudan kurtulanların hikayesi olan "To Be Born Again (Yeniden Doğmak)" ABD'de "Human Values" vakfınca değerlendirildi.

Türkkan, "İçtiğimiz Çay", "Altın Yumurta", "Türkün Dışarıda Kalan Mirası", "Stranger In Paradise (Garip Adasında Garip)", "İpek Kadife" filmlerini hazırladı. (Milli Gazete)*

 

Not: Mir Haber Ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet,başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerine sabr-ı cemil  dileriz. Türk-İslam Dünyası'nın başı sağolsun!

 

*Kaynak.: Milli Gazetesi,http://www.milligazete.com.tr/haber/reha-oguz-turkkan-vefat-etti-150221.htm



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,630 µs