En Sıcak Konular

ÖLÜM ACISI

18 Ocak 2010 09:00 tsi
ÖLÜM ACISI Geleceği bilemediğimiz ve kiminle nerede nasıl buluşabileceğimiz, akıbetimizin cennet mi, cehennem mi, olduğu bilgileri bize ulaşmadığı için ölümün yüzü hep soğuk ve ürkütücüdür.

Ölüm acısı  

Ölümü acı kılan kişilerin sevdiklerinden ayrı düşmeleridir. Her ne kadar Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed(sav) “kişi sevdiği ile beraberdir” dese de sevgide seviye farklarından dolayı ne şekilde ve ne şartlarda birlikteliğin olacağı bize malum değildir. Bu ancak yüce Allah’ın katında bilinen bir bilgidir.
Geleceği bilemediğimiz ve kiminle nerede nasıl buluşabileceğimiz, akıbetimizin cennet mi, cehennem mi, olduğu bilgileri bize ulaşmadığı için ölümün yüzü hep soğuk ve ürkütücüdür.
Hazreti Mevlana ve benzeri hak dostlarının “ölüm günüm düğün günümdür” deyip ölümünün “Şeb–i Aruz” törenleri ile kutlanmasını istemesi, Onun dünyadayken imanın gerçek lezzetine varması ve gideceği yer hakkında işaretler almasındandır. O, ölümle birlikte elde edeceği nimetlerin bu dünya nimetlerinden daha yüce olduğunu anlayan ve ölmeden önce ölümle alakalı bütün hazırlıklarını tamamlayanlardan biri olduğu için istisnadır…
Biz burada toplumun geneli açsından meseleyi değerlendirmeye çalışmaktayız. “İstisnalar kaideyi bozmaz.”
Ölümün acısını ortadan kaldırabilmek için dünya ve ahret mutluluğu açısından ayrılıktan dolayı acı olan ve fakat en hakiki gerçek olan ölümün gerçekliğine şüphesiz iman etmek gerekir. Doğmak ne kadar doğal ise yaşamak ne kadar doğal ise ölmek de o kadar doğaldır. Önemli olan yaşanılan hayatta ölüm ve hayat gerçekliğinin taşıdığı sırları kavramaktır...
Hayatı yaratan yüce Allah’ın hayata bakışını ve hayattan maksadının ne olduğunu anlamaya çalışınca, aslında işin daha da kolaylaştığını görürüz.
Yüce Allah mülk suresinde; “Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir. O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.” (Mülk; 1–2) Buyurmakla bize bu konuda ipuçları vermiştir.
Yukarıdaki ayeti kerimeden anlıyoruz ki: Yüce Allah bu dünyayı, insanların olaylar karşısında sergileyeceği iyi yada kötü davranışları denemek ve ona göre akıbetini belirlemek için bir sahne hükmünde yaratmıştır. Ve sonunda da ahret yurdunda, dünya sahnesinde yaptıklarımız ve karşılığında aldığımız mükâfat yada cezanın belgelerinin ve bedellerinin  bize sunulacağı haberi verilmiştir. Böylece kişilerin itirazı da ortadan kalkacaktır. “İşte sen, işte dünyada yaptıkların ve işte ahretteki karşılığın…” denilecektir. 

Uğur Kepekçi - Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000279&tarih=2010-01-18

 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,385 µs