En Sıcak Konular

ATALAY'IN ''AÇIYORUM AÇIYORUM AÇÇÇÇ...TIM'' AÇILIMI

16 Ocak 2010 09:00 tsi
ATALAY'IN ''AÇIYORUM AÇIYORUM AÇÇÇÇ...TIM'' AÇILIMI “Demokratik Açılım” konusunda bir kez daha basının karşısına çıkan İçişleri Bakanı Atalay, daha önce söylediklerinin tekrarı niteliğinde bir konuşma yaptı

Açılım yine açıldı!

“Demokratik Açılım” konusunda toplumu aydınlatmak için bir kez daha basının karşısına çıkan İçişleri Bakanı Atalay, daha önce söylediklerinin tekrarı niteliğinde bir konuşma yaptı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, dün düzenlediği basın toplantısında “demokratik açılım” çalışmaları konusunda bilgi verdi. Yeni ve önemli bir bilgi vereceği beklentisiyle ekran karşısına geçenler ise daha önce söylenenlerin tekrarı niteliğindeki ifadeleri duyunca hayalkırıklığı yaşadılar. Beşir Atalay, “Demokratik Açılım” konusunda toplumda oluşan kuşkuları ve tepkiyi hafifletmek için, açılımlar devam ederken terörle mücadelenin aksatılmayacağı söyleyerek, sürece kuşkulu yaklaşanları rahatlatmaya çalıştı.

En ileri adımları atıyoruz

Konuşmasında Demokratik açılım sürecini süreci kararlı şekilde sürdürdüklerini söyleyen Atalay, “Terörün sonlandırılmasına yönelik olarak sonuç alınacak önemli çok ileri kapsamlı çalışmalar yapıyoruz” dedi. Türkiye’nin içinde ve dışında kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Atalay, şöyle devam etti: “Terörün sona erdirilmesi için gereken ne varsa onu yapıyoruz. Bütün en ileri adımları atıyoruz ve ince ince dokunarak devam ediyor. Bunun pek çok boyutları ve bütün boyutlarıyla bu yürütülüyor. Şu anda Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye güçlü bir ülke ve uluslar arası alanda bu gücünü, Türkiye’ye dönük terör desteklerini bitirmek için sonuna kadar kullanıyor. Türkiye bu terörü artık taşımayacak. Bunun için çalışıyoruz. Milletimizin desteğini devam ettirmesini biz talep ediyoruz.”

Şimdiye kadar demokratik açılım konusunda atılan adımlar hakkında da bilgi veren Atalay, cezaevlerinde artık hükümlü yakınlarının lehçelerde konuşmasına ilişkin yönetmelik düzenlemesi yapıldığını, TRT’de TRT-6’yla Kürtçe yayına başlandığını hatırlattı.

Taş atan çocuklar konusu

Atalay, “Şu anda özel televizyon ve radyolarda farklı dil ve lehçelerde 24 saat yayın yapılabilir. Üniversiteler bünyesinde farklı dil ve lehçelerde enstitü araştırma merkezi kurulması yönünde YÖK’ün tasarrufları var” dedi. 18 yaş altındaki tüm çocukların çocuk mahkemesinde yargılamaya yönelik kanun tasarısının TBMM’ye gönderildiğini hatırlatan Bakan Atalay, insan haklarıyla ilgili yeni mekanizmaların kurulması bu sürecin en önemli sonuçlarından biri olacağını bildirdi.

Polis devleti iddiası trajikomik

Türkiye insan hakları Kurumu’nun kurulmasına yönelik kanun tasarısı haftaya Meclis’e gidebileceğini belirten Atalaya, “Diğer ikisi, bağımsız kolluk gözetim komisyonu hakkındaki kanun taslağının çalışması tamamlandı ve ilgili kamu kurumlarına gönderildi. Tasarılarda ilgili kurumların görüşlerinin alınması önemlidir. Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu’na ilişkin kanun tasarısı da tamamlanmak üzere, haftaya da bunu ilgili kuruluşların görüşlerine göndereceğiz” dedi.

Bakan Atalay, “Ülke polis devletine doğru gidiyor” eleştirilerine de yanıt verdi. Bu eleştirileri traji komik bulduğunu söyleyen Atalay, “İnsanın ciddiye alası bile gelmiyor. Türkiye neredeyse, demokratik standartlarını en uç noktalara doğru götürüyor. Yeni bir temcit pilavıyla karşı karşıyayız” dedi.

 

Kaynak. Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96621&baslik=Açılım yine açıldı!&katid=7

 



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,142 µs