En Sıcak Konular

DANIŞTAY'DAN ECZACILARA MÜJDE

13 Ocak 2010 19:50 tsi
DANIŞTAY'DAN ECZACILARA MÜJDE Danıştay, SKG ve TEB arasında protokolün feshine ilişkin kararın yürütmesini durdurdu.

Eczacılara müjde!

Danıştay, SKG ve TEB arasında protokolün feshine ilişkin kararın yürütmesini durdurdu.

Danıştay 8. ve 10. Daireleri Müşterek Heyeti, SGK ile TEB arasındaki ilaç temini protokolünün feshine ilişkin SGK işlemi ile eczacılarla tek tek sözleşme yapılmasını öngören işlemin yürütmelerini "SGK’dan savunma alınıp yeni bir karar verilinceye kadar" durdurdu.

İstanbul Eczacı Odası, SGK ile TEB arasında imzalanan "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin TEB Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol"ün, SGK tarafından tek taraflı feshine ilişkin noter aracılığıyla gönderilen işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.

Oda ayrıca, SGK’nın fesih işlemleri tamamlanana kadar kurumca hazırlanan yeni sözleşmeyi imzalayan eczacıların reçete karşılamaya devam edecekleri yönünde tesis edilen ve kurum internet sitesinde duyurulan işlemin de iptali ve yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

İki ayrı davada da ilk incelemeye yapan Danıştay 8. ve 10. Daireleri Müşterek heyeti, her iki işlemin de yürütmesini "SGK’dan savunma alınıp yeni bir karar verilinceye kadar" oy birliğiyle durdurdu.

Kararda, SGK’nın protokolün feshine yönelik işlemi ile kurumca hazırlanan yeni sözleşmeyi imzalayan eczacıların reçete karşılamaya devam edecekleri yönündeki işleminin, Danıştayın ilk derece mahkeme sıfatıyla bakacağı "düzenleyici işlemler" niteliğinde olduğu belirtildi.

Dairenin kararında, davanın durumu ve uyuşmazlığın hukuki niteliğine göre işlemlerin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğabileceği düşünülerek, davalı SGK’nın savunması alındıktan veya yasal savunma süresi geçtikten sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemlerin yürütmelerinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=15&ArticleID=1185553

 



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    29,965 µs