En Sıcak Konular

TOKAT SALDIRISININ AYRINTILARI DEŞİFRE EDİLDİ

13 Ocak 2010 11:21 tsi
TOKAT SALDIRISININ AYRINTILARI DEŞİFRE EDİLDİ Reşadiye’de 7 askeri şehit eden teröristlerin 2 ay sığınakta gizlendiği deşifre edildi.

İşte hain saldırının detayları  

Reşadiye’de 7 askeri şehit eden teröristlerin 2 ay sığınakta gizlendiği deşifre edildi. 

Bölgede görevli üst düzey askeri kaynaklar, bölgeye giden PKK’lı teröristlerin telsiz ve telefon görüşmeleri yapmadan 2 ay saklandıkları için bölgeden ayrıldıkları yolunda değerlendirme yapıldığını bildirdi. PKK’lı gruplara bölgeyi iyi bilen ve 5 kişi oldukları tahmin edilen yasa dışı sol örgüt TİKKO üyeleri eşlik etti. 10’ar kişilik PKK’lı grupların başında bölgeye daha önce birkaç kez giden ‘Mahir Başkale’ kod adlı PKK’yı ve yardımcısı ‘Şehmuz’ kod adlı teröristler yeraldı. Ekim ayına kadar bölgede kalan ‘Mahir Başkale’ kod isimli PKK’lı, 10 teröristi yanına alarak Tunceli’ye dönerken, ‘Şehmuz’ kod adlı terörist 10 kişilik grubuyla bölgede kaldı.

‘Mahir’ kod adlı PKK’lı terörist, örgütün Kandil Dağı’ndaki yöneticileri ile örgütün sözde Tunceli bölge sorumlusu ‘Bawer’ kod adlı Süleyman Şahin’e telsizden, Karadeniz grubunun tamamen Tunceli’ye döndüğünü bildirdi. Telsiz ve telefon görüşmelerinden bölgedeki PKK’’ıların hareketlerini takip eden güvenlik güçleri de, yaptıkları teknik takip sonucu PKK’lıların Karadeniz’den ayrıldığını sandı. Tokat, Sivas, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Tunceli bölgesindeki güvenlik güçlerine de Karadeniz grubunun Tunceli’ye döndüğü rapor edildi.

Tunceli’ye dönen ‘Mahir Başkale’ kod adlı terörist, Karedeniz bölgesinde kamuoyunda ‘ses getirecek eylem’ için hazır beklettiği yardımcısı ‘Şehmuz’ kod adlı terörist ile birlikte 10 kişilik grubun, deşifre olmaması için hiçbir şekilde telsiz ya da telefon görüşmesi yapmaması talimatını verirken belirli zamanlarda telsiz dinlemeleri talimatı verdi. Kanlı Reşadiye saldırının planlayıcısı PKK’lı Mahir Başkale, daha sonra şifreli mesajla Kuzey Irak’taki örgüt karargahına, ‘Şehmuz’ ve grubunun Tokat çevresinde gizlendiklerini ve eylem için hazır olduklarını bildirdi.

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000198&tarih=2010-01-13

 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,445 µs