En Sıcak Konular

''YANDAŞ MEDYA''YA CUMHURBAŞKANI GÜL DE SİTEM ETTİ

30 Aralık 2009 22:11 tsi
''YANDAŞ MEDYA''YA CUMHURBAŞKANI GÜL DE SİTEM ETTİ Cumhurbaşkanı Gül, son günlerde özellikle TSK ile ilgili "tasvip etmediği yazılar çıktığını" ifade ederek, "Kurumları haksız yere yıpratmayın" dedi.

Gül'den 'TSK' açıklaması 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili "tasvip etmediği yazılar çıktığını" ifade ederek, "Kurumları haksız yere yıpratmayın" dedi.

Gül, Türkiye’nin hukuk sisteminin gelişmiş ülkeler seviyesine getirildiğini de belirterek, "Buna kendimizi adapte etmemiz lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’ndeki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından verilen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda başta sanatçılar olmak üzere konuklarla sohbet eden Gül, daha sonra gazetecilerin güncel konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Gül, gazetecilerin, "2010’dan itibaren Türkiye’nin normalleşmesi için ne yapılmalı?" şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi: "Her ülkenin meseleleri var... Ama Türkiye için esas gördüğüm şey Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerdir. AB ile katılım müzakeresi yapan bir ülkeyiz, yol haritamız belli.

Biz demokratik standartlarımızı yükseltiyoruz. Hukukla ilgili, eğitimle ilgili, sağlıkla ilgili standartlarımızı yükseltiyoruz. Benim gördüğüm bir eski alışkanlıklarımız var, bir de bugünkü hukukumuz var. Bugünkü hukukumuzu kabullenmekte zorlanıyoruz. Bu Türkiye’nin adaptasyon sürecidir."

-"HUKUKUMUZA HERKES RİAYET EDECEK"-

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki arama ve bu kapsamdaki soruşturma sürecine ilişkin sorular üzerine şöyle konuştu: "Devletin yatak odasına girildi’, ’kozmik sırlar var’ şeklinde değerlendirmeler yapılıyor. Ortada mevcut bir durum var, kanunlar var...

’Adaptasyon’ derken bunu diyorum. Hukuk uygulanıyor. Hukukumuza herkes riayet edecek.

Beni rahatsız eden, konuşurken, yazarken üslup kaçırılıyor. Özellikle TSK ile ilgili tasvip etmediğim yazılar çıkıyor. Sanki ’Diyarbakır Emniyet Müdürünü biz vurdurmuşuz’ gibi... TSK’ya lüzumsuz, haksız yakıştırmalar yapılıyor; ölçüsüz ve rahatsız edici değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar yanlış şeyler.

Diğer taraftan hukuk uygulanıyor. Sanki kanunun uygulanmasından rahatsızlık duyuluyor gibi oluyor. Bizim hukuk sistemimiz gelişmiş ülkeler seviyesine getiriliyor. Buna kendimizi adapte etmemiz lazım. Her kurumun içinde yanlış yapanlar çıkar. Kurumları haksız yere yıpratmayın. TSK, emniyet ve istihbaratı haksız yere yıpratmayın. Bunlar yanlış şeyler."

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Gulden_TSK_aciklamasi/279071/1/Gundem



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,162 µs