En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''BEKAMIZI DEVAM ETTİREMEYİZ''

30 Aralık 2009 10:51 tsi
HAYDAR BAŞ: ''BEKAMIZI DEVAM ETTİREMEYİZ'' BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş; Türkiye’de aile, ordu, devletle oynandığını belirterek, “Kendisini koruyan zırhtan mahrum olan bir milletin bekasını devam ettirmesi mümkün değildir" dedi...

Bekamızı devam ettiremeyiz  

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Baş; Türkiye’de aile, ordu, devletle oynandığını belirterek, “Kendisini koruyan zırhtan mahrum olan bir milletin bekasını devam ettirmesi mümkün değildir” uyarısında bulundu. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, gündeme ilişkin bu hafta da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hükümetin Kürt açılımının tehlikeli bir noktaya geldiğini dile getiren Baş, “Milletin iradesiyle değil de okyanus ötesinin talimatıyla hareket edilirse, sonuç bu olur” dedi. BTP Genel Başkanı, şunları söyledi: “Niye böyle oldu? Çünkü hükümet, millet iradesini esas almadan kafasına göre iş yaptı. Okyanusun ötesindekiler Türkiye’nin geleceği şöyle olursa daha iyi olur, Avrupa Birliği Türkiye’nin geleceği böyle olursa daha iyi olur, dediler. Hükümet de onların ağzına baktı. Oysa ‘onlardan ne dost, ne de post’ olmayacağı konusunda hükümet yetkililerini uyarmıştık. Hükümet, dost ve post olmayan adamların ağzına baktı. Ondan sonra da öyle bir netice ortaya çıktı ki, ayıkla pirincin taşını! Türkiye maalesef bu noktaya geldi.”

Kurumlar kavga içinde
Türkiye’nin şu an en fazla ihtiyaç duyduğu şeyin birlik ve beraberlik olduğunu belirten Haydar Baş, gidişatın hayırlı olmadığına işaret ederek, “En fazla ihtiyaç duyduğumuz mevzu birlik ve beraberliktir. Türkiye’de mevcut olan kurum ve kuruluşlar, artık birbirleriyle kavga yapar duruma geldiler. Bir an önce ülkenin bu badireden çıkması şarttır. Aksi takdirde bir girdap gibi devlet ve milleti içine çeker, milletimizi yok eder. Tekraren ifade ediyorum, onun için bugün Türkiye’nin asıl muhtaç olduğu konu, birlik ve beraberlik konusudur.”

Dört şeyle oynanmamalı!
Bir milleti ayakta tutan temel unsurlar olan aile, ordu, din ve devletle Türkiye’de bilinçli bir şekilde oynandığını dile getiren  Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı, şöyle konuştu: “Ülkemizde hakikaten korkunç bir fitne var. Kurumlar arası kavganın Türk milletine bir şey kazandırmayacağı ortadadır. Tekrar ediyorum: Bir memlekette aileniz sağlamsa, ordunuz ve devletiniz sağlamsa, vatan toprağınız da varsa, o millete hiç bir şey olmaz. Gelelim şimdi Türkiye’ye... Türkiye’de aile yapımız tartışmaya açıldı. TSK ile oynandı. Devlet ile oynandı. Kendisini koruyan zırhtan mahrum olan bir milletin bekasını devam ettirmesi mümkün değil. Böyle bir devletin bacağı, beyni, kalbi sakattır. Bu hale getirdiler bizi. Bu durumda biz ne diyoruz: Aileye de, orduya da, devlete de, millete de sahip çıkacağız.”

Bulanık havaya sürükleniyoruz!
Siyasilerin görevinin ayrılıkları körüklemek değil, birlik ve beraberliği tesis etmek olduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, önemli bir noktaya dikkat çekerek, “Türkiye siyaseti neden olduğunu bilemediğim bir garip davranışın içinde, adeta bu ayrılıkları körüklüyor. Kasıtlı olarak bunların yapıldığını zannetmiyorum. Fakat neticede Türkiye bulanık bir havaya sürüklenmektedir. Bu durum, millet dediğimiz varlığın helakına vesile olabilir. Gidişat böyle. Tedavisi ise milletin elinde. Bu milletin kanaat önderleri, akıl hocaları, dinlediği insanlar var. Türk milletinin uzun bir tarihi, deneyimi vardır. Buna müracaat ederek, meselelerimizi halledeceğiz.”

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9008706&tarih=2009-12-30 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,307 µs