En Sıcak Konular

DEVLET AKLI ÇARESİZ

29 Aralık 2009 15:43 tsi
DEVLET AKLI ÇARESİZ Birileri ülkeyi içeriden çökertmek istiyor olabilir. Ama bu durum ülkeyi yönetenlerin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz...

Devlet aklı çaresiz

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’ne ait karargâhların günler süren aramalara tabi tutulması, polislerin, ordunun kapısına dayanması içimi acıtıyor. Teröristi davul zurna ile karşılayan zihniyetin kendi ordusuna reva gördüğü muameleyi kabullenmekte güçlük çekiyorum. Olan biten her şeyin gözümüzün önünde cereyan etmesine rağmen, vatandaşını aptal yerine koyarak; “Kurumlar arası çatışma yok” diyen liderlere ise söyleyecek söz bulamıyorum. Kurumlar arasında bal gibi çatışma var.
*
SON birkaç gündür kamuoyunun gözleri önünde TSK’nın itibarına leke sürülmeye çalışılıyor. Evlatlarını askere gönderirken, kına yakan analar bile bu olan bitenler yüzünden soru işaretlerine boğuldu. Yıllardır Türkiye’nin en güvenilir kurumu olarak gösterilen TSK bir anda suikastçilerin, çetecilerin, suçluların üssü gibi sunulmaya başlandı. Emniyet’in TSK ile karşı karşıya gelmesi yetmezmiş gibi bir de hükümet TSK’nın karşısına dikildi. Arınç’ın TSK’nın açıklamalarına itibar etmemesi güvensizlik ortamını zirveye taşıdı.
*
SÜRECİ bu noktaya taşıyan siyasiler ise şimdi kendi sorumluluklarını hafifletmek için “Kurumlar arası çatışma yok. Ama çatışma çıkarmak isteyen güçler var” diyorlar. Neymiş; Türkiye’de kurumların çatışmasından medet umanlar varmış da, birileri kurumları bilerek karşı karşıya getiriyormuş.
Birileri ülkeyi içeriden çökertmek istiyor olabilir. Ama bu durum ülkeyi yönetenlerin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Madem bu ülkeyi yönetmeye talip oldunuz, o zaman her türlü oyuna ve senaryoya karşı da hazırlıklı olmanız gerekirdi. Madem bir takım karanlık güçlerin bu ülkede yıllardır oyunlar oynadığını düşünüyorsunuz, o zaman siz de bu oyunlara düşmemekle mükellefsiniz. Kimden geldiği bile belli olmayan ihbar telefonlarıyla bu ülkenin ordusunu şüphe altında bırakamazsınız. Eğer TSK içinde emir komuta zinciri dışında bir takım eylemlerin varlığına dair kuvvetli şüpheler varsa gider araştırmanızı sessizce yaparsınız. Kameraları peşinize takıp günler süren aramalar ile olayı bir şova dönüştürmezsiniz. Çünkü bunu bir şova çevirdiğinizde toplumun kendi devletine olan inancını ve güvenini yitireceğini bilirsiniz. Sadece iç kamuoyuna değil, dış kamuoyuna da kendi içinde kavga eden bir devlet görüntüsü vermenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin elini zayıflatacağını bilirsiniz. Çünkü devlet aklı bunu gerektirir. Ancak son birkaç günde yaşananlarla birlikte zirveye çıkan gerilim süreci boyunca devlet aklından eser göremedik.
*
İYİ de nerede bu devlet aklı? Devlet aklı ne yazık ki küstah bir belediye başkanının küfürlerine maruz kalacak kadar savunmasız ve çaresiz. Bir tarafta küstah bir eski DTP’li devlete ve devlet aklına küfür ediyor, diğer tarafta devletin organları kameralar önünde birbirine giriyor. Toplumda güvenden eser kalmamış. Kimse kime inanacağını bilmiyor. Kısacası çivisi çıkmış bir haldeyiz.
Bunu Türkiye’ye yaşatmaya hakkınız yok.

LALE ŞIVGIN-Tercüman

Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=10000



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,059 µs