En Sıcak Konular

İRAN YİNE KARIŞTI

29 Aralık 2009 09:07 tsi
İRAN YİNE KARIŞTI İran devlet televizyonu, önceki gün Tahran’da güvenlik güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğünü bildirdi.

İran’da sular durulmuyor  

“80’e yakın yabancı örgüt İran’ı karıştırmaya çalışıyor” açıklamalarının yapıldığı İran’da sular bir türlü durulmuyor. Yabancı istihbarat örgütlerinin karıştığından şüphe edilen son olaylarda 15 kişi öldü 300 kişi tutuklandı.
 

İran devlet televizyonu, önceki gün Tahran’da güvenlik güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğünü bildirdi. AFP haber ajansı, devlet televizyonuna dayandırdığı haberinde hayatını kaybedenlerin onunun “devrim karşıtı terörist gruplara” üye olduğunu, beşinin ise bu gruplar tarafından öldürülenler olduğunu bildirdi. İran polisi ise olaylarda şu ana kadar beş kişinin öldüğünü teyit etti. İran’ın başkenti Tahran önceki gün kanlı günlerinden birini yaşadı. Şiilerin en kutsal günlerinden olan Aşure gününde sokağa dökülen reform yanlıları polisle çatıştı. Çıkan olaylarda Tahran’da 15 kişi ölürken onlarca kişi yaralandı, 300 kişi tutuklandı.

Gösteriler organize ediliyor
Ülkenin birçok kentinde eşzamanlı yapılan gösterilerde, çok sayıda vatandaşın yanı sıra onlarca polisin de yaralandığını kaydeden Tahran Emniyeti, kamu ve özele ait çok sayıda araç ve binanın da tahrip edildiğini, gösteriler sonrası 300 eylemcinin gözaltına alındığını açıkladı. Yetkililer, olaylarda ölen kişilerden 4’ünün araba çarpması, köprüden düşme gibi muhtelif kazalar sonucu öldüğünü bildirdi. Bir güvenlik yetkilisi yaptığı açıklamada, polise silah kullanma emri verilmediğini, polisin göz yaşartıcı gaz ve spreyle müdahalede bulunduğunu belirtti. Tebriz kentindeki gösterilerde ise en az 4 kişinin öldüğü açıklandı. Devlet televizyonunun İngilizce yayın yapan kanalı Press TV’de, Tahran’daki gösterilerde “kimliği bilinmeyen saldırganlar” tarafından öldürülenler arasında muhalefet liderlerinden Mir Hüseyin Musevi’nin yeğeninin de olduğu kaydedildi.

ABD: Eylemcilerin yanındayız
Washington yönetimi, İran’da 2 gündür süren hükümet karşıtı gösterilerle ilgili olarak ABD’nin, protestocuların yanında olduğunu bildirdi. İran’da haziranda yapılan seçimlerde Mahmud Ahmedinecad’ın ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından seçimlerde hile yapıldığını öne süren Musevi yanlıları sokaklara dökülmüş; günlerce süren protestolar bir süre sonra dinmişti. İran’da tansiyon, muhalif molla Büyük Ayetullah Hüseyin Ali Muntazari’nin (87) yaklaşık 1 hafta önce ölümüyle birlikte yeniden yükseldi.

kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9008694&tarih=2009-12-29


 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,200 µs