En Sıcak Konular

TEKNOMARKETLER BAYİLERİ BİTİRDİ

27 Aralık 2009 19:00 tsi
TEKNOMARKETLER BAYİLERİ BİTİRDİ Dünyanın en büyük teknomarketleri, Media Markt, Best Buy, Saturn, Elektro World ve Darty İzmir’de mağaza açınca, beyaz eşya, bilgisayar ve elektronik eşya satan bayiler, kriz içinde krize girdi.

Devler, bayileri bitirdi  

Dünyanın en büyük teknomarketleri, Media Markt, Best Buy, Saturn, Elektro World ve Darty İzmir’de mağaza açınca, beyaz eşya, bilgisayar ve elektronik eşya satan bayiler, kriz içinde krize girdi. 

Devlerle fiyatta rekabet şansı olmayan bayiler, müşteriyle sıcak ilişkilerine güveniyor. Satışları dip yapan, kapanma noktasına gelen bayiler eyleme hazırlanıyor.

Bayiler yok olma tehlikesinde
Bolçova’da neredeyse bitişik binalarda hizmet veren TeknoSa, Medya Markt ve Best Buy inanılmaz ber rekabete girişti. Devler fiyat indirimleri ve büyük reklamlarla birbiriyle rekabet ederken, onlarla rekabet şansı olmayan bayiler ise yok olmanın eşiğine geldi.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Elektrikli Elektriksiz Ev Aletleri Grubu Üyesi, dayanıklı tüketim malları satan Feridun Özkan, LCD televizyonu kendilerinin 940 liradan alıp 1080 liraya sattıklarını, ancak bu dev mağazaların aynı televizyonun fiyatını 666 liraya indirdiğini belirterek, “Adet olarak az koyuyorlar ve çoğu müşteri alamıyor. Ancak bize gelip fiyatı görünce de almıyorlar ve aynı mağazanın yeniden kampanya yapmasını bekliyorlar. Marketler bu sektörü bitirmeye çalışıyor. Biz bunlarla savaşamayız, mağazalarımızda çiçek satarız. Bir markanın mutfak robotunu 80 liradan aldık diye sevindik, ertesi gün bir baktık ki aynı robotu bir teknomarket 49 liraya indirmiş. Ateş bacayı sardı, bitmiş durumdayız. Yabancı sermaye düşmanlığı yapmak istemiyoruz ama bizim de yaşamamız lazım. Kurtuluş için çare arıyoruz, gidip önlerinde pankart açmayı düşünüyoruz” dedi.

“İki ayda bir bilgisayar satamadım”
İzmir’de 20 yıldır işlettiği şirketinde son iki aydır bir ürün bile satamadığını vurgulayan İsmail Akdemir, dev teknomarketlerin bilgisayar sektöründeki ölü toprağını kaldırdığını, ancak kendilerini de sıfıra indirdiğini söyledi. Akdemir, “İşler kriz nedeniyle zaten düşmüştü. Buna bir de devlerin rekabeti eklenince biz çimenler ezildik. Devler notebooku (dizüstü küçük bilgisayar) 440 liradan satıyor, ben aynı notebooku 590 liradan alıyorum. Nasıl rekabet edeceğim? Sabah 06.00’da açarlar akşam 22.00’de kapatırlar” dedi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9008671&tarih=2009-12-27

 

 



Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,737 µs