En Sıcak Konular

DEMOKRATİK AÇILIMDAN ''YARATIK''LI AÇILIMA!

23 Aralık 2009 12:04 tsi
DEMOKRATİK AÇILIMDAN ''YARATIK''LI AÇILIMA! Emine Ayna’nın “çok garip bir yaratık” olarak nitelendirilmesinin tek sebebi” Kürt açılımı sürecinin bittiğini” söylemek. Yani AKP’nin bir icraatına karşı olumsuz bir fikir beyan etmek!

Demokratik açılımdan "yaratık"lı açılıma!

Bülent Arınç DTP’li Emine’ya hayli öfkeli. Arınç İzmir’de yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “ DTP  o noktaya geldi. Hele bir kadın var içlerinde. Kahkaha atarak “açılım bitti” dedi.  Çok garip bir yaratık.”
Emine Ayna’nın “çok garip bir yaratık” olarak nitelendirilmesinin tek sebebi” Kürt açılımı sürecinin bittiğini” söylemek. Yani AKP’nin bir icraatına karşı olumsuz bir fikir beyan etmek!
Demokratik açılım işte tam burada şekilleniyor: Eğer hükümetin bütün yapmayı ya da yapmayı planladığı ve hatta yapmayı tahayyül ettiği icraatları bir şekilde tahmin edip alkışlarsanız, överseniz en iyi vatandaş sizsiniz. Yok, eğer tam aksini yapıp bu icraatlara karşı bir tavır ortaya koyarsanız en hafifinden “yaratık olursuz.
Oysa Sayın Arınç çok değil üç hafta önce “DTP’nin PKK ile bir ilişkisi olmadığını, bir siyasi parti olarak değerlendirilmeleri gerektiğini” haykırıyordu. Üstelik DTP’liler açıkça “PKK önderimizdir, İmralı muhatap alınmadan sorunlar çözülemez” derken hatta Ahmet Türk “İmralı siyasete  BDP çatısı altında devam etmemizi istiyor” diye beyanatlar verirken bile ağzını açıp tek kelam etmeyen Arınç, Emine Ayna’yı , açılımın bittiğini söyledi diye “yaratık”  olarak nitelendiriyor.
Teröre destek vermek mühim değil, AKP’yi eleştirmek mühim!
Demokratik açılım bu işte: Bana dokunursan yakarım!
Oysa bu süreç DTP ve AKP’nin beraber hazırladıkları, İmarlının yol haritasını beraber sırtlandıkları bir süreç. ABD bu projede her iki partiyi de el ele kol kola görmek istiyor. Bağdat’da yapılan sözüm ona PKK’yı tasfiye toplantısı da aslında bu sürecin bir parçası. PKK’nın tasfiye filan edileceği yok. Birkaç yüz PKK’lının dağdan inmesi karşılığında APO’nun cezasının sona erdirileceği günlere doğru yavaş yavaş gidiyoruz.  Zaten APO’nun cezası idam değil ki müebbet. Müebbet hapis cezası alanların ölene kadar hapis yattıkları nerede görülmüş? Birkaç sene sonra ama iyi halden ama hastalıktan ama PKK’nın dağdan inmesine sağladığı katkıdan dolayı APO aramızda olacak.BDP’nin de başın geçerse hiç şaşırmayın.
Sayın Arınç bu sürece doğru adım adım giden Türkiye’de yanlış kişilere yaratık diyor.

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni Mesaj gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008621&tarih=2009-12-23



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,593 µs