En Sıcak Konular

''HIRİSTİYANLAR İÇİN BÖYLE ÇALIŞAN BİR BAŞBAKAN GÖRMEDİM''

23 Aralık 2009 11:21 tsi
''HIRİSTİYANLAR İÇİN BÖYLE ÇALIŞAN BİR BAŞBAKAN GÖRMEDİM'' Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yazan Kai Strittmatter, Tayyip Erdoğan ile ilgili övgü, muhalefet için iftira niteliğini taşıyan bir yazı yazdı.

Anagnostopulos:'Hıristiyanlar için böyle çalışan bir Başbakan görmedim'

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yazan Kai Strittmatter, Tayyip Erdoğan ile ilgili övgü, muhalefet için iftira niteliğini taşıyan bir yazı yazdı.
Alman yazar, “Erdoğan Türkiye’de bir devrim başlattı. Bu sebeple hem seviliyor hem de kendisinden nefret ediliyor” diyor. Yazar, Şahin Alpay, Ümit Fırat ve Cüneyt Zapsu’nun Erdoğan’ı öven sözlerine yer verdikten sonra “Konstantinopol Patriği I. Bartholomeos”un sözcüsü Dositheos Anagnostopulos’un “Bu insan tarihe geçecektir” ifadesini naklediyor!
Alman yazar, Türkiye’yi yakından tanıyan Yeşiller Partisi eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Joost Lagendijk’in “Türkiye’de Erdoğan Hükûmeti’ni desteklemenin haricinde bir alternatif yok. Yaptıkları bütün hatalara rağmen Avrupa yönünde ilerleyen bir tek onlar var. Muhalefet, milliyetçilerden oluşan umutsuz bir gruptan ibaret” sözlerini de kullanıyor.

* * *

Alman yazar muhalefet grubunun korkunç bir sabotaj gücüne sahip olduğunu da iddia ediyor ve Türkiye’de olan biteni ters yüz ederek anlatıyor. Mesela, “Cumhuriyetçilerden oluşan bu grup geri çekilmekte olsa da yargı ve ordu içinde hâlâ güçlü mevzilere sahiptir. Bunlar yazarlar hakkında dava açan savcılar, Kürt partilerini yasaklayan hâkimler ve üniversitelerde başörtüsü serbest bırakıldığında darbe yapma tehdidinde bulunan generallerdir” diyor.
Bilindiği gibi Türkiye’de suçlanan, telefonu dinlenen, cumhuriyetçi askerler, hakimler ve gazetecilerdir.!
Alman yazar devam ediyor:
- Türkiye’de ülkeyi derinden değiştiren bir devrim yaşanıyor. Atatürk’ten bu yana yaşanmayan derin bir değişimin olduğu bir devrim.
- Bu gelişme Türkiye’yi demokratlar ve demokrat olmayanlar, Avrupa’yı örnek alan liberaller ve kendilerini laik olarak adlandırıp Avrupa, Hıristiyanlar ve Kürtlere karşı kışkırtıcılık yapanlar olarak iki cepheye ayırıyor.
- Liberaller Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alıyor. Bazıları hoşnut olmasa da başka bir alternatif olmadığı için bunu yapmak zorunda kalıyor.
- Hükûmet can düşmanı Ermenistan’a elini uzattı. Aşırı milliyetçi katiller çetesi Ergenekon’un yuvasını dağıttı. Bugüne kadar dokunulamayan ordudan hesap sordu.
- Türkiye’de nelerin kaybedileceğini anlayabilmek için, Taraf gazetesi tarafından gün ışığına çıkarılan, bir deniz subayı tarafından hazırlanmış kod adı “Kafes” olan planı okumak gerekir. Buna göre Türkiye’deki Ermenilerin ve Rumların öldürülmesi, sonra da suçun Erdoğan’ın taraftarlarının üzerine atılması planlanmış. Plan Mart 2009 tarihini taşıyor.
- Peki Erdoğan ne yapıyor? Geçen yaz adalarda bir Ortodoks manastırını ziyaret ederek Patriğe yardım sözü verdi ve Hıristiyanların Türkiye’den kovulmalarının “faşistçe” bir uygulama olduğunu söyledi.
- Ermeni Patrikhanesi, Erdoğan’a 2007 seçimlerinde oy verilmesi çağrısında bulunmuştu, çünkü Türkiye’de gerek Müslümanlar gerek Hıristiyanların din özgürlüğü için Erdoğan ve partisinden başka biri yok.
- Rahip Dositheos,  “Hıristiyanlar için böylesine girişimde bulunan bir Başbakan görmedim”  diyor.
- Türkiye’deki üniversitelerde Kürt filolojisi fakülteleri var ve Kürt köylerine Kürtçe isimleri iade ediliyor, ancak Erdoğan daha da ileri gitti ve 1937 yılında ordu tarafından Dersim’deki Alevilere karşı yapılan katliamı bir suç olarak nitelendirdi.
Bizim bir yorum yapmamıza gerek var mı?
Sahi Tayyip Erdoğan kimin için çalışıyor?

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=11364



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,074 µs