En Sıcak Konular

ÖCALAN MI LİDER?

23 Aralık 2009 11:00 tsi
ÖCALAN MI LİDER? Son günlerde yaşanan olaylar süresince Abdullah Öcalan’ın hiç olmadığı kadar gündemde kaldığı görülüyor.

İmralı’da kendisi için milyonlarca dolar harcanarak yapılan yeni cezaevini beğenmemesi, bunu bahane eden örgüt yandaşlarının çıkardığı vicdansız olaylar, Tokat’ta 7 askerin şehit edilmesi ve DTP’nin kapatılması gibi son günlerde yaşanan olaylar süresince Abdullah Öcalan’ın hiç olmadığı kadar gündemde kaldığı görülüyor.
Nasname sitesinde yer alan bir habere göre tam bu süreçte Taraf gazetesi yazarı Doç Dr.Önder Aytaç, Öcalan’ın durumunu masaya yatırarak önemli açıklamalarda bulunuyor. Açılımın akamete uğramasında ve DTP’nin kapatılmasında DTP’li yöneticiler tarafından sarfedilen “Açılımda Abdullah Öcalan’ı muhatap alın. Öcalan Kürt milletinin lideri” sözlerinin etkili olduğu belirtiliyor. Öcalan’ın İmralı’dan yaptığı açıklamaların da en az DTP’lilerin söylemleri kadar etki yarattığı biliniyor. Önder Aytaç, Öcalan’ın lider değil psikopat olduğunu belirtiyor. 11 yıldır içeride olan Öcalan’ın Kürt halkı için bir şey yapmadığını, 1 gün bile Kürt milleti için açlık grevi yapan bir insan olmadığını, 1 gün bile Kürt haklarının daha iyiye gitmiş olması için mücadele vermediğini kaydediyor. Öcalan’ın kendisini Barzani ve Talabani ile kıyaslayan, tamamen psikopat derecesine varmış liderlik düşüncesi içinde kendisini tek önder olarak gördüğünü hatta peygamberliğe kadar yükseltmiş ve alabildiğine Kürt tabanını, Kürt insanını aşağılayan bir tavır içinde olduğunu açıklıyor. Aytaç ayrıca, PKK’nın şehirlerde gerçekleştirdiği eylemlerin arkasındaki isim olarak bilinen ve Kürt gençlerinin ölmesinden zevk alan Sabri Ok’a da seslenerek “Kürt gençlerinden elini çek” uyarısında bulunuyor.
Saygı Öztürk tarafından kaleme alınan “Apo Olayının Perde Arkası” başlıklı kitapta da Abdullah Öcalan’ın PKK’nın sözde ünlü komutanlarına yönelik değerlendirmeleri, dikkat çekici bir ayrıntı olarak okuyuculara sunuluyor. Abdullah Öcalan, PKK’nın sözde komutanlarını yakından tanıyor. Onların yapılarını, karakterlerini çok iyi biliyor. Apo’ya göre lider kadronun önemli bir kısmının son derece yetersiz, kişiliksiz ve askeri yönden zayıf olduğu değerlendiriliyor. Kısaca Apo kendinden başka hiç kimseyi sevmiyor, sevemiyor. Örgütsel faaliyet içerisindeyken de kendi çıkarları için bazılarına yaklaştığı görülüyor.
Abdullah Öcalan’ın binlerce örgüt mensubunun infaz emrini verdiği biliniyor. Ajan ya da işbirlikçi oldukları gerekçesiyle dağlarda diri diri çukurlara gömülenler, intihar etti denilerek uçurumdan atılanlar, cinsel ilişkiyi kabul etmemeleri nedeniyle hücrelere tıkılanlar ve hastalanınca ölüme terk edilerek bir yere bırakılanlar ya da öldükleri yerde bırakılıp kaçılanlar ise Öcalan’ın marifetlerinden sadece bazıları.
Açılım sürecinin başlamasından bu yana Öcalan’ın DTP’lileri de sürekli eleştirdiği, adeta bir oyuncak gibi parmağında oynattığı dikkatlerden kaçmıyor. “Çözüm olmazsa ayrılığı konuşuruz” şeklinde açıklama yapan Aysel Tuğluk’u eleştiren Öcalan’ın, DTP’lilerin bazen ne konuştuklarını bilmediklerini, bu şahısların Kürt halkını temsil etmekten bile aciz olduklarını söylediği akıllardan bir an bile olsun gitmiyor. Son günlerde de istifa edecekleri yönünde açıklama yapan DTP’lilere emir vererek bu kararlarından vazgeçmelerini istemesi ortalığı bir kez daha karıştırmaya yönelik çabalarını kanıtlıyor.
Yıllarca terör örgütü PKK mensuplarınca lider olduğu söylenen, örgütün son zamanlardaki siyasi temsilcisi DTP tarafından mutlaka dikkate alınması gerektiği belirtilen Öcalan’ın aslında liderlik vasfıyla yakından uzaktan ilgisi bulunmayan, sadece kendi çıkarlarını düşünen, vasıfsız ve yetersiz bir insan olduğu anlaşılıyor. Lider olan bir insanın arkasındaki kadrolarını her şeyden önce koruması, argo tabirle satmaması ve sözümün arkasındayım cümlesini söyleyebilmesi gerekiyor. Öcalan’da bunların hiçbiri mevcut olmadığından insanın “Öcalan mı lider?” diye sorası geliyor.

Helin Demir
helindem@mynet.com



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,300 µs