En Sıcak Konular

PKK'NIN PROVOKASYONLARINA KAPILMAYALIM, SAĞDUYULU OLALIM!

16 Aralık 2009 16:49 tsi
PKK'NIN PROVOKASYONLARINA KAPILMAYALIM, SAĞDUYULU OLALIM! Terör örgütü PKK sempatizanlarının Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki hücresini bahane ederek başlattığı sokak eylemlerinin DTP’nin kapatılmasının ardından ivme kazandığı görülüyor.

Terör örgütü PKK sempatizanlarının Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki hücresini bahane ederek başlattığı sokak eylemlerinin DTP’nin kapatılmasının ardından ivme kazandığı görülüyor.
DTP’nin kapatılmasından sonra bunu bahane eden kişiler olay çıkarmaya, ortalığı birbirine katmaya devam ediyor. Bazı vatandaşların satırlı, baltalı, döner bıçaklı tepki göstermeleri korku dolu anların yaşanmasına neden oluyor.
Terör uzmanları PKK’nın yeni bir strateji izlediğini belirtiyor. PKK’nın yeni stratejisi “karşı şiddet oluşturmak” diyen uzmanlara göre PKK’nın, bu tür eylemleri provokasyon amaçlı yaptığı, vatandaşların sağ duyulu davranması gerektiği vurgulanıyor. PKK’nın sokakları tahrik etme stratejisinin olgunlaştığını ve uygulama safhasına geldiğini söyleyen uluslararası güvenlik uzmanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, sokak çatışması riskinin olabilecek en yüksek seviyeye çıktığını, benzer olayların geçmişte de yaşandığını, bazen PKK’lı görülen kişilerin milliyetçi tarafta yer alabildiğini, provokatif maksatlı silah kullandığını bildiriyor. Sokak çatışmalarını terör örgütünün yeni planı olarak yorumlayan Mahir Kaynak ise tahriklerin arkasındaki güçlerin iyi tespit edilmesi gerektiğini, devletin güvenlik güçleri bulunduğunu ve vatandaşların tahriklere kapılmaması gerektiğini kaydediyor.(Kanal a haber)
Zaman gazetesinde yer alan habere göre yaklaşık 200 kişilik grubun İstanbul Beyoğlu’nda DTP binası önünde toplandığı, eski DTP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı’nın burada yaptığı basın açıklamasında; Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararının demokrasiyi sindirmek amacını taşıdığını öne sürdüğü, Avcı’nın açıklamalarının ardından yüzleri maskeli DTP’li bir grubun taş ve molotof kokteylleriyle çevreye saldırdığı, bunu gören sokak sakinlerinin ellerine geçirdikleri balta, sopa ve döner bıçaklarıyla göstericileri kovaladıkları, araya karışan bazı kişilerin ise silah çekip ateş açtıkları kaydediliyor. Hem tahrik edici konuşmalar yapan hem de gerginliğin düşmesinden yana olduklarını savunan DTP’li Avcı bile, kışkırtma girişimlerinin provokatörlerin işi olduğunu ileri sürüyor.
İlk olarak Abdullah Öcalan’ın koğuşunun küçüldüğü iddiasıyla başlayan eylemlerin kamuoyunu gerdiği, günlerce sokaklarda terör estirildiği, bazı DTP’li milletvekillerinin tehdit kokan açıklamalarının olayları boyutlandırdığı, dükkanların taşlandığı, belediye otobüslerine molotoflar atıldığı, 17 yaşındaki Serap’ın molotoflar yüzünden hayatını kaybettiği, Diyarbakır’daki gösterilerde Aydın Erdem’in nerden geldiği belli olmayan bir kurşunla öldüğü, Tokat’ta 7 Mehmetçiğin şehit edildiği, hain pusuya yönelik protesto eylemlerinin yapıldığı, DTP’nin kapatılması ve siyasi yasaklar getirilmesiyle sokaklardaki eylemlerin başlaması…Bunlar provokasyonun gelişiminin kısa bir özeti. Bir de son olarak Muş’ta yaşananlar, ölümler, yaralanmalar provokasyonun nelere sebep olduğunu anlamamıza yetiyor da artıyor bile.
Bir taraftan demokrasi ve hukuktan yana olduğunu söyleyen, diğer taraftan esnafın ticaret yapmasını tehditle ortadan kaldırarak demokrasi ile ekonomiyi birlikte eşit götürmemek için çaba gösteren, nedense Türkiye’de demokrasi ve ifade özgürlüğü konularında çağdaş standartların yakalandığı bir ortamda adeta paniğe kapılan terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği eylemler, üzerinde yaşadığımız topraklara maddi manevi zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. PKK, Kürt halkının çıkarları için var olduğunu iddia etse de yine her zamanki gibi en büyük kötülüğü Kürtlere yapıyor.
Toplum olarak birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde, örgütün tahriklerine kapılmayalım, sağ duyulu olalım, yalan yanlış bahanelere inanarak boşu boşuna birbirimizi kırmayalım, barış ve huzur içinde yaşayalım. Tarihten beri süregelen ilişkilerimizi bozmayalım, terörden uzak duralım, kan ve gözyaşına sebep olmayalım.

Helin Demir
helindem@mynet.com

 



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,462 µs