En Sıcak Konular

MUŞ'TA ESNAF SİLAHA SARILDI: 2 ÖLÜ

16 Aralık 2009 09:38 tsi
MUŞ'TA ESNAF SİLAHA SARILDI: 2 ÖLÜ DTP’nin kapatılmasını protesto eden grubun başlattığı olaylarda bir manifaturacı dükkanından açılan Kalaşnikof tüfek ateşiyle 2 kişi öldü.

Muşta çıkan olaylarda 2 kişi öldü  

MUŞ’un Bulanık İlçesi’nde, DTP’nin kapatılmasını protesto eden grubun başlattığı olaylarda bir manifaturacı dükkanından açılan Kalaşnikof tüfek ateşiyle 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 

İlçe savaş alanına dönerken, işyerleri ateşe verildi, araçlar tahrip edildi, halk evlerine kapandı. Güvenlik güçleri çevre il ve ilçelerden takviye gelen ekiplerle Bulanık’ta geniş çaplı güvenlik önlemi aldı

Bulanık İlçesi’nde saat 11.00 sıralarında Aslanpaşa Caddesi üzerinde bulunan kapatılan DTP’nin ilçe binası önünde, basın açıklaması yapacaklarını söyleyen bir grup toplandı. Bu sırada olaylar çıkabileceği ihtimaliyle bazı esnaf işyerini kapattı.

Kısa sürede sayıları 1500’e yaklaşan kalabalık burada DTP’nin kapatılmasını protestoya başlarkan, polis de çevrede önlem aldı. Kalabalık arasından yaklaşık 150 kişilik grup, çevredeki araçlara ve işyerlerine taşlı saldırı başlattı. Polisin aldığı önleme karşın saat 12.00 sıralarında Şehit Üsteğmen Suat İsakoğlu Caddesi’nde manifaturacılık yapan Turan Bilen, otomobilinin ve işyerinin tahrip edildiği iddiasıyla göstericilere Kalaşnikof tüfekle silahla ateş açtı.

2 ÖLÜ, 7 YARALI

İşyerinden açıldığı belirtilen ateşle muhtar Kemal Kayacan yaşamını yitirirken, 8 kişi vücutlarına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralılardan Necmi Oral, Muş’a hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirince ölü sayısı 2’ye çıktı.

Yaralı 7 kişiden durumu ağır olanlar 1 kişi Muş Devlet Hastanesi’nde 6’sı ile Bulanık ve Mazgirt’te tedaviye alındı.

Polis olaylarda kullandığı Kalaşnikof tüfeğin ruhsatlı olduğu söylenen manifaturacı Turan Bilen’i gözaltına aldı.

İLÇE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Gösteriler sırasında 2 kişinin ölmesi, 7 kişinin de yaralanması olayları çığırından çıkmasına neden oldu, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışma saatlerce sürdü.

Polisin gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak yaptığı müdahaleye rağmen sayıları giderek artan göstericiler, bazı işyerleri ve araçları ateşe verdi. Kalaşnikof silah kullandığı belirtilen manifaturacı Kemal Kayacan’ın işyeri ve aracı da kundaklandı.

Saatlerce süren olaylarda göstericiler ilçenin altını üstüne getirirken aralarında banka şubeleri, dersaneler ve Ak Parti binasının da bulunduğu birçok binayı ateşe verip tahrip etti.

Bulanık ilçesine giriş ve çıkışları kontrol altına alan güvenlik güçleriyle sokak alaranı dağılan göstericiler arasındaki çatışma saatlerce devam etti.

Olaylar nedeniyle çok sayıda öğrenci ilköğretim ve liseye gitmedi. Bu nedenle okullarda dersler yapılamadı.


BAŞKANLARDAN FARKLI AÇIKLAMALAR

Bulanık Belediye Başkanı DTP’li Ziya Akkaya, “Olayın ardından ilçede büyük gerginlik var. Yatıştırmakta zorlanıyoruz. Vatandaşlar evlerinden dışarıya çıkamıyor. Halk panik içinde. Birçok işyeri ateşe verildi” dedi.

Muş Belediye Başkanı AK Partili Necmettin Dede, Bulanık İlçesi’nde olaylar devam ederken televizyonların canlı yayınında açıklamalar yaparak çatışmanın kan davası ve aşiret ilişkisinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Başkan Dede, aşiret ileri gelenlerinin araya girmesiyle olayların yatışacağını umduğunu belirterek, “Türkiye’nin kardeşliğe ihtiyacı var. Herkes bunu istiyor” dedi.

Kaynak: Yeni Mesaj gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008522&tarih=2009-12-16



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,943 µs