En Sıcak Konular

BERLUSCONİ YUMRUKLU SALDIRIYA UĞRADI

14 Aralık 2009 14:21 tsi
BERLUSCONİ YUMRUKLU SALDIRIYA UĞRADI İtalya Başbakanı, Milano’da katıldığı bir mitingte yumruklu saldırıya uğradı. Kürsüden inerken 42 yaşındaki saldırganın attığı yumrukla burnu kırılan, dudağı yarılan Silvio Berlusconi, hastaneye kaldırıldı.

Berlusconi’ye meydan dayağı

İtalya Başbakanı, Milano’da katıldığı bir mitingte yumruklu saldırıya uğradı. Kürsüden inerken 42 yaşındaki saldırganın attığı yumrukla burnu kırılan, dudağı yarılan Silvio Berlusconi, hastaneye kaldırıldı. Saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.
 

Silvio’ya meydan dayağı!

İtalya Başbakanı, Milano’da katıldığı bir mitingte yumruklu saldırıya uğradı. Kürsüden inerken
42 yaşındaki saldırganın attığı yumrukla burnu kırılan Silvio Berlusconi hastaneye kaldırıldı
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi’nin (ÖHP) Milano’nun Duomo meydanında düzenlediği miting sırasında saldırıya maruz kaldı. Berlusconi’nin konuşmasını tamamlamasının ardından, dinleyiciler arasında bulunan 42 yaşındaki Massimo Tartaglia adlı İtalya vatandaşının saldırısına uğradığı bildirildi. Saldırganın Berlusconi’nin yüzüne kuvvetli bir yumruk attığı kaydedildi.

Ağzı burnu kanıyordu

Saldırı sırasında Berlusconi’ye bir metre mesafede bulunan Savunma Bakanı Ignazio La Russa, tanık olduğu hadiseyi şöyle anlattı: “Başbakan, saldırganın yumruğuna maruz kaldı. Saldırganın elinde de bir şey var gibiydi. Başbakanın ağzı ve burnu kanıyordu. Saldırgan hemen yakalanarak, gözaltına alındı. Olay, Başbakanın kürsüden indiği sırada meydana geldi. Polisler saldırganı gözaltına alarak linç edilmekten de kurtarmış oldular. Polis müdahale etmesiydi, oradaki insanlar saldırganı paramparça edebilirdi.” Saldırganı yakalayan güvenlik birimleri Başbakan Berlusconi’yi de araçla hemen miting alanından uzaklaştırarak, tedavi için Milano’daki San Raffaele hastanesine götürdü.

Sarsılmış çok üzgünmüş

Başbakanın özel hekimi Alberto Zangrillo, Berlusconi’nin gözlem altında tutulduğu San Raffaele Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, Berlusconi’nin burnunda kırık olduğunu ve alt dudağına da dikiş atıldığını belirtti. Zangrillo, Başbakanın olaydan sonra ne kadar dinlenmesi gerekeceğine ilişkin soruyu ise “20 gün istirahat” diye yanıtladı. Doktor, Berlusconi’nin olay nedeniyle “çok sarsılmış, şaşkın ve üzgün” olduğunu da kaydetti.
 
Saldırganın psikolojisi bozuk

Saldırganın daha önce 10 yıl psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı. Tartaglia’nın tedavisiyle ilgilenen psikoloğun, saldırganın gözaltında tutulduğu Milano Emniyet Müdürlüğüne çağrıldığı öğrenildi. Güvenlik birimlerinin, Tartaglia’nın, Milano’ya bağlı Cesano Boscone beldesindeki evine baskın düzenleyip arama yaptıkları bilgisi de edinildi. Berlusconi’ye yumruklu saldırının ardında örgütsel bir bağ olup olmadığı da araştırılıyor.

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=27842



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,067 µs