En Sıcak Konular

KURTULMUŞ: ''DOĞRULARI İKTİDAR YAPMALIYIZ''

14 Aralık 2009 12:07 tsi
KURTULMUŞ: ''DOĞRULARI İKTİDAR YAPMALIYIZ'' Saadet Partisi Lideri Kurtulmuş, "Bizim mefkuremiz millete ve medeniyetimize dayanmaktadır. Bu nedenle de toplumumuz tarafından kucaklanmakta, sahiplenilmektedir"dedi.

Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: ‘Doğruları iktidar yapmalıyız’

"Mefkuremiz millete ve medeniyetimize dayanır"

Saadet Partisi'nin medeniyet siyaseti yaptığını dile getiren Kurtulmuş, "Bizim mefkuremiz millete ve medeniyetimize dayanmaktadır. Bu nedenle de toplumumuz tarafından kucaklanmakta, sahiplenilmektedir. Mehmet Akif, Filibeli Ahmed Hamdi, Hüseyin Avni Ulaş ve Sait Halim Paşa gibi isimlerin Batı'ya karşı bayrak açmasıyla ve onların kendi medeniyet değerlerimize sahip çıkmasıyla başlayan bu hareket, güçlenerek yoluna devam etmektedir. İkinci halkayı temsil eden Eşref Edip, Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Ali Fuat Başgil ve Sezai Karakoç temsil etmektedir. Üçüncü halka ise, Erbakan hocamızın konferansları ve odalar birliği mücadelesiyle başlamıştır. Bugün ise Milli Görüş yeni bir şahlanış dönemine girmiştir. Bütün bunları bilmeden bizim bugün siyaset yapmamız zordur. Onların verdiği bu mücadelenin kıymetini bilmeden olmaz. Çünkü bizim siyasetimiz bir medeniyeti yeniden inşa ve ihya etme mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

Muktedir siyaset tarzını benimsiyoruz

Saadet Partisi'nin muktedir siyaset anlayışını benimsediğini dile getiren Kurtulmuş, 1980'de Hayreddin Erkmen'in Dışişleri Bakanlığı'ndan düşürülüşünü örnek verdi. Kurtulmuş, "Mecliste 24 kişilik bir grubu bulunan Milli Selamet Partisi, İsrail yanlısı politikaları nedeniyle eleştirdiği Hayreddin Erkmen'in düşürülmesi için gensoru önergesi verdi ve Hayreddin Erkmen düşürüldü. Bu örnek bizim siyaset tarzımızı yansıtmaktadır. Yine Refah-Yol döneminde biz muktedir siyaset tarzının örneklerini verdik." Dedi. Saadet Partisi'nin derleyici ve toparlayıcı bir siyaset tarzı olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bizim siyaset tarzımızda kavga etme, birilerinin ayağına çelme takma ve faydasız söz söyleme yoktur. Biz başkalarının eksiklikleri üzerinden siyaset yapmayız. Kendi fikirlerimizi ve projelerimizi ortaya koyarız. Biz ancak ve ancak zalimlerin düşmanıyızdır. Saadet Partisi, iddia ve irade sahibi reaksiyoner değil, aksiyoner bir siyasi partidir ve yüksek sorumluluk duygusuyla çalışır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul'da parti içi eğitim programına katıldı. Yenibosna ve Ümraniye'de düzenlenen programlarda teşkilatlara birer saatlik konuşma yapan Kurtulmuş, "Saadet Partisi'ne halkımızın ilgisi giderek artıyor. Bizler de teşkilat olarak bu ilgiye cevap verebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalı, bu ilgi ve sempatiyi oya dönüştürerek Saadet Partisi'ni önümüzdeki seçimlerde iktidar yapmalıyız" dedi.

Doğrularımızı iktidar yapmalıyız
Saadet Partisi'nin Türkiye'de siyaseti yeniden tanzim ettiğini ve yeniden formatladığını söyleyen Kurtulmuş, "Halkımız bizim doğruları söylediğimizin farkında ve bu nedenle bize ilgi gösteriyor. Ama sadece doğruları söylemek yetmez.

Bizim doğrularımızın iktidar olması lazım. Biz çok köklü bir siyasi geleneğin temsilcisiyiz. Bizim hareketimizin üzerinde oynanan oyunlar başkalarının üzerinde oynansaydı, çoktan yok olur giderlerdi. Ama sizler bugün buradasınız ve hala dimdik ayaktasınız. Çünkü sizler, koltuk için değil, menfaat için değil, yüksek idealler uğruna siyaset yapıyorsunuz. Yeniden Büyük Türkiye'nin ve haksızlığın olmadığı adil paylaşımın olduğu yeni bir dünya için siyaset yapıyorsunuz. İnşallah en kısa zamanda da milletin görüşünü temsil eden Saadet Partisi'ni iktidara taşıyacaksınız" diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/dogrulari-iktidar-yapmaliyiz-146196.htm



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,654 µs