En Sıcak Konular

KARA KUVVETLERİ İNTERNET SİTESİNDE İLGİNÇ DEĞİŞİKLİK

10 Aralık 2009 12:03 tsi
KARA KUVVETLERİ İNTERNET SİTESİNDE İLGİNÇ DEĞİŞİKLİK KARA Kuvvetleri Komutanlığı, kendisine ’Cumhuriyeti koruma ve kollama’görevini veren vazifeler metnini, resmi internet sitesinden kaldırdı.

KKK, 'koruma ve kollamayı' çıkardı

KARA Kuvvetleri Komutanlığı, kendisine ’Cumhuriyeti koruma ve kollama’görevini veren vazifeler metnini, resmi internet sitesinden kaldırdı.

1 Aralık’ta yapılan son güncelleme sırasında, ‘Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Görevi’alt başlıklı bölüm siteden çıkarıldı.

Kara Kuvvetleri’nin internet sitesinde ilginç değişiklik
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, kendisine ’Cumhuriyeti koruma ve kollama’ görevini veren vazifeler metnini, resmi internet sitesinden kaldırdı. Böylece her darbe tartışmasında gündeme gelen kritik cümle artık sitede yok
Değişikliğin ardından ‘Genel Konular’ başlıklı sayfada sadece, ‘Tarihçe’ ve ‘Barışı Destekleme Harekatı’ ile ’Rütbe ve İşaretler’ adlı bölümler kaldı.

Darbe girişimi iddiaları, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ’Cumhuriyeti koruma ve kollama’ yetkisi tanıyan İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesine ilişkin tartışmaları alevlendirirken, ilginç bir gelişme yaşandı. Akşam gazetesinin haberine göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın (KKK) resmi internet sitesinde, ’Genel Konular’ başlığı altında yer alan ve ’Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve kollanması’ ile ilgili görev tanımını da kapsayan bölüm, siteden kaldırıldı.

Hangi ifade vardı?
Söz konusu bölümde, ’Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın vazifesi, TSK’nın bir unsuru olarak, Türk yurdunun ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve kollanması ile ilgili kendisine verilen görevleri yerine getirmektir’ ifadesi de bulunuyordu. Kara Kuvvetleri’nin sitesinde, 1 Aralık’ta yapılan son güncelleme sırasında, ’Genel Konular’ başlığı altında yer alan ’Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Görevi’alt başlıklı bölüm siteden çıkarıldı.

Rütbe ve işaretler bölümü kaldı
Değişikliğin ardından ’Genel Konular’ başlıklı sayfada sadece, ’Tarihçe’ ve ’Barışı Destekleme Harekatı’ ile ’Rütbe ve İşaretler’ adlı bölümler kaldı. TSK’nın ’Cumhuriyeti koruma ve kollama’ yetkisi, Anayasa’nın 117’nci maddesi doğrultusunda hazırlanan TSK İç Hizmet Kanunu’da yer alıyor. Çok tartışılan söz konusu kanunun, “Umumi Vazifeler” başlıklı 35’inci maddesi şöyle:

İşte İç Hizmet Kanunu
“Silahlı Kuvvetler’in vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kollamak ve korumaktır.” TSK İç Hizmet Kanunu doğrultusunda hazırlanan TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nin 85’inci maddesinde de benzer bir hüküm yer alıyor. 85’inci madde şöyle: “Vazifesi, Türk yurdu ve Cumhuriyetini içe ve dışa karşı lüzumunda silahla korumak olan, Silahlı Kuvvetler’de her asker kendine düşeni öğrenmeye ve öğrendiğini öğretmeye ve icabında son kuvvetini sarf ederek yapmaya mecburdur.”(Haber: Salim YAVAŞOĞLU)

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27662
 



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,723 µs