En Sıcak Konular

YÖK'ÜN ''KATSAYI'' İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

10 Aralık 2009 17:16 tsi
YÖK'ÜN ''KATSAYI'' İTİRAZI DA REDDEDİLDİ Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı reddetti.

Danıştay, YÖK'ün "katsayı" itirazını reddetti

İtiraz kabul edilmediği için eşit katsayı uygulamaya geçmeden kalkmış oldu. Bu durumda üniversite sınavı öncesinde YÖK'ün boşluğu doldurması gerekiyor.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı reddetti.Danıştay 8. Dairesi, İstanbul Barosu’nun açtığı davada, YÖK’ün 21 Temmuz 2009 tarihli kararının 3,4 ve 5. maddelerinin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu.YÖK de 8. Daire’nin bu kararına itiraz ederek, kararın kaldırılmasını istemişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı bugünkü toplantısında görüştü.Kurul, YÖK’ün itiraz gerekçelerini yerinde görmedi ve reddetti.Danıştay 8. Dairesi, dava konusu YÖK kararının iptal istemini, daha sonra esastan karara bağlayacak.

ÖZ CAN:  REDDEDİLMEYİ BEKLEMİYORDUM

Devlet Bakanı Faruk Özak ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın'ı ziyaret etti. Burada Danıştay'ın YÖK'ün itirazını reddetmesiyle ilgili sorular üzerine açıklama yapan YÖK Başkanı Özcan, "Beklentim itirazımızın kabul edilmesiydi. Davanın reddedilmesiydi. Tersi bir karar çıktı. Bu tür durumlarla ilgili daha önceden yeterli hazırlığı yapmıştık. B planımız var. B planımızı devreye sokacağız. Bu B planı, 1. 5 milyon insanımızın, velilerimizin ve halkımızın beklentilerine uygun bir düzenlemedir. Herkesi tatmin eder umarız. Belirsizlik süreci de bu şekilde bitmiş olur diye düşünüyoruz. 17 Aralık'taki toplantıda bunu açıklayacağız" dedi.

Soruları yanıtladı YÖK Başkanı daha sonra soruları yanıtladı. "Karar, YÖK'ün işleyişini engellemek mi, yoksa eşitsizliği ortadan kaldırmak mı?" diyerek yorumunu isteyen bir gazeteciye "Danıştay'ın böyle bir niyeti olamaz. Bu onların nezdinde hukuki bir meseledir. Hukuken hatalı olan bazı durumlar vardır. Bir şekilde yeni bir düzenlemeyle bunların halledileceğini düşünüyorum" diyen Özcan, yeni düzenlemenin sınavlara yetişip yetişmeyeceği yönündeki bir soruyu da, "Geç kalmayı hiç düşünmüyoruz. Söylediğimiz tarihlerde, 11 Nisan'da 1. basamak sınavı olacak. Haziran ayının ikinci yada üçüncü haftası içerisinde ise 2. basamak sınavı olacak. Öğrencilerimizi o konuda mağdur etmemiz söz konusu olamaz çünkü onlar hazırlıklarını ona göre yapıyorlar. Onu değiştirmek öğrenciler için çok kötü olabilir" diyerek yanıtladı. Özcan, "B planının kabul göreceğinden emin misiniz? Bu planla ilgili bilgi verir misiniz?" şeklindeki soru soran gazeteciye de, "Kabul göreceğinden eminiz. Ancak ana hatlarıyla ilgili bilgi veremem. 17 Aralık'taki genel kurulumuzdan çıkacak kararı alalım ondan sonra herkese memnuniyetle B planını açıklarız" cevabını verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gümüşhane Üniversitesi'ne geldikten sonra bahçede bir süre cep telefonuyla konuştu ve Danıştay'ın kararıyla ilgili olarak kurmaylarından bilgi aldı. Rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın, ziyaretin ardından Bakan Faruk Özak ve YÖK Başkanı'na içerisinde Gümüşhane'de üretilen kuşburnu, köme ve pestil olan bir paket hediye etti. Günaydın hediyeleri verirken, "H1N1'e karşı en iyi ilaç bunlar" diye konuştu.

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1172172&Date

 



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,295 µs