En Sıcak Konular

ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

10 Aralık 2009 15:34 tsi
ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA YÜREĞİMİZE GÖMDÜK Tokat 'ın Reşadiye ilçesindeki terör saldırısında pusuya düşürülerek şehit edilen askerlerin cenazeleri son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitlerimizi uğurladık

Tokat 'ın Reşadiye ilçesindeki terör saldırısında pusuya düşürülerek şehit edilen askerlerin cenazeleri son yolculuklarına uğurlandı.

Dün yapılan törenlerle Jandarma Er Cengiz Sarıbaş İstanbul'da, Uzman Çavuş Harun Arslanbay Adana'da, Er Fatih Yonca ise İskenderun'da toprağa verildi. Ağıtların yükseldiği cenazelerde yine bilindik görüntüler yaşandı. Askerlerin aileleri acıdan ayakta durmakta güçlük çekti. Cenazelerde teröre öfke vardı. Tokattaki saldırıda şehit edilen 7 askerden biri olan Jandarma Komando Er Cengiz Sarıbaş'ın naaşı, cenaze namazı öncesi yakınlarından helallik alınmak üzere Bahçelievler Kocasinan Mahallesindeki baba evine getirildi. Helallik alınmasının ardından cenaze büyük bir kalabalıkla birlikte cenaze namazının kılınacağı camiye getirildi. Şehidin ayakta durmakta zorlanan anne ve babası, kollarına giren askerlerle birlikte bir süre cenaze arabasının arkasından yürüdü. Şehit Er Cengiz Sarıbaş'ın bilgisayar teknikeri olduğu öğrenildi. Şehit Er Sarıbaş, 5 çocuklu ailenin en küçük üyesiydi. Şehidin naaşı, Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehidin eşinden yürek parçalayan feryat: "Seni böyle mi karşılayacaktık"
Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Harun Arslanbay için memleketi Adana'nın Yumurtalık İlçesinde tören düzenlendi. Şehidin iki yaşındaki kızı Zehra ile altı aylık Zeynep de tabutun olduğu yere getirildi. Şehidin eşi Demet Arslanbay eşinin tabutuna sarılarak, ''Seni böyle mi karşılayacaktık aşkım? Kanın yerde kalmayacak'' diyerek gözyaşı döktü. Uzman Çavuş Harun Arslanbay, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene katılan Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'e seslenen acılı baba Hamdi Arslanbay, "Beni askere alın oğlumun yerine görev yapayım." dedi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/sehitlerimizi-ugurladik-145788.htm



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,566 µs