En Sıcak Konular

34 TELEFON MODELİ UYGUNSUZ ÇIKTI

6 Aralık 2009 18:02 tsi
34 TELEFON MODELİ UYGUNSUZ ÇIKTI Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı 52 marka, 81 modeli test ettirdi. 34 modelde uygunsuzluk belirlendi. Firmalar ya telefon değiştirecek ya da para iade edecek.

Cep telefonunu bedava yenileme fırsatı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı 52 marka, 81 modeli test ettirdi. 34 modelde uygunsuzluk belirlendi. Firmalar ya telefon değiştirecek ya da para iade edecek.

34 telefon uygunsuz çıktı
Laboratuvarda test edilen 81 farklı model cep telefonundan 34’ünde uygunsuzluklar tespit edildi, 12 modelle ilgili mahkeme süreci başlatıldı. Firmalar bu telefonları ya değiştirecek ya da parasını iade edecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Piyasa Gözetimi Laboratuvarında test edilen 52 marka, 81 model cep telefonundan 34’ünde uygunsuzluklar tespit edildiğini bildirdi. Bu cihazların 10’unda olumsuz parametrelerin giderildiği, 12’sinde mahkeme sürecinin başlatıldığı ve güvensizlik tespiti yapılan 3 farklı cep telefonu için “bertaraf işleminin” başlatıldığı kaydedildi. BTK’dan yapılan yazılı açıklamada, piyasadaki “telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının” teknik düzenlemeye uygunluğu ile piyasaya arz koşullarına uyulup uyulmadığının kurum denetçileri tarafından yapıldığı ve alınan numune cihazların “Piyasa Gözetimi Laboratuvarı”nda teste tabi tutulduğu ifade edildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde, tüketicinin yoğun olarak kullandığı GSM cep telefonlarına öncelik verildiği vurgulanan açıklamada, “12 farklı marka model ile ilgili idari para cezaları ve test masraflarına itiraz nedeni ile mahkeme süreci başlatılmıştır” denildi.

Firmalar uyarıldı
Güvensizlik nedeni olan olumsuz parametreleri gideremeyen firmaların, tüketiciden iade gelen cihazları yeni model cihazlarla değiştirdiği veya parasını iade ettiği “ de belirtilen açıklamada, tüketicilerin teknik düzenlemeye uygun olmayan cihazları satın almaması, kullanmaması ve toplatılması esnasında mağdur olmaması için piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine aralıksız devam edildiği ve olumsuzlukların üzerine gidilerek güvenli cihazlar dışında piyasada cihaz bulunmaması hedefi ile gayret sarf edildiği de kaydedildi.

Baz istasyonuna mahalleli tepkisi
Karabük’te mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine baz istasyonu kurma çalışmaları durduruldu. Deretarla Mahallesi’ne bir GSM şirketince kurulmak istenen baz istasyonuna karşı çıkan muhtar Kadir Kuyupınar ile bazı vatandaşlar, istasyonun kurulacağı alanda toplanıp ateş yakarak, tepki gösterdiler. Kuyupınar, ” Mahalleli olarak buna karşıyız. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. İstasyonun kurulmaması için ne gerekiyorsa yapacağız “ dedi.

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27439

 



Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,572 µs