En Sıcak Konular

DİYALOG MEFTUNLARINA KUR'AN'IN CEVABI

6 Aralık 2009 14:25 tsi
DİYALOG MEFTUNLARINA KUR'AN'IN CEVABI "Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, Benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslam’ı beğendim” (Maide /3)

Diyalog meftunlarına Kur’an’ın cevabı  

“Andolsun, “Allah üçün üçüncüsüdür” diyenler küfre düşmüştür. Oysa tek bir ilahtan başka ilah yoktur. Eğer söylemekte olduklarından vazgeçmezlerse, onlardan inkâr edenlere mutlaka (acı) bir azap dokunacaktır” (Maide Suresi, 72–73) uyarısına rağmen, yine Kur’an–ı Kerim’in ifadesiyle “sapıklığın en koyusuna düşmüş” olanlarla sarmaş dolaş olan diyalog meftunlarına, yaptıkları yanlışlığı hatırlatmak adına; Nisa suresindeki şu ayetleri okuyup, dönüp dönüp tekrar okumalarını tavsiye ediyorum. Eymeden büymeden, dosdoğru bir vaziyette okusunlar da; belki düştükleri çukurun farkına varıp, tövbe ederler.   
“Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah’ındır. Vekil olarak Allah yeter.”
“Ey insanlar! Eğer Allah dilerse sizi giderir de başkalarını getirir. Ve Allah, buna kadirdir.”
“Kim dünya nimetini isterse, bilsin ki dünya ve ahiret nimeti Allah katındadır. Allah her şeyi çok iyi işiten ve çok iyi görendir.”
“Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse sapıklığın en koyusuna düşmüş olur.”
“İman edip sonra inkâr eden, sonra iman edip tekrar inkâr eden, sonra da inkârlarında ileri gidenleri Allah ne bağışlayacak, ne de doğru yola eriştirecektir.”
“Münafıklara da haber ver ki, kendileri için çok acı bir azap vardır.”
“Onlar, müminleri bırakıp kâfirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Hâlbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.”
“Allah size Kitab (Kur’an)da: “Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, o kâfirlerle oturmayın. Aksi halde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirdi. Muhakkak ki Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır” (Nisa suresi 132–140).
Diyalog yapmaya çalışılan, “üç semavi din” ifadesiyle ekmel din İslam’ı diğerleriyle birmiş gibi gösteren, “Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, Benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslam’ı beğendim” (Maide /3) hükmüne rağmen onlarla bir ve beraber olanlar; Allah katında “hak yolun dalgakıranları” olarak geçeceklerini unutmasınlar.
Dinlerarası Diyalog faaliyetleriyle ifsat edilen Müslüman’ın tertemiz iman ve duygularının vebalinin ve bu konuda açılan çığırın ne manaya geldiğini ifade eden “Âlemlere Rahmet, Hazreti Muhammed (sav)” Efendimizin buyruğu ile bitirelim:
“Müslümanlıkta iyi bir yol açan kimseye o yolun sevabı verileceği gibi o yolda gidenlerinde sevabı verilir; bunun yanında onların sevabından bir şey eksilmez. Müslümanlıkta kötü bir yol açana o yolun günahı verileceği gibi o yoldan gidenlerin günahı da verilir; bunun yanında o yoldan gidenlerin günahı eksilmez” (Riyazüssalihin/Müslim).
Rabbim uyanıklık ihsan eyleye...

Uğur Kepekçi-Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008386&tarih=2009-12-06

 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,049 µs