En Sıcak Konular

İSMAİL OYNUYOR DİYE İBRAHİM ÜZÜLMEZ

6 Aralık 2009 11:20 tsi
İSMAİL OYNUYOR DİYE İBRAHİM ÜZÜLMEZ Beşiktaş'ın aynı pozisyonda görev alan oyuncuları İbrahim Üzülmez ile İsmail Köybaşı, başarı için birbirlerine destek verdiklerini söyledi.

''Mücadele ediyorum''

Siyah-beyazlı takımın kaptanı İbrahim Üzülmez, 'İsmail ile aynı pozisyonda oynamalarından dolayı yaşanan rekabet konusunda, İsmail oynuyor diye ben kendimi bırakmıyorum. Daha fazla çalışıyorum, görev verildiğinde daha fazla efor sarf ediyorum ve oynamak için mücadele ediyorum' dedi.

Beşiktaş'ın aynı pozisyonda görev alan oyuncuları İbrahim Üzülmez ile İsmail Köybaşı, başarı için birbirlerine destek verdiklerini söyledi. İbrahim ve İsmail, Beşiktaş Kulübü'nün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin aralık sayısındaki röportajda bir araya gelerek, soruları yanıtladılar.

Siyah-beyazlı takımın kaptanı İbrahim Üzülmez, İsmail ile aynı pozisyonda oynamalarından dolayı yaşanan rekabet konusunda, ''Ben uzun yıllardır bu camiaya hizmet ediyorum. Bu 10. sezonum. Bir sürü oyuncu arkadaşım geldi, o zaman da rekabet vardı. Şimdi İsmail oynuyor diye, ben onun hakkında kötü düşünceler içerisinde olamam. Tamamen kötü bir düşünce bu. Tabii ki çalışacağız. İsmail oynuyor diye ben kendimi bırakmıyorum. Daha fazla çalışıyorum, görev verildiğinde daha fazla efor sarf ediyorum ve oynamak için mücadele ediyorum'' dedi.

Futbolcunun bunları yapmaması halinde futbolu bırakması gerektiğini kaydeden tecrübeli oyuncu, ''Eğer içinizdeki istek, hırs, mücadele azmi biterse, o zaman futbolu bırakacaksınız. Hocamız İsmail'i oynattığı zaman kendisine saygı duyuyorum. İyi de oynuyor. Biz de görev verildiği zaman daha iyisini yapmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Aynı mevkide oynayan oyuncuların beraber forma giyebileceğini kaydeden İbrahim Üzülmez, ''Hocamız da bize o görevi verirse elimizden gelen mücadeleyi gösteririz. Açıkçası ben de İsmail'in gençliğinden saha içinde faydalanmak isterim'' dedi. Türkiye'de özellikle son dönemlerde altyapıya gereken önemin verilmediğine dikkati çeken siyah-beyazlı takımın kaptanı, şunları söyledi: ''Altyapılardan çok fazla oyuncunun çıktığını düşünmüyorum. Başarılı olan birkaç oyuncu var. Altyapıda bence bu tür oyuncular çıkarılmalı. Türkiye'de bunun sıkıntısı yaşanıyor. Herkes günlük başarının peşinde. 'Benim takımım şampiyon olsun da nasıl olursa olsun' mantığı hakim genel olarak. Bu da altyapıdan çok fazla oyuncu yetişmemesini beraberinde getiriyor. Ama bu eksikliği gidermesini İsmail'den bekliyorum. İnşallah beni yanıltmayacak. İsmail gibi daha fazla oyuncunun çıkması için, altyapıları desteklememiz, federasyonun da daha fazla altyapılara eğilmesi gerekir diye düşünüyorum.''

İbrahim Üzülmez, geçen sezonki birlik beraberliğin devam ettiğini kaydederek, ''Takımda eğer birliktelik, beraberlik, arkadaşlık, saygı ve sevgi yoksa o takımın başarılı olma şansı yok. Geçen sezon başarılı olduysak en büyük nedenlerden birisi de bu. Benim İsmail ile olan diyaloğum gibi ilişki, takımdaki herkesin arasında var. Bu arkadaşlığımızı bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettirmeliyiz ki geçtiğimiz sezon gibi bir başarı yakalayalım. Ben daha da iyi olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

'Sahadaki mücadelemle örnek olmaya çalışıyorum'
İbrahim Üzülmez, takımın en yaşlı oyuncularından biri olduğunu hatırlatarak, ''Rüştü ağabeyi saymazsak en yaşlı oyunculardan biriyim. Saha içinde gösterdiğiniz mücadelenizle arkadaşlarınıza örnek olmanız gerekiyor. Yoksa saha dışında konuşursunuz, ama saha içinde bir şey yaparsanız sizi örnek alır. Sadece maçlarda değil, idmanlarda da böyle olmalı diye düşünüyorum. Arkadaşlarıma bir şeyler anlatırken, diyalogdan ziyade, sahada mücadelemle, isteğimle, hırsımla örnek olmaya çalışıyorum. Onlara da bunu söylüyorum'' dedi. Saha içinde herkesle konuşulabileceğini kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, ''Ama takım içinde bir kaptan olarak, arkadaşlarımın ağabeyi olarak, konuşmaktan ziyade dediğim gibi saha içindeki duruşumla onlara örnek olmaya çalışıyorum. Onun dışında saha dışında da çok fazla konuşmayı sevmiyorum. Zaten 35-36 yaşındaki Rüştü ağabeyi, İbrahim ağabeyi böyle çalışıyorsa, 18-20 yaşındaki oyuncu da onu örnek alır'' diye konuştu.

İsmail: 'Şampiyonlukta biz de varmısız gibi hissettik'

İbrahim Üzülmez ile aynı pozisyonda yer alan genç oyuncu İsmail Köybaşı ise takımdaki birlik beraberliğin takıma katkı sağlamak isteyen futbolcular için önemli olduğunu dile getirdi. İsmail, yaşanan şampiyonluğun takım içindeki arkadaşlığı, birlikteliği ve öz güveni gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Yeni gelen, takıma katkı sağlamak isteyen futbolcular için bu gerçekten çok önemli. Bunu ilk geldiğimiz günden beri söyledim. Bize duyulan güven ve gösterilen arkadaşlık sayesinde sanki o şampiyonlukta biz de varmışız gibi hissettik. Bu çok önemli bir şey. Biz de bunları gördükçe daha da fazla çalışmamız gerektiğine inandık ve çalıştık. Başarı, ilk başlarda hemen gelmiyor olabilir, ama yavaş yavaş da gelecektir. Bunu da maçlarımızda gösteriyoruz. Maç, sadece sahada kazanılmıyor. Takım ruhu da gerçekten çok önemli. İlk geldiğimiz günden beri bu ruhu yaşıyoruz. İnşallah daha da iyi olacak.''

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/-mucadele-ediyorum--145378.htm



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,313 µs