En Sıcak Konular

EZAN YASAK,MİNARE YASAK,KİLİSE ÇANLARI SERBEST

2 Aralık 2009 15:50 tsi
EZAN YASAK,MİNARE YASAK,KİLİSE ÇANLARI SERBEST Gözüken odur ki, Avrupa ülkelerinde hâlâ mutaassıp ve fanatik ve orta çağdan kalma bir HAÇLI ZİHNİYETİ" devam etmektedir.

Ezan yasak, minâre yasak, kilise çanları serbest

Olayı biliyorsunuz, İsviçre'de, bir minâre yapılmasından, halk rahatsız olmuş. Hükûmet minâre yapılması, ezan okunmasını istiyormusunuz, istemiyormusunuz diye konuyu, halkoyuna sunmuş. % 57 çoğunlukla, yasaklanma hususunda karar alınmış.

Ama buna rağmen, yalnız İsviçre'de değil, bütün Avrupa şehirlerinde halkı rahatsız edecek şekilde çalınan ÇANLAR tamamen serbest.

İşte size; Avrupa ülkelerinin, insan hakları ve din ve vicdan Hak ve Hürriyetleri uygulamasında, ÖRNEK ÜLKE sayılan, İsviçre'nin hâli...

Konuyu İsviçre Müslümanları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarmış. Ama nâfile, zirâ bu mahkeme BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA onay veren bir yargı organıdır.

Gözüken odur ki, Avrupa ülkelerinde hâlâ mutaassıp ve fanatik ve orta çağdan kalma bir HAÇLI ZİHNİYETİ" devam etmektedir.

Bakalım bu olayı, bizim Avrupa Birliği hayranları nasıl karşılayacaklar. Zira SARKOZY'nin, MERKEL'in aynı HAÇLI İÇGÜDÜSÜYLE ülkemiz aleyhinde, resmen ve alenen ortaya koyduğu menfi tavırlarını, görmezden geldiler ve maalesef hazmetmeye çalıştılar.

Ne yazık ki, Avrupa Birliği'ni, yeryüzüne inmiş bir dünya cenneti sayanlar, vaktiyle bu birliğin dayatmalarına boyun eğerek, zinâyı, eşcinselliği ve domuz eti satışını bile hazmederek sineye çekmiş idiler.

Ve dahi, daha henüz Avrupa birliği üyeleri, taslak halinde olan Avrupa Yasası'na, imzalamadan, bizim kimi bakanlarımız, hem de bir papanın heykelinin gölgesi altında, aşk ile şevkile bu yasa taslağına imza atmışlar idi...

Bilindiği gibi, "Bir üye ülke, egemenlik hakkını, kısmen veya tamamen Avrupa Birliği'ne devir ve teslim etmedikçe, bu birliğe kesinkes üye olamaz.

Bu birliğe "kısmen de olsa" egemenliğini devretmeye, teşebbüs etmek dahi, hâlâ Anayasamıza ve Ceza Kanunumuza göre ihaneti vataniye suçu teşkil eder.

Düşünülmeli ve bilinmelidir ki, bu vatanın, bu milletin ve bu devletin üzerinde, sadece şu devrede yaşamakta olanların hakkı yoktur. Esas hak sahipleri ise bu vatan ve millet ve devlet uğruna kan vermiş kan akıtmış olan şehidlerimiz ve gazilerimizdir...

Ne yaptığını bilmeyen, israfçı ve sefih bir mirasyedi gibi milletin ve devletimizin egemenliğini, yüzde yüz haçlı zihniyetine sahip oldukları aşikar olanlara devir ve teslim etmeye kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur, olamaz...

Bu münasebetle, belki ibreti müessire olur diye, İstiklâl Şairimiz Merhum Mehmed Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı'mızda, yer alan şu mısralarını siz okuyucularıma ve bütün milletimize bir kere daha hatırlatıyor sevgiler ve saygılar sunuyorum.

"Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli,

Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli,

Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli..."

 

Süleyman Arif Emre - Milli gazete

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/ezan-yasak-minâre-yasak-kilise-canlari-serbest-144941.htm



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,144 µs