En Sıcak Konular

RÜŞTÜ'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

2 Aralık 2009 19:28 tsi
RÜŞTÜ'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR Radyospor'da yayınlanan "Özgür Sancar ile Haber Özel" programına katılan Beşiktaş'ın milli kalecisi Rüştü Reçber, özel açıklamalarda bulundu.

Rüştü'nün yıllanmış kırgınlığı

Radyospor'da yayınlanan "Özgür Sancar ile Haber Özel" programına katılan Beşiktaş'ın milli kalecisi Rüştü Reçber, özel açıklamalarda bulundu.

Rüştü Reçber, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı yendiği maçla ilgili olarak yapılan yorumlarla ilgili olarak, "Yorumlara ve düşüncelere saygımız var, fakat keşke o gün A takım olsaydı. Çünkü Alex Ferguson'un gençler dediği ve oyuna sürdüğü futbolcuların hepsi son derece hırslı ve istekliydi. Oyunun geneline bakıldığı zaman ne kadar etkili bir futbol oynadıklarını herkes görmüştür. Zaten bizim ülkemizin yapı gereği maalesef bu tarz şeylerle karşılaşıyoruz. 2002 Dünya Kupası'ndan sonra da hiç bir Avrupa takımıyla oynanmadı şeklinde konuşanlar, yazanlar söyleyenler oldu. Bizim futbola bakış açımızda maalesef böyle değişiklikler var veya bu tür söylemler yapıp gündeme oturmak isteyen insanlar var. Dolayısıyla biz bunları kaale almıyoruz. Tarih, "Manchester United 0 - Beşiktaş 1" yazacak. İleride Beşiktaş'ta kimlerin olacağı da, Manchester United'ın kadrosunda da kimlerin olduğu unutulacaktır, ama o skor ilerleyen yıllarda her zaman herkesin karşısına çıkacaktır" şeklinde konuştu.
Sezona puan kayıplarıyla başladıkları, ancak ilerleyen haftalarda takımının önemli bir ivme kazandığı, bunda nelerin değiştiğinin sorulması üzerine Rüştü, şöyle konuştu:
"Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Aslında belki oyun olarak biz daha iyiydik, ama netice ve sonuç olarak hiç bir zaman iyi değildik. Bu da dolayısıyla takım üzerinde büyük bir baskı yarattı. Camiadan büyük tepkiler gelmeye başladı. Spor kamuoyunda özellikle Beşiktaş'a da tepkiler geldi. Biz bunu son derece anlayışla karşıladık. Çünkü bu yazanların çizilenlerin etkisinde kalsaydık, şu an Beşiktaş takımı bulunduğu mevkiide olamazdı. Hocamız Mustafa Denizli geçen sene de aynı şeyleri yapıp, altıncı haftada da bu tür sonuçların alınabileceğini takım halinde oturup konuştuğu zaman rahatladık. Ligin uzun bir maraton olduğunu söylemesi ligin neler getirebileceğini ve bu sezon da aynı olacağını söylemesi inancımızı artırdı. Bu sözlerin ardından futbolcu arkadaşlarımızın olayı daha çok sahiplenmesi ve olayın farkına varması son haftalardaki çıkışımızda etkili oldu."
Yeni transferlerin takıma adapte olmasının da çıkışta etkili olduğunu vurgulayan Rüştü Reçber, "Yeni futbolcuların gelmesi, kaynaşması, uyum sağlaması belirli zaman aldı. Bakıldığı zaman altıncı haftanın sonrasında takımda gözle görülür değişim oldu. Takım olarak gol yemiyorduk, ancak gol atamıyorduk, altıncı haftadan sonra bir iki tane gol atma yönünde oldu. Baktığımız zaman 14-15. hafta bitti. Bayağı da iyi bir yere geldik. bunun tek sebebi hocamızın inancı futbolcuların olaya el atması ve sorumluluk almasıdır. İnanıyoruz ki de biz oralardan buralara geldik, inşallah da maratonun sonunu iyi tamamlayacağız" şeklinde konuştu.
Mustafa Denizli'nin "bu sezon daha kolay şampiyon olacağız" şeklindeki öngörüsünün hatırlatılması üzerine milli file bekçisi, "Hocamız bu tür söylemler yaparken, kendisine yılların vermiş olduğu bir birikimden dolayı güvenerek söylüyor. Futbolda tabiki yarının ne getireceği belli olmaz, ama hocamız bizlere inanıyor bizlere güveniyor. Özellikle son altı haftada almış olduğumuz neticeler takımın kendine olan özgüveninin yerine gelmesini sağladı. Şampiyonluk için çok önemli adımlar attık. İnşallah hocamızın dediği de çıkar ve biz de bu kez 33-34. haftayı beklemeden şampiyon oluruz, ama her zaman için bir paragraf açmada fayda vardır. Futbolu cazip kılan tarafı sonuçların kesin olmamasıdır. Biz bu düşünceyle emin adımlarla ilerleyip, şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kendisinin de yaklaşık 5-6 hafta önce bir televizyon kanalında, "15. haftada lige bakıldığı zaman bizim konumumuz çok farklı olduğunda kimse şaşırmasın demiştim" ifadelerini hatırlatan Rüştü Reçber, "Bu bizim kendimize olan inancımızdan ve arkadaşlarıma olan güvenimden kaynaklanan şeyler. Temkinli konuşmakta fayda var diye düşünüyorum ama gidişatımızın çok iyi olduğunu, her ne kadar bazen futbolun doğrularını yüzde yüz yapamazsak da en azından bir noktaya geldiğimizin farkındayız. Biz ofansif olarak daha güçlü, daha da farklı olduğumuz zaman bizim açımızdan herşeyin çok daha kolay geçeceğine inanıyoruz. Takım olarak bunun bilincindeyiz. Önemli olan geride kalan iki haftasını iyi kapatıp ligi iyi noktada tamamlamak istiyoruz. İkinci devreye de iyi başlayıp hocamızın dediği gibi 30. haftalarda bu işi bitirmek istiyoruz. İnşallah öyle olur" şeklinde konuştu.
CSKA Moskova maçının ardından ligde kendisine yönelik protestoları da değerlendiren Rüştü Reçber, "Camiamızın veya taraftarımızın vermiş olduğu tepkiler zaman zaman aşırı da olsa bunlardan dolayı bir kırgınlık göstermem mümkün değil. Ancak şunu unutmamak lazım. Ben ülke futboluna 20 yıldır ülke futboluna da 15 yıldır hizmet ediyorum. Ben futbolu bıraktığım zaman bazı şeylerin ortaya çıktığı bir kez daha görülür ama şu anda bazı tepkileri bazı yerlerde de açıkladım. Medyadaki bazı yazarların bazı yorumcuların olumsuz konuşmaları, olumsuz düşünceleri ister istemez insanları etki altına aldı. Dolayısıyla baktığımızda spor kültürünün tam oturmadığı bir ülkede futbol oynarken bazı şeyleri gözardı etmekte fayda var. Gelen tepkileri düşünürseniz bu işin hiç altından kalkamazsınız. Futbolcunun yanında bir de psikolojik olarak çok kuvvetli olmanız gerekir. Benim üzüldüğüm nokta benim ne olduğum bilinirken bile böyle bir tepkiyle karşılaşmam beni gerçekten üzdü. Ama şimdi taraftarla içiçeyiz. Amacımız Beşiktaş'ı iyi bir yere getirebilmektir" diye konuştu.
Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın, Kasımpaşa karşısında yaptığı hataya da değinen Rüştü Reçber, "Bu herkesin başına gelebilecek şeyler. Bu o maçta Volkan'ın başına geldi, daha önce benim başıma da gelmiştir, belkide gelecektir. Ancak insanları bir maçtaki yediği golle tartmak doğru değil. Ama ülkemizde bu zaman zaman yapılan şeyler. Aklı selim bir şekilde düşünülüp konuşulduğu zaman sporun ne olduğunu, futbolun ne olduğunu bilerek yorum yapıldığı zaman bunların futbolun içerisinde olduğunu görürüz. Dünya futbolunda çoğu kalecinin de kariyeri boyunca çok enterasan, tarifsiz goller yemişlerdir. Bu bugün Volkan'ın yarın Ahmet'in, başka bir gün Cenk'in veya hakanın başına gelebilir. İnsanların futbola bakış açıları içerisinde futbolun hatalar oyunu olduğunu her zaman için bir yerlere yazmak gerekir. Bunla da herkes karşılaşabilir. Bunlardan dolayı ne Volkan ne de böyle hatalar yapan kaleciler üzülmelidir. O tür goller her zaman yenebilir, yenecektir de mühim olan bundan sonraki oynayacağı maçlardaki tutumları ve davranışları olmalıdır" ifadesini kullandı.
Rüştü Reçber, Barcelona kariyeriyle ilgili olarak da, "Barcelona ile anlaşmadan önce Arsenal'le de Manchester United'la da ön anlaşma yapmıştım. Ama ben Barcelona taraftarı olduğum için, Juan Laporta, 'Barcelona başkanı olduğum zaman gelir misin' diye sorduğunda ve de başkan olduğunda görüştük ve taraftarı olduğum takıma gittim" dedi.
Barcelona'da başarısız olmadığını vurgulayan Rüştü Reçber sözlerine şöyle devam etti: "Orada önemli olan Rijkaard'ın bana bakış açısıydı. Barcelona'dan Rijkaard'dan dolayı ayrıldım. Niye Barcelona'da kalmadın, neticede sözleşmen devam ediyordu dediler. Ancak ben oturarak kazanmayı istemiyorum. Karşı tarafın düşüncesi ne olursa olsun oturarak para kazanmayı ben kendime yakıştıramam. Benim yapım bu. Gittiğim için pişmanlık duymadım. Dünyanın en büyük iki üç kulüplerinden birine gittim. Bakıldığı zaman tarihte bunu Türkiye'den başarmış bir kişi yok. Ben bunu başardım. Kalmak isterdim, ancak şartlar elvermedi" şeklinde konuştu.
Rijkaard'ın kendisini oynatmamasına neden olarak dil sorununu göstermesinin hatırlatılması üzerine, "O tür şeylerle ben çok karşılaştım. Dil sorunu var dediler ben akabinde tuttuğum özel hocalarla sekiz dokuz ayda İspanyolca'yı öğrendim. İspanyol veya AB statüsünde değil dediler, Nihat kararını örnek gösterdim ve gerekli başvurumu yaptım. Ancak yapmış olduğum bütün uğraşlar sonucunda düşünceleri değiştirmeyince ayrılmaya karar verdim" şeklinde konuştu.
Rijkaard'a kırgın mısın? sorusuna ise Rüştü Reçber, "Kırgın değilim desem yalan olur. Galatasaray'la oynanan derbi maçta da gidip onunla konuşmadım. Çünkü benim kariyerimle oynayan birisiyle gidip sahte duygularla konuşmam doğru olmaz" yanıtını verdi.
Sezon başında, "Rijkaard'a başarılar diliyorum" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Rüştü Reçber, "Sonuçta Galatasaray gibi büyük bir camianın başına geçti. Kendisinin başarısı demek, Galatasaray'ın başarısı demek. Galatasaray'ın başarısı demek, Türk futbolunun başarısı demek. Onun için Rijkaard'ın başarılı olmasını isterim" dedi.
Beşiktaş'ın Avrupa UEFA Ligi şansını da değerlendiren Rüştü, "İlk olarak CSKA Moskova maçını kazanıp diğer maçın skorunu beklemek zorundayız. Diğer maçın skoruna göre bize 1-0'lık galibiyet yetiyor. Umarız UEFA Avrupa Ligi'ne kalırız" şeklinde konuştu.
Manchester United - Beşiktaş maçını anlatan Star TV spikeri Ertem Şener'in, "Ellerini, her yerini öpüyorum Rüştü" yorumlarına da değinen tecrübeli file bekçisi, "Ertem arkadaşımız, maçı yaşayarak anlatan birisi. Dolayısıyla o maç esnasında, o maçın getirmiş olduğu heyecandan dolayı kurmuş olduğu cümleler. Aslında pek rahatsız edici şeyler değil. İçtenlikle söylediğine inanıyorum. Bunu söylerken de hiç bir zaman bunun altında her hangi bir şey aranması da doğru değil. Ertem o gün, kendini kaptırmış bir haldeki yorumlarından bir tanesini yaptı. Tabii ki biraz esprili bir yaklaşım yapanlar da oldu, ama Ertem her zaman maçı yaşayarak anlatan bir arkadaşımız olduğu için yadırgamadım" dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1168882&Date=02.12.2009&b=Rustunun yillanmis kirginligi&KategoriID=14



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,582 µs