En Sıcak Konular

PKK 3 GÜNDÜR EYLEM YAPIYOR DEVLET SEYREDİYOR

2 Aralık 2009 10:30 tsi
PKK 3 GÜNDÜR EYLEM YAPIYOR DEVLET SEYREDİYOR BÖLÜCÜ terör örgütü PKK’nın kuruluş yıldönümü ve elebaşısı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını gerekçe gösteren PKK yandaşlarının başlattığı yasadışı gösteriler üçüncü gününe girdi.

Polis minibüsü yaktılar 
 
Önceki gün polisle çatışan göstericiler eylemlerini sürdürdü

BÖLÜCÜ terör örgütü PKK’nın kuruluş yıldönümü ve elebaşısı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını gerekçe gösteren PKK yandaşlarının başlattığı yasadışı gösteriler üçüncü gününe girdi.

- MERSİN Mersinli Ahmet Bulvarı’nda toplanan bir grup, bir Çevik Kuvvet minibüsüne molotof kokteylleri attı. Alevler içinde kalan minibüste bulunan 2 polis ellerinden ve yüzünden yaralandı. 27 Kasım’da Siteler Karakolu’na saldıranlardan 40 kişi gözaltına alındı.

- HAKKARİ Bağlar, Keklikpınar, Dağgöl ve Medrese mahallelerinde toplanan 50’şer kişilik PKK yandaşları, yollara barikat kurup ateş yaktı. Polis ekipleri, taş ve molotof atan grupları, gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su ile dağıttı.

- YÜKSEKOVA Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde toplanan 200-300 kişilik grup, polisin “Dağılın” uyarısına taş ve molotof kokteyli atarak yanıt verdi. Polisin gözyaşartıcı bombalarla karşılık verdiği olaylar sırasında ilçedeki tüm işyerleri kepenk kapattı.

- AĞRI Bir markete giren 2 PKK yandaşı, müşteriler alışveriş ettiği sırada molotof kokteyli atarak kaçtı. İçerdeki 20 kadar müşteri yanmaktan son anda kurtarıldı. İki markete daha molotof kokteyli atan saldırganlar, Trafik Şube Müdürü Hüseyin Mete’nin yaralanmasına neden oldu. Polise molotof kokteyli atmak isteyen bir genç kız, 7 kişi gözaltına alındı.

- DOĞUBEYAZIT Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, DTP’nin düzenlediği ve Kandil Dağı’ndan gelen PKK’lıların katıldığı mitingden sonra ilçe merkezine yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polise taş ve mololof kokteyllerinin atıldığı olaylar sırasında 3 polis yaralandı, 3 gösterici gözaltına alındı, işyeri hasar gördü.

- İZMİR Gümrük-Onur Mahallesi seferini yapan belediye otobüsü, Karşıyaka Çevreyolu köprüsü altında 25-30 kadar PKK yandaşı tarafından taşlandı. İçinde yolcu olan otobüse molotof kokteyli atıldı. Yolcular otobüsten inerek canlarını kurtardı. Saldırganların kaçtığı ara sokaklarda benzin dolu bidonlar bulundu.

- ADANA Barbaros Mahallesi’nde akşam saatlerinde toplanıp ateş yakan PKK yandaşları, polis ekiplerine molotofkokteyli ve havai fişek attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.[1]

Maskeli kişiler belediye otobüsüne saldırdı 
 
İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir belediye otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karşıyaka-Yamanlar hattında yolcu taşıyan ESHOT otobüsü, Onur Mahallesi son durakta yaklaşık 10-15 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı.

Yüzleri kapalı saldırganlar, otobüs içerisine, "molotofkokteyli" görünümünde çok sayıda boş şişe attı.

Saldırı nedeniyle panik yaşayan yolcular, otobüs şoförünün kapıları açmasının ardından aracı terk etti. Gruptakiler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı.

Şoför ve yolcuların yaralanmadan kurtulduğu saldırı nedeniyle otobüste maddi hasar oluştu.

Mersin'de bu kez de polis aracına molotof

Mersin Mevlana Mahallesi'nde, bir grubun molotofkokteyli attığı polis aracında yangın çıktı. Olayda 2 polis memuru yaralandı.

Saldırganlar, molotofkokteyllerini attıktan sonra karanlıktan da yararlanarak sokak aralarına kaçtı.

Alev alan minibüsteki yangın, polislerin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyerek aracı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

Yangında, minibüs kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuruna olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ilk yardım hizmeti verildi.

Polis memurları, daha sonra Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yetkililer, saldırganların yakalanması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu arada, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda da şehir içi toplu taşımacılık yapan bir otobüse taşlarla saldırıda bulunulduğu ve bir kişinin kırılan camdan dolayı hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Adana'da da izinsiz gösteri

Bu arada Adana'da da terör örgütü lehine sloganlar atarak izinsiz gösteri yapan bir gruba polis, panzerler eşliğinde müdahale etti.

Barbaros Mahallesi'nde izinsiz toplanarak ateş yakarak 17102 Sokak ile Eminağa Caddesini trafiğe kapatan bir grup, terör örgütü lehine slogan attı. Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, panzer ve TOMA adı verilen zırhlı araçlar eşliğinde gruba müdahale etti.

Göstericiler, polis ekiplerine molotofkokteyli ve havai fişek attı. Ekiplerin zırhlı araçlarla müdahalesi sonucu göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis ekiplerinin kullandığı biber gazından bazı vatandaşlar da olumsuz etkilenirken, yakılan ateş panzerler tarafından söndürüldü.[2]

 

Kaynak: Vatan Gazetesi

[1].http://haber.gazetevatan.com/Polis_minibusu_yaktilar/273819/1/Gundem

[2].http://haber.gazetevatan.com/Maskeli_kisiler_belediye_otobusune_saldirdi/273883/1/Gundem 
 



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,321 µs