En Sıcak Konular

EVET,NİYE DİYARBAKIR?

25 Kasım 2009 10:43 tsi
EVET,NİYE DİYARBAKIR? Demek ki son yıllarda ipini koparan Avrupalının-Amerikalının soluğu Diyarbakır’da almasının sebebi neymiş? Başbakanların ima ve işaretleriymiş.

Evet, niye Diyarbakır? 
 
Gözlerim, gazetelerin manşetlerinde ve kimi yazarların yazılarında dolaşırken kulaklarım da partisinin kampında konuşan Başbakan’da:
 “Bu ülkede öyle Başbakanlar oldu ki, AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer dedi. Niye Diyarbakır di yorsun, niye Türkiye demiyorsun, niye Konya kayseri demiyorsun?”
 Dondum kaldım, ne okuduklarımı anlayabiliyorum ne de devam eden konuşmadan bir şey …
 Gayri ihtiyari ağzımdan dökülen cümle şu oldu; pişkinliğin bu kadarına da pes doğrusu…
 Çünkü, sayın Başbakanın kameralar önünde, dolayısıyla yetmiş iki milyonun huzurunda eleştirdiği o cümleye yakın bir cümleyi bizzat kendisi sarfetmişti, hem de defalarca…
 “BOP projesi çerçevesinde Diyarbakır’ın yıldızı parlayacaktır” sözü, cümle alem biliyor ki sayın Erdoğan’a aittir.
 “AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer” diyen Mesut Yılmaz’ı şiddetle eleştirdiğimiz gibi, daha sonra aynı cümleyi sarfeden Erdoğan’ı da eleştirmiştik.
 Sözünü ettiği o başbakanın partisinin tarihe karıştığını her kes biliyor.
 Demek ki Allah şaşırtıyor ve de söyletiyor.
 Bu da Allah’ın bu millete bir ikramı olsa gerek Tıpa tıp aynı sözü kendisi ettiği halde gün geliyor medyanın önünde “bu ülkede böyle diyen başbakanlar oldu… “diyebiliyor.
 O anda kürsünün dibinde her cümlenin sonunda el çırpan kalabalık ne düşündü bilemiyorum ama ben dediğim gibi dondum kaldım.
 Pişkinlik olur da bu kadarı da fazla.
 Çocuk yanlış yapsa,yalan söylese kulağını çekersin, böylesine bir pişkinlikle karşınızda olan bir başbakan olursa ne yaparsınız?
 Her halde o eleştirdiği başbakana yaptığınızı değil mi?
 Haydi milletim, basiretine güveniyorum senin [1]

Yüzü kızaranlar oldu mu?  

Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasında sayın başbakan o sözü söylerken, o eleştiriyi yaparken, aşağıda her cümleyi alkışlayan kalabalıktan yüzü kızaranlar oldu ise, başını öne eğenler,başlarını iki ellerinin arasına alarak yüz kızartılarını saklamaya çalışanlar oldu ise, bir umut…İktidar partisi içinde yalan-yanlış karşısında yüzü kızaranlar hala var ve yapanları uyarırlar diye düşünüyoruz.
 O kareleri tekrar izleyip karar vermek lazım.
 Yer, söz konusu kampın yapıldığı otel, kürsüde sayın  Erdoğan konuşuyor:
 “Bu ülkeye öyle başbakanlar geldi ki, kalkıp AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer dedi, niye Diyarbakır diyorsun, Konya Kayseri demiyorsun? Ondan sonra da dışarıdan Corc, Hans geliyor doğru Diyarbakır’a…problem dışarıda değil içerde”
 “AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer “ diyen başbakanın Mesut Yılmaz olduğunu cümle alem biliyor.
 Peki, daha sonra Başbakan olan sayın Erdoğan’ın ağzından; “BOP projesi çerçevesinde Diyarbakır’ın yıldızı parlayacaktır” sözünün defalarca döküldüğünü cümle alem biliyor mu?
 Bilenler,diğeri kadar fazla değil,  çünkü diyalogcu ve yandaş medya, başbakandan sadır olan ve milleti pirelendirecek cinsten sözleri ustalıkla örtüyor, saklıyor. Eğer, millette homurdanmalara sebep olacak kadar gündem de kalırsa hemen B planını devreye sokarak gündemi bir anda allak-bullak edebiliyorlar. Geride kalan yılları bu gözle bir tarayın yüzlerce örneğine rastlayacaksınız.
 Demek ki son yıllarda ipini koparan Avrupalının-Amerikalının soluğu Diyarbakır’da almasının sebebi neymiş? Başbakanların ima ve işaretleriymiş.
 Önce Mesut yılmaz, sonra da Tayip Erdoğan hemen hemen aynı cümleyi sarfediyorlar.Sonra gelen, önce gelip o sözü söyleyeni eleştiriyor  ama  o kadar pişkinlikle eleştiriyor ki, aynı lafı kendisi etmemiş havasını veriyor.
 Öncekinin dediği henüz olmadı, AB macerası henüz devam ediyor ama, sonrakinin dediği kısmen gerçekleşti; dağdan indirilen ve bir çırpıda serbest bırakılan teröristlerin karşılanması sırasında ve “başkentinize hoş geldiniz” pankartları arasında Diyarbakır semaları havai fişeklerle aydınlatılmıştı.
 Tekrar ediyoruz; bu tür pişkinliklerden utanıp-sıkılıp yüzü kızaran parti mensupları kalmadı ise, “herkes alkışladı ben de alkışladım” havası devam ediyorsa…
 Bırakın inceldiği yerden kopsun.[2]

Aziz Karaca-Yeni Mesaj Gazetesi

 

[1].http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008221&tarih=2009-11-24

[2].http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008251&tarih=2009-11-25

 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,492 µs