En Sıcak Konular

FRANSA'DA PKK'YA BİR DARBE DAHA

19 Kasım 2009 10:39 tsi
FRANSA'DA PKK'YA  BİR DARBE DAHA Fransada terör örgütüne finansman sağladıkları bildirilen altı kişi daha gözaltına alındı.Böylece Fransa güvenlik güçlerinin 2009 yılı içerisinde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan PKK'lı sayısı 60'a ulaştı.

PKK'ya bir darbe daha! 
 
Terör örgütüne yönelik operasyonlar yoğunlaştı.

ABD'nin, terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Zübeyir Aydar ve Ali Rıza Altun'u "özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçısı" ilan etmesi sonrasında terör örgütüne yönelik operasyonlarda yoğunlaştı. Fransada terör örgütüne finansman sağladıkları bildirilen altı kişi daha gözaltına alındı.

Terör örgütüne yönelik istihbarat çalışmalarına ağırlık veren Fransız güvenlik güçleri, önceki gün başkent Paris, Bordeaux ve Toulosus kentlerinde PKK
ve uzantısı derneklere yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

Operasyonlarda, yasaklı terör örgütü PKK'ya finansman sağladıkları öne sürülen N.D. isimli dernek başkanı ile G.A., A.A., M.K., D.Y., F.Y. isimli örgüt
mensupları gözaltına alındı.

Gözaltına alınan PKK'lıların "terör örgütüne üye olmak, haraç almak, uyuşturucu satmak, kara para aklamak ve terör örgütüne finansman sağlamak" suçlarından mahkeme önüne çıkarılacakları kaydedildi.

PKK'nın finansman ve kadro teminine yönelik faaliyetlerini yakın takibe alan Fransız polisi, 1993 yılından itibaren Fransa'da faaliyetleri yasaklı olan terör örgütüne yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Geçtiğimiz ay Fransız antiterör polis ekiplerince Paris, Marsilya, Le Luc ve Vidauban kentlerinde PKK'nın hücre evlerine düzenlenen operasyonlarda, aralarında dernek başkanları M.Ü., M.A., D.Z. ve D.Y'nin de bulunduğu 13 terör örgütü mensubunun yanı sıra, Marsilya'dan Almanya;ya kaçmaya çalışırken yakalanan terör örgütü sorumlularından Ö.K'da gözaltına alınmıştı.

-60 PKK'LI GÖZALTINA ALINDI-

Fransa güvenlik güçlerinin 2009 yılı içerisinde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan PKK'lı sayısının 60'a ulaştığı kaydedildi.

Türkiye, terör örgütünün Avrupa'daki "gizli kasası" olarak bilinen Nedim Seven'in de aralarında bulunduğu tutuklu teröristlerin iadesi için Fransa'ya resmen talepte bulunmuştu. Paris İstinaf Mahkemesi, Türkiye'den mahkemeye ulaşan ek bilgileri daha detaylı incelemek için terörist Nedim Seven'in duruşmasını 3 Aralık 2009'a ertelerken, diğer teröristlerin durumlarının ise önümüzdeki aylarda
netlik kazanacağı kaydedildi.

Bu arada, Fransa Mültecileri Koruma Ofisi (OFPRA), tarafından yapılan açıklamada, Türkiye "emniyetli ülkeler" kategorisine aldı. Ofisin bu kararı diplomatik çevreler ve hukukçular tarafından PKK'lı teröristlerin ve yandaşlarının siyasi ilticalarının önünü kapatacağı şeklinde yorumlandı.

Uzmanlar, söz konusu kararın ardından Türkiye'den gelebilecek terör örgütü mensupları ve yandaşlarının Fransa'dan "siyasi sığınma hakkı" istemelerinin imkansız hale getirdiğini savundular.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/PKKya_bir_darbe_daha/271642/1/Gundem



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,599 µs