En Sıcak Konular

BULGARİSTAN'DA ETNİK İSYAN ÇIKABİLİR

17 Kasım 2009 22:46 tsi
BULGARİSTAN'DA ETNİK İSYAN ÇIKABİLİR Bulgaristan’da iktidardaki Boyko Borisov hükümetinin tek Türk üyesi olan Kültür Bakanı Vejdi Raşidov, ülkedeki gerginliğin gittikçe tırmanacağını ileri sürerek, “Yıl başından sonra ülkede etnik isyanların çıkmasını bekliyorum” dedi.

Bulgaristan’da etnik isyanların çıkması bekleniyor

         Bulgaristan’da iktidardaki Boyko Borisov hükümetinin tek Türk üyesi olan Kültür Bakanı Vejdi Raşidov, ülkedeki gerginliğin gittikçe tırmanacağını ileri sürerek, “Yıl başından sonra ülkede etnik isyanların çıkmasını bekliyorum” dedi.
         Raşidov, “Klasa” adlı gazeteye verdiği demeçte, temmuz ayında seçimi kazanıp azınlık hükümeti kuran GERB (arma) partisi lideri Başbakan Boyko Borisov’un en büyük siyasi rakibinin, üyelerinin çoğunluğunu Tüklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (DPS-HÖH) lideri Ahmet Doğan olduğunu söyledi.
         Borisov’un “endişeli olması gerektiğini” ifade eden Raşidov, şöyle konuştu:
         “Şimdi sessizliğini sürdüren Ahmet Doğan aslında saldırıya geçmek üzere uygun zamanı bekliyor. Bu çok ince bir strateji. Sanırım gelecek yılın başında çok kötü birtakım gelişmelere ve HÖH’den kaynaklanacak saldırgan tavırlara tanık olacağız. Organize etnik isyanların çıkmasını bekliyorum. HÖH, krizi kullanarak hükümetin dengesini bozmaya çalışacak. Bugüne dek bulunduğum tüm tahminler gerçek olmuştur.”
         HÖH’nin eski iktidar ortağı ve bugün ana muhalefet konumundaki Bulgaristan Sosyalist Partisi’nin (BSP) “parçalanmanın eşiğinde oluğunu” ileri süren Raşidov, “HÖH ile birlikte oynayan herkes bir sonraki seçimde cezasını görmüştür” iddiasında bulundu.
         Bulgaristan’da 1989 yılında çöken komünizm dönemi sonrası uygulanan ve kanlı çatışmaları engelleyen “etnik modelin” Ahmet Doğan’a ait olmadığını savunan Raşidov, “Eskiden bu sözlerinden dolayı Doğan alkış alıyordu. Oysa şimdi herkes etnik modelin en az iki etnik unsur tarafından oluşturulduğunu anladı” diye konuştu.
         Vejdi Raşidov, demecinde “Ne yapmak gerekir” sorusuna ise “Yılanı kuyruğundan değil başından kesmek lazım” benzetmesiyle yanıt verdi.
         Sıradan Bulgaristan vatandaşlarının yıllardır “krizde yaşamaya alıştıklarını” belirten Raşidov, halkın GERB hükümetinden, eski iktidarın tüm suçlarını ortaya çıkarmasını ve suçluları cezalandırmasını beklediğini söyledi.

 

KAYNAK: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1163046&Date=17.11.2009&b=Bulgaristanda etnik isyanlarin cikmasi bekleniyor



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,937 µs