En Sıcak Konular

OSMAN ÖCALAN SAMİMİ Mİ?

17 Kasım 2009 20:13 tsi
OSMAN ÖCALAN SAMİMİ Mİ? Ağabeyi Abdullah Öcalan ve PKK yöneticilerini sert bir dille eleştiren Osman Öcalan, sivil yöneticilerin ön plana çıkmasını ve eleştirdiklerinin aradan çıkmasını istiyor.

5 yıl önce aralarında PKK’nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Fehman Hüseyin ve Duran Kalkan’ın başını çektiği muhafazakar kanat ile görüş ayrılığına düşerek 100-150 teröristle birlikte Kandil Dağı’nı terk eden Osman Öcalan, demokratik açılımı sınırların ötesinden de olsa dikkatle izliyor. “Kophaber” sitesinin haberine göre, gelişmeleri dikkatle takip eden Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye’ye dönmek ve parti kurmak istiyor.

Osman Öcalan kurmayı düşündüğü muhafazakar demokrat Kürt partisinin siyasi yelpazenin merkezinde yer alacağını, hatta din boyutu hariç AKP benzeri bir parti olacağını belirtiyor. Böyle düşünmesinin sebebini de DTP ve PKK’nın her ikisinin de başarısız olmasına ve çözüm planları bulunmamasına bağlıyor. Osman Öcalan’a göre DTP Kürt açılımının önünde engel teşkil ediyor. Bu yüzden kurmayı düşündüğü partinin hedefine öncelikle DTP’yi yerleştiriyor. Üstelik Osman Öcalan’ın siyasete oldukça iddialı girdiği ve 2 yıl içinde DTP’yi bitirmeyi planladığı kaydediliyor.

Bu arada Osman Öcalan’ın uzun yıllar terör örgütü yöneticiliği yaptığı, kanlı eylemlerin karar vericilerinden biri olduğu, dönmesinin kolay görünmediği, Türkiye’ye girdiği anda tutuklanacağı dikkate alındığında samimiyetinin sorgulanabilir olduğu düşünülüyor. Ancak kardeş Öcalan, ısrarla barışa hizmet etmek istediğini söyleyerek umutlu olduğunu söylüyor.

Ağabeyi Abdullah Öcalan ve PKK yöneticilerini sert bir dille eleştiren Osman Öcalan, sivil yöneticilerin ön plana çıkmasını ve eleştirdiklerinin aradan çıkmasını istiyor.

Osman Öcalan böyle düşünceler içindeyken, sözde Başkanlık Konseyi eski üyesi Botan kod Nizamettin Taş ve Şehnaz Altun’la yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiği vurgulanıyor. Osman Öcalan’ın, kendisi ve arkadaşlarının etkin pişmanlıktan yararlanmasını talep ettiği, şartlar oluşursa teslim olmaya hazır olduklarını belirttiği söyleniyor. Bir dönem PKK’nın uyuşturucu trafiğini de yöneten Osman Öcalan’ın liderliğindeki 100 kişilik PKK’lı grubun Kurban Bayramı sonrası KDP yöneticileri eşliğinde Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye teslim olması bekleniyor.

Osman Öcalan’ın kendisi ile birlikte teslim olacak 100 PKK’lının tutuklanmamasını talep ettiği öne sürülüyor ancak bunun mümkün olmadığı söylendiğinde “az hapis cezası alma” konusunda güvence istediği bildiriliyor. Osman Öcalan ve Nizamettin Taş’ın yapacakları itirafların ise, özellikle PKK’nın uyuşturucu başta olmak üzere Kuzey Irak ve Avrupa’daki tüm gelirlerine darbe vurmasında etkili olacağı, özellikle Kandil Dağı’ndaki PKK unsurları arasındaki çözülmeyi arttıracağı değerlendiriliyor.

Daha önce DTP ve PKK hakkında çeşitli basın organlarına verdiği demeçlerle de büyük yankı uyandıran Osman Öcalan’ın, bu kez de açılımla ilgili görüşleri, siyasi hayata atılma düşünceleri ve teslim olma isteği ile ilgili kararının gündem yaratacağı ve dikkatleri cezbedeceği tahmin ediliyor. Tabi bu aşamada Osman Öcalan’ın samimi olup olmadığını da sorgulamak gerekiyor.


Helin Demir

helindem@mynet.com

 



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,283 µs