En Sıcak Konular

BAHÇELİ KRİTERLERİ MHP KONGRESİNE DAMGASINI VURDU

11 Kasım 2009 15:57 tsi
BAHÇELİ KRİTERLERİ MHP KONGRESİNE DAMGASINI VURDU Hafta sonunda toplanan MHP Genel Kurulu’yla Bahçeli’nin kriterleri hayata geçmeye başladı.

Bahçeli kriterleri MHP kongresine damgasını vurdu

Hafta sonunda toplanan MHP Genel Kurulu’yla Bahçeli’nin kriterleri hayata geçmeye başladı. Öncelikle MHP’nin 75 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu listesinin verdiği mesaj, asıl açılımın MHP’de olduğunu ve MHP’nin parti-örgüt çalışması ile TBMM çalışmasını birbirinden ayırdığını ortaya koyuyor.

Öncelikle listeye Alevi kökenli isimlerin alınması MHP’nin de gündeminde farklı bir açılım olduğunu gösteriyor. MYK’da Alevi kökenli olarak bilinen Cem Vakfı’nın eski yöneticilerinden Ercan Güvenç, eski İstanbul Defterdarı Kadir Boy, Timurcan Ulusoy ve Özgür Bayraktar, bu anlamda ilk göze çarpan isimler.

Öte yandan 75 kişilik MYK listesine TBMM grubundan sadece 28 ismin alınmış olması da hiçbir siyasi partide görülmeyen bir uygulama. Bahçeli, milletvekillerinin TBMM’de yasama faaliyetlerini daha iyi takip edip verimli çalışabilmeleri için sadece 28 milletvekilini MYK’ya almış. Listenin geriye kalanını TBMM dışından çeşitli sivil toplum örgütleriyle parti örgütünden gelen isimlerle oluşturması, MHP’nin seçim dönemi çalışmalarını bu isimlerle yürütmeyi düşündüğünü ortaya koyuyor. Yasama faaliyetlerinde görevli olmayan bu isimler parti örgütüyle daha çok ilgilenip halkla çok daha fazla temasta bulunabileceği için böyle bir yol seçilmiş. MHP’nin bu uygulamasına bugüne dek hiçbir lider cesaret edemedi çünkü liderler, tepkiden çekindikleri için, genelde milletvekillerini MYK listelerine koyarlar. Bahçeli bu uygulamayla partide yüzde yüz etkinliğini ortaya koymuş oldu.

***

Siyasi gelişmeleri izlemek üzere günü birlik geldiğim Ankara’da önce MHP’nin iki etkin ismi Cihan Paçacı ve Faruk Bal ile biraraya gelip MHP ile ilgili tespitlerde bulunmaya çalıştım. Cihan Paçacı ve Faruk Bal, MHP’nin önümüzdeki seçimlerde yüzde 20’nin üzerinde oy alarak Türk siyasetinde önemli misyon üstleneceğinin altını çizdi. Paçacı ve Bal’a MHP kongresinde belirlenen MYK listesi dolayısıyla Alevi açılımı ve parti örgütü- TBMM grubu görev ayrımını sorduğumda ikisi birden Bahçeli’nin ülkede yaşanan ayrışmanın tehlikeli boyutta olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayırım yapmanın son derece yanlış ve tehlikeli olduğunu düşündüğünü söyledi. Paçacı ve Bal, MHP lideri Bahçeli’nin “dili, dini, ırkı ne olursa olsun bu vatan toprağında yaşayan herkesi kucaklamak gerektiğini uygulamaları ile ortaya koyduğunu” altını çize çize belirttiler.

Perşembe günkü Meclis Genel Kurulu’nda neler olur diye sorduğumda ise; “O günkü genel kurul toplantısında liderler konuşacak. Bizim liderimiz Devlet Bahçeli’nin Kürt kökenli vatandaşlarımıza farklı bir bakışı yok, onlar da bizim kardeşlerimiz, ancak onları terör örgütü ve ayrımcılık peşinde koşanlarla aynı kefeye koymadığını her fırsatta belirtiyor. AKP Hükümeti’nin açılım konusunda ne düşündüğünü kapalı kapılar ardında değil, Türk halkının gözleri önünde açıklamasını isteyecek ve MHP’nin bu konu ile ilgili görüşlerini ortaya koyacaktır” dediler. Sert bir tartışma yaşanıp yaşanmayacağı yolundaki sorumu da, MHP’nin böyle bir düşüncesi yok. MHP, sadece her şeyin halkın gözü önünde gerçekleşmesi gerektiğinde ısrarlı diye cevapladılar.

Aydın Ayaydın-Vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Bahceli_kriterleri_MHP_kongresine_damgasini_vurdu&tarih=11.11.2009&Newsid=270103&Categoryid=4&wid=153



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,988 µs