En Sıcak Konular

''BATI CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK''

9 Kasım 2009 18:59 tsi
''BATI CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK'' Turistlerin ellerinden düşürmedikleri rehber kitaplarda Türkiye ve İstanbul hakkında utanç verici iddialar yer alıyor.

Batılıların gözüyle Türkiye

Turistlerin ellerinden düşürmedikleri rehber kitaplarda Türkiye ve İstanbul hakkında utanç verici iddialar yer alıyor. Aralarında Culture Smart, Lonely Planet, Rough Guide, TimeOut, Frommer's gibi İngiltere ve ABD'nin önde gelen rehberinin bulunduğu 20'ye yakın Türkiye ve İstanbul tanıtım rehberde Türk toplumu için söylenen sözler yüz kızartıyor.

Peki Türkiye'yi bu hale kim getirdi. Türkiye'yi ahlakın dibe vurduğu, iffetsizliğin ve  her türlü yolsuzluğun normal sayıldığı, bir ülke haline kim getirdi..Kim....

Independent gazetesinin en iyi kent rehberi olarak tanımladığı TimeOut dergisinde yer alan ifadeler Türk kadınını şehvet düşkünü olarak gösterip, ailevi bağları kopuk bir biçimde, ihanete susamış bir kadın olarak aşağlıyor.

Haksız genelleme
Yalnız seyahat eden kadınlara tavsiyeler bölümünde ise yüz kızartıcı ifadeler yer alıyor. Türk insanının batılı kadınlara kötü gözle baktığını ve belirten dergiler, genelleme yaparak Türk erkeğini rencide ediyor.

Hırsızlardan korunmak için karaçarçaflı kadınlardan uzak durun
Hırsızlardan korunmak için turistlere akıl vermeye çalışan dergide yazan "Turist gibi görünmemeye çalışın çantanıza sıkıya yapışın. İstasyonlarda bilet alırken paranızı önceden hazırlayın sürtünen kişilerden, yanınıza yaklaşan cazip-çekici veya kara çarşaflı kadınlardan Oliver Twist romanındaki çocuk karakterlerinden ister kadın ister erkek olun mutlaka uzak durun" ifadeleri de Türkiye'yi suç cenneti olarak göstermeye yetiyor da artıyor bile.

Avrupa'nın tuvalet kültürüne ne demeli?
Tuvalet kültürünü doğu toplumlarından öğrenen, taharet almayı dahi bilmeyen Avrupalıların: "Türkiye'de iki çeşit tuvalet vardır. Geleneksel ve Türk tuvaleti. Geleneksel tuvaletin arkasında bir boru uzanır. Ancak bu boruyu açıp kapatmak düğmesine ulaşmak bazen çok zordur. Korku verici Türk tuvaletini kullanmak ise alışkanlık ve ustalık ister. İki ayağınızı işaretli yere basıp ortadaki deliği ortalamanız gerekir. Az sağa veya az sola kaçarsanız olumsuz sonuçlar doğar. Bayanlar eteklerini toplarken dikkatli olmalıdır."uyarıları ise maksatlı ve incitici olmanın ötesinde ahlaki değil.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/batililarin-gozuyle-turkiye-143075.htm



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,067 µs