En Sıcak Konular

DEVLET BAHÇELİ ÖMÜR BOYU GENEL BAŞKAN

8 Kasım 2009 23:13 tsi
DEVLET BAHÇELİ ÖMÜR BOYU GENEL BAŞKAN Hakkı Şafak Ses ve Ahmet Reyiz Yılmaz adaylıktan çekilince Devlet Bahçeli, oy kullanan 1171 delegenin oyunu alarak 6. kez MHP Genel Başkanı seçildi.

MHP tüzüğüne Bahçeli ayarı

Yasak tarih oldu

KONGREDE öncelikli olarak parti tüzük ve programının “çağa ve gelişmelere uygun olarak” değiştirilmesi konusu ele alındı. Böylece 5 defadan fazla genel başkan seçilmeyi yasaklayan tüzük hükmü de tarihe gömüldü.

Tek başına kaldı

DAHA önceden adaylığını açıklayan Hakkı Şafak Ses  ve Ahmet Reyiz Yılmaz adaylıktan çekilince yarışta tek kalan Devlet Bahçeli, oy kullanan 1171 delegenin oyunu alarak 6. kez MHP Genel Başkanı seçildi. 

Açılımı topa tuttu

Bahçeli yaklaşık 2 saat süren konuşmasında AKP iktidarına sert eleştirilerde bulunurken ‘açılım’ politikasının tehlikelerine dikkat çekti.

Kongrede tek başına yarıştı açılımı topa tuttu

İktidar ve MHP arasında gerilime neden olan 9’uncu Olağan Büyük Kurultayı’nda tek aday olarak kalan Devlet Bahçeli, AKP’nin açılımlarını eleştirdi: Irak’ta aşiret reislerine, dağlarda teröriste teslim oldular. Türkiye üzerinde hesabı olanların hepsi AKP hükümetinin arkasında sıraya girdi. Bu gidişin sonu yıkılışa çıkar

MHP’nin 9’uncu Olağan Büyük Kurultayı dün gerçekleştirildi. Ankara Atatürk Spor Salonu’ndaki kongrede daha önceden adaylığını açıklayan Hakkı Şafak Ses ve Ahmet Reyiz Yılmaz adaylıktan çekilince Devlet Bahçeli, yarışta tek kaldı. 1225 delegenin oy kullandığı kongrede kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 2 saat süren konuşmasının büyük bir bölümünü iktidarın Kürt açılımına değindi.

Kuşatma çemberindeyiz

Gelinen aşamada, Türkiye’nin sancılı olduğunu, Türk milletinin sıkıntılı, ’al bayrağın yorgun’olduğunu kaydeden Bahçeli, Türkiye’nin tam yedi yıldır iktidarda olan AKP ile tam bir kuşatma çemberi içinde olduğunu öne sürdü. Bahçeli şöyle konuştu:  “Ülkemiz, keskin viraja doğru giden çok tehlikeli yoldadır. Milletimizin birliği, dirliği, varlığı ve geleceği tehdit altındadır. Yıkılmadık değer, sarsılmadık mukaddesat, incitilmedik gönül kalmamıştır. Türk milletinin bin yıllık kardeşliği tehdit altına girmiştir. Vatanımızın, devletimizin, milletimizin tekliği tartışılmaktadır. Bu yıkıcı tahribat Türkiye’yi içten içe çürütmektedir. ”

Herkes sıraya girdi

Türkiye üzerinde hesabı olanların hepsinin AKP hükümetinin arkasında sıraya girdiğini savunan Bahçeli “Kim varsa, Rum, Ermeni, Peşmerge, Haçlı zihniyeti, Müslüman katili, Türk düşmanı, insanlık kasabı hepsi, AKP hükümetinin arkasında sıraya girmiştir. Milletimizden ve coğrafyamızdan intikam almak isteyenlerin tamamı Başbakan’ın arkasında kuyruğa dizilmiştir” dedi. Bahçeli, şunları söyledi: “AKP, artık Türkiye’nin bekası için başlı başına tehdit haline gelmiştir. Ve AKP yedi yılda her alanda yenilmiş, her alanda teslim olmuştur.Irak’ta aşiret reislerine, dağlarda teröriste teslim olmuştur. Kıbrıs’ta Rumlara, tarihte Ermenilere teslim olmuştur. Sokakta suçlulara, meydanlarda bölücülere teslim olmuştur. Ekonomide vurgunculara, sofralarımızda yoksulluğa teslim olmuştur. Şimdi sıra Türkiye’yi teslim etmeye gelmiştir. Biz buna izin vermeyeceğiz.”

Kötü adamlar sindi

AKP’nin dış politikadaki ’sıfır sorun’ anlayışını eleştiren Bahçeli, Türkiye’nin çıkmayan çivisinin kalmadığını, bütün değerlerinin alt üst edildiğini ifade ederek ’sıfır sorun denilerek Kıbrıs, Karabağ, Kerkük’ün peşkeş çekildiği’ni öne sürdü. Barzani’nin hareketlerine göz yumulduğunu ve adına dostluk denildiğini, Washington masalarına yüz sürüldüğünü ve adına barış denildiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu: Türk milleti küresel senaryoya dur dedi. İhanete göz yummayacağını ilan etti.İyi şeyler olacağını söyleyenler ortalıktan kaçtı. Bu, yıllardır AKP’nin zilletine sessiz duran milletimizin isyanıdır. Bu, bölünmek istemediğini haykıranların Başbakana cevabıdır. Bu, hepinizin ortak eseri ve büyük bir uyanışın işaretidir. Başbakan ve ’kötü adamları’sinmiştir. Bedel ödemeye hazır olduğunu söyleyenler, insan içine çıkamaz hale gelmiştir.”

Bunun sonu yıkılış

Yaşanan son gelişmelerin oyunları bozduğunu ifade eden Bahçeli, “Ben, buradan bir kez daha açıklıyorum: Gittiğiniz yol, yol değildir. PKK’ya teslimiyettir. Millet bunu görmüştür. Peşine düştüğünüz tuzak, hayrımıza değildir. Millet bunu anlamıştır. Ve eğer bir ihanet yoksa, bir alçalış yoksa, bunu görme ve anlama sırası Başbakana gelmiştir. Bunun sonu yıkılıştır. Bunun sonu çöküştür. Bundan kurtuluş yoktur. Fırsat denilen, Türkiye’yi etnik temelde ayrıştırmayı, Etnik nifak sokarak yabancılaştırmayı, amaçlayan bir yıkım Projesidir“ ifadelerini kullandı.

* Devlet Bahçeli, konrede oy kullanan 1171 delegenin oyunu alarak  6. kez MHP Genel Başkanı oldu.

* Ankara Atatürk Spor Salonu’nda kardeş ülke Azerbaycan’ın da dev bayrağı açıldı.

* MHP Genel Başkanı, delegelere el öptürdü.

MYK üyelerinin yarısı değişti

MHP 9. Olağan Büyük Kongresi’nde MYK ve MDK üyelikleri için seçim yapıldı. MYK üyelerinin yarısını değiştiren Bahçeli, üye sayısını 70’den 75’e çıkardı. Aralarında Tuğrul Türkeş, Erkan Haberal ve Celal Adan’ın da yer aldığı MYK, şu isimlerden oluşuyor: “Sabahattin Çakmakoğlu, Faruk Bal, Cihan Paçacı, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, Tuğrul Türkeş, Deniz Bölükbaşı, Tunca Toskay, Osman Çakır, Osman Durmuş, Münir Kutluata, Zühal Cafoğlu, Vedat Bilgin, Edip Semih Yalçın, Mevlüt Karakaya, Mustafa Erdem, Zeki Ertugay, Doğan Cansızlar, Atila Kaya, Emin Haluk Ayhan, Recai Yıldırım, Ümit Şafak, Bülent Didinmez, Ali Işıklar, Murat Şefkatli, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Kürşat Atılgan, Ertuğrul Kumcuoğlu, Hamza Hamit Homriş, Reşat Doğru, Cemalettin Uslu, Kamil Erdal Sipahi, İsmet Büyükataman, Metin Ergun, Cumali Durmuş, Mustafa Enöz, Süleyman Turan Çirkin, Mustafa Mit, Mehmet Taytak, Yaşar Yıldırım, Yusuf Günay, Hidayet Vahapoğlu, Nazım Onmuş, Abbas Bozyel, Hayrettin Nuhoğlu, Erkan Haberal, Celal Adan, Ercan Güvenç, Hediye Akdere, Ruhsar Demirel, Pınar Ergenekon, Saime Palancıoğlu, Muzaffer Çakmaklı, Recep Dumanlı, İsmail Hakkı Yücel, Mansur Yavaş, Kemal Çelik, Ahmet Turgut, Hikmet Çay, Mustafa Erarslan, Enver Toçoğlu, Kamil Aydın, Lütfü Türkkan, Hamit Ayanoğlu, Zekeriya Gündoğdu, Kadir Boy, Abdurrahman Başkan, Timurcan Ulusoy, Nusret Okumuş, Sami Uzun, Kadir Şekerci, Fuat Fettahoğlu, Hasan Özarslan, Sadir Durmaz ve Özgür Bayraktar.” Merkez Disiplin Kurulu’nda ise Mehmet Nacar, Mahmut Ziya Yılmazbilen, Adnan Fatin Özdemir, Feridun Bahşi, Erdem Şenocak, Adnan Serbes, İlhami Yılmaz, Fevzi Zırhlıoğlu ve Halil Öztürk yer aldı.

İstanbul il teşkilatı şişe yağmuruna tutuldu

Kongre ilginç bir karışıklığa da ev sahipliği yaptı. MHP İstanbul İl Örgütü’nün salona girişi sırasında arbede yaşandı. İstanbul delegasyonu, genel başkan aday adayı Ahmet Reyiz Yılmaz’ın taraftarları sanılarak şişe yağmuruna tutuldu. Salonu dolduran partililer birbirini tartakladı. Yanlış anlaşılmaya Divan Kurulu noktayı koydu. Gelen kalabalık grup için “Hoş geldiniz İstanbul İl Örgütü” anonsu yaptırınca saldırılar durdu ve İstanbul İl Örgütü uzun süre alkışlandı.

Tüzük jet hızıyla değişti süre sınırı kaldırıldı

Kongrede, oy verme işlemi öncesinde de parti tüzüğü ve parti programı değişiklikleri için iki ayrı komisyon kuruldu. Komisyon raporları okunarak oylandı ve tüzük değişikliği kabul edildi. Böylece tüzükte 5 defadan fazla genel başkan seçilmeyi engelleyen hüküm değiştirilerek, Bahçeli’nin yeniden adaylığının önü açıldı. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, faaliyet raporunu, Genel Muhasip Ümit Şafak da Mali Raporu okudu. Bu raporlar da okunarak delegeler tarafından kabul edildi.

NOTLAR

Kağıttan değil prompterden okudu

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 9. Olağan Büyük Kongresi’nin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na geldi. Devlet Bahçeli’nin salona girişi sırasında, kurultay için hazırlanan “Sonsuza Kadar Var Ol Türkiye” adlı marş çalındı.

* MHP’nin kongresi, Bahçeli’nin salona girmesinin ardından Atatürk, şehitler ve Alparslan Türkeş için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede Anıtkabir ve Türkeş’in kabrini ziyaret etmek üzere bir heyet oluşturuldu.

*  Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu Atatürk Spor Salonu’nda, üzerinde Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin resminin yer aldığı ve “Bir Hilal Uğruna 40 yıl” yazılı dev afiş asıldı. Salonun dışında ise kongreye giremeyenler için dev ekran kurulurken, Mehter Takımı gösteriler sundu.

*  Kurultayda 1500 civarında polis görev yaparken, salona gelenler kimlik ve üst kontrolü yapılarak içeri alındı.

*  Grup toplantılarında ya da diğer toplantılarda konuşmasını yazılı metinden okuyan Bahçeli, kurultay konuşmasını ise prompterden okudu. 

* Kurultayın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, konuşmasında sık sık AKP iktidarını ve “Kürt açılımı” sürecini eleştirdi. Işıklar, “Türk milliyetçileri, bu ülkenin yok edilmesine asla müsaade etmeyecektir. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

* Kogrede Divan başkanlığına Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal seçildi. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

* Kurultaya katılanlar mehter marşı çalındığında Bozkurt işaretleri yaptılar.

Yılmaz: 140 imzalı başvuru engellendi

Daha önce adaylığını açıklayan Ahmet Reyiz Yılmaz, kongre gerçekleştirilirken bazı iddialarda bulunarak adaylıktan çekildi. Çankaya’daki iş yerinde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, divan başkan adayı Kemal İnanlı’nın 140 imza ile kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na gittiğini ve salon girişindeki gençler tarafından tartaklandığını ileri sürdü. “Bir tek arkadaşımın saçının teline zarar gelsin istemiyorum” diyerek adaylığını dondurduğunu ifade eden Yılmaz, yeterli imzalarının olmasına rağmen Ankara dışından gelen taraftarlarının Ankara’ya sokulmadığını ve arkadaşlarının darp edildiğini öne sürdü. (Haber: Macit SOYDAN / Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26012

 



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,451 µs